JP i cały ten szyt

Jozan
Kontakt:

JP i cały ten szyt

Post autor: Jozan »

Ostatnio modne stały się hasła typu "JP na 100%" - są wszędzie, na murach, koszulkach, profilach internetowych, pojawiają się w piosenkach, nie sposób się z nimi nie spotkać, bądź ich nie znać.
Każdy we własnym zakresie powinien odpowiedzieć sobie na pytanie "Czym dla mnie jest JP?". Przejdę do meritum sprawy - cała ta "akcja" to dla mnie idiotyzm, ludzie afiszujący się z nią to idioci. Najgorsze jest to że coraz młodsze dzieciaki się w to "bawią", podążając za swoimi starszymi towarzyszami zabaw, nabierają bardzo radykalnych i destrukcyjnych poglądów.
Bo czym jest "JP", dlaczego tak wielu ludzi ma te hasło choćby na Naszej-Klasie, we własnych profilach? Wiąże się to z wieloma "przywilejami":
- poczucie bycia cool
- poczucie bycia w grupie
- poczucie własnej wartości, siły i dumy

Zatrważający jest fakt, że ludzie w tak młodym wieku (szkoła podstawowa - gimnazjum) przyjmują różne związane z "JP" hasła jako prawdę absolutną, wyznacznik bycia modnym i fajnym. Są oni bardzo podatni na różne poglądy, szczególnie ludzi od nich starszych (zobowiązuje ich to do dawania przykładu i bycia mądrzejszymi), którzy również obnoszą się ze swoimi bolączkami, noszą koszulki, bluzy "JP", "Firma" itp.
Znam osobiście mężczyznę (powinienem napisać "szczyla", "gówniarza", "idiotę" - będę jednak miły) w wieku 27 lat, który słucha Bosskiego Romana i spółki, chodzi w koszulce "Firmy" i prawi teksty o "jebaniu policji", "konfidentach" etc.
Ta moda to wg mnie kataklizm oraz idiotyzm w czystej postaci, choroba XXI wieku. Rodziców nie ma, nie zajmują się swoimi "pociechami", bo gdyby byli nie byłoby propagatorów "JP" i ich naśladowców.
Nie będę szastał tu profilami 10-letnich szczyli, którzy wstawiają fotkę typu "jebać policję, hemp gru, firma!!!!", a ich rówieśnicy, bądź idioci z kont fikcyjnych typu "JP, cała Polska" im przyklaskują.
Gdzie się podziały autorytety, szacunek i mądrość?! Dzieci zamiast rodziców, w roli autorytetu stawiają gości takich jak Bosski Roman.
Coś jest nie tak z tym społeczeństwem i chorym bełkotem jaki wielbią.
A tu próbka muzyki "na topie":
-http://www.youtube.com/watch?v=QKUkH0SlFLg
-http://www.youtube.com/watch?v=f41-XUgR084
teskt z http://pokazywarka.pl/jp/

Zgadzam się z tym człowiekiem dla mnie to jakaś patologia banda ćwoków którzy wpajają małolatom bzdury a co drugie słowo to ku*wa i 3-4 uderzenia zapętlone w pięć minut we FruitLoopsie(to jest wyrób muzyczno podobny bo prawdziwą muzykę to by obraziło). Idziesz ulicą a tu szczyle po 13 lat w koszulkach z emblematami z telefonem na szyi i cykaniem tego chłamu drą ryja JP i jacy oni nie są fajni. Najśmieszniejsze jest jak to mój znajomy ujął:
' kurwa jp jp, a jak ci okradną starą, dostniesz wpierdol to pierwsze co to dzwonisz na policje i gdzie nagle taki kozak był, gdzie twoje jp ?'
Uważacie to za niegroźne i przeminie czy wręcz przeciwnie za parę lat nie zdziwi cię widok dzieci które były w przedszkolu będą tłukły się na ulicach etc..
ironicznie

Chcieliście pokolenie JP to i macie.... takie typowo polskie.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Michał_Point
Kontakt:

Post autor: Michał_Point »

Cała prawda Jozan. Dodajmy jeszcze pewien demotywator, który również odzwierciedla to co się dzieje... http://img.demotywatory.pl/uploads/1251 ... y_Yahu.jpg
Nie ma dnia, żeby na mieście nie spotkać choć jednego "ziomeczka" z wielkim "JP" na klacie lub plecach...
Młodzi się naoglądają, nasłuchają, a później rosną nieroby obnoszące się z hasełkami typu "je*ać policję!". Co prawda organ ten nie działa w pełni tak jak powinien, ale trochę szacunku im się należy.
www.pinkbike.com/photo/2479386/

www.pinkbike.com/photo/3595701/
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Michał_PointNie działa bo rząd nie umie tego zrobić ale mi osobiście policja pomogła... Wszyscy JP ziomeczki są tak zapatrzeni na tą papkę, że nie widzą nawet tak banalnej hipokryzji płynącej z tego, kupowania jp rzeczy tym podobnym bo do kogo kasa leci jak nie do tej bandy pół mózgów którzy to kasy jak lodu wyjeżdżają o hwila nówkami z salonu etc a jak sami to określają jacy są z ulicy, biedni i nieszczęśliwi.... HAHAHA.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Michał_Point pisze:Co prawda organ ten nie działa w pełni tak jak powinien, ale trochę szacunku im się należy.
Nie chodzi o to czy organ dziala czy nie. Tak na prawde go*no ich to obchodzi. Wyznaja JP, ale nie maja pojecia co to jest i dlaczego. Wyznaja to bo to jest fajne.

"Bycie złym robi się strasznie modne
Jeżeli tutaj mieszkasz, to znasz ten problem
Dzieciaki rozmieniają tu na drobne przyszłość
Postanawiają brać na świecie odwet myśląc,
Że są tu z misją, że niszczą system
A który z nich potrafi podać jego definicję?
Krzyczą "jebać policję", krzyczą najgłośniej
Dwunastolatki z dobrych domów, co z nich wyrośnie? "

EDIT: I jeszcze jedno. "Reprezentuje Kraków" A kto wam dal takie pozwolenie ja sie pytam? Teraz na scenie hiphopowej Kraków jest kojarzony wlasnie z tymi debilami.
matin89
Kontakt:

Post autor: matin89 »

Niektorzy ludzie nie maja chyba mozgow.Mysla ze jak napisza to durne "JP","HWDP" to sa cool i wszyscy ich lubia.A co zrobia jesli okradnie im ktos dom.Bede dzownic na pogotowie i dalej beda "wyznawac" "JP"?Albo np ich mama albo tata jest policjantem to co beda do rodzicow mowic JP?Dla mnie to zwylky idiotyzm i dzisiejsza moda.
Gardor
Kontakt:

Post autor: Gardor »

Ha a ja kojarzę synków co maja koszulki z napisem "JP" 12letnie dzieciaki i niewiedza nawet co to znaczy to dopiero jest żal ;)
http://gardorr.pinkbike.com/
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Jak zobaczyłem temat to pierwsze co mi przyszło do głowy to JP2 (czyli Jan Paweł II), nie obracam się w tych kręgach, nie mam konta na naszej-klasie i nic o sprawie nie wiedziałem... Fakt faktem, że to idiotyzm ale co zrobić..? Może już z tego wyrosłem, kiedyś podobały mi się piosenki np. 52Dębiec czy jakoś tak, Jozan ma rację że to wywodzi się głównie z hip hopu, przez kult legalizowania marihuany i problemów związanych z jej posiadaniem/paleniem, ale generalizowanie jest nie na miejscu i pisanie w ten sposób o Fruti Loops'ie, mnie osobiście dotknęło, bo kolega chyba zna ten program tylko z w/w piosenek, to w jaki sposób artysta robi i zapętla muzykę świadczy o jego poziomie, a z tego co wiem to Hemp Gru nie robią sami bitów (mogę się mylić, ale kiedyś słyszałem "ich" bit na jakiejś amerykańskiej stronce z bitami). Jeśli przeszkadza komuś zapętlona muzyka to chyba słucha jakiegoś chaosu, bo każdą muzykę trzeba zapętlać w celu utrzymania rytmu, a czy powstaje ona na komputerze w domu, w studiu, czy gdzieś w głowie jakiegoś wirtuoza to indywidualna kwestia danego rodzaju muzyki. Sorry za oftop, ale wracając do tematu, to faktycznie, statystyczny nastolatek nie ma dziś żadnych przykładów, a skoro nie ma ideałów to sięga po to co jest, czyli demoralizująca muzyka, wzorem dla niego jest "najsilniejszy" w grupie, a ci zazwyczaj piją, palą i ćpają, więc nie ma co sie dziwić... większość z nich wyrośnie z tego za jakiś czas, póki co możemy to tylko krytykować i zmieniać najbliższe otoczenie. Powodzenia
gg: 701107
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

Ale jesteście morony !! Tak naprawde to jest je*ać pogotowie!! co oni mogą mieć do policji :PP A ta banda kretynów z tymi koszulkami i ich hasłami jest śmieszna jak banda małych dzieci :/ widzi policjanta to chowa się po kątach, a jak takie kozaki to czemu nie odwiedza komisariatu lub przy spotkaniu z policjantem nie powiedza je*ac policję....nieee bo to tylko chojraki i oni tylko moga na n-k lub na fotce to robic.... CIOTY i tyle.... Pozdro dla "normalnych"

PS Hahahahaha przypomniało sobie jak idę przez miasto a tam budynek a na nim wieeeeeelgachny napis, który "brzmiał" tak : Jeb*c Policję tylko Bóg moRZe nas sądzić. :shock: :shock: :shock: :shock: Gdybym miał marker albo cos napisał bym tak: kup sobie słownik ortograficzny :PPPPPP
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Jozan Stary, dobrze ze zalozyles taki temat bo to jest faktycznie problemem, ale nad swoim zachowaniem i poziomem zartow tez warto sie zastanowic, mysle ze wiesz o co mi chodzi ;p

cala ta bezkultura jp zostala wykreowana przez bezkulture hiphopowo dresowa, jp czemu? bo policja tepi narkotyki, bo policja nie pozwala im sie bic po meczach, bo policja nie pozwala dewastowac ulic po meczu w kretynskim amoku, etc.
nie rozumiem w tym jednego, co w tym fajnego byc kompletnym ******? czym tu sie chwalic i szczycic?

polecam takie klasyki Analogsow jak "dzieciaki atakujace policje" (cz1 i 2) lub tez Psy Wojny "pieski male dwa"

warto zastanowic sie tez nad tym, i zaczac cos w tym kierunku robic:

wychowujemy ich
schodzac im z drogi
wychowujemy ich
oddajac im wszystko
wychowujemy ich
nie plujac im pod nogi
wychowujemy ich
wychowujemy nazistow
bartekdh52
Kontakt:

Post autor: bartekdh52 »

Powiem tyle że to debilizm i nic więcej
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Nie jestem zwolennikiem darcia mordy, tudzież noszenia odzieży ozdobionej literami hwdp, czy jp....

mam jednak swoje zdanie o policji i nie jest ono zbyt pochlebne. Sprowadza się to do tego, że zbyt łatwo zdobyć tam pracę...
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

"wolność dla ludzi i złodziei"

az nie chce mi sie nic wiecej pisac ...
http://bobpl.pinkbike.com/
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

"zajeb maha bu ha ha ha" <lol> brak pytan powiem wam ze ja to traktuje jak ten kawalek "bede bral cie" i chyba taki byl tego przekaz - komedia, a barany z osiedla odebraly to inaczej ;)

Okradna mame policja wraca do lask. Wlasnie kilka dni temu nad tym myslalem, skad sie wziela taka moda? rozumiem mode na palenie, na jakies tam dopalacze, ale na "jp"?
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Co ciekawe nawet chłopaki z firmy w najnowszym singlu naśmiewają się z ludzi noszących emblematy jp i nie związanych z prawdziwą gangsterką haha (2 zwrotka)

http://www.youtube.com/watch?v=iJfJbPj-51o

Ja tam lubię sobię firmy posłuchać, niektóre teksty są śmieszne, czasem trafne, jp chłopaki i nie spinajcie pośladów FIRMA :twisted:
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

popieram cię JOZAN w 200 % jedno z najwiekszych debilstw jostatnich czasów .ludzie którzy tak pisza,mowią sa Debilami!!
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

Krakus_dh hahaha, to ze sa prymitywne nie oznacza ze sa smieszne. najpierw sami przyczynili sie do wykreowania takiego wizerunku a teraz sie smieja, chore.
chlopczyki hiphopy z firmy wykreowali taki wizerunek a sami nie maja z gangsterka nic wspolnego. zasrana komercja a nie gangsterka.

"To, co w filmach często wydaje się logiczne
Na ulicy przeważnie wygląda komicznie
Słowa tracą sens, zmieniają znaczenie
Każdy gówniarz chce być gangsterem
Amerykański wzór z murzyńskiego getta
Króluje teraz na polskich przedmieściach
Bandyckie ryje zniekształcone złością
Zderzenie Zachodu ze wschodnią mentalnością" bynajmniej nie jest to firma, hahahaha.
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

Hehe a najlepsze jest to że dzieciaki ze wsi co bloki zobaczyły pierwszy raz przez okno w autobusie jak do gimnazjum jechały, bujają się po wsi i słuchają muzy o blokowiskach i gangsterach że, takie życie to jest bezwzględne 8)

A co do policji to najczęściej mszczą na nią łebki co ostatni raz widziały policjanta na kursie na kartę rowerową albo jak pan policjant kontrolował czy tata nie prowadzi po pijaku:)
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Prosze nie traktujcie rapu ogolnikowo. Wbrew pozorom polski hip hop wcale nie jest na niskim poziomie tyle, ze trzeba go znalezc.
ODPOWIEDZ