Giant glory dh 07 czy 08?
Giant glory dh 07 czy 08?
Witam zamierzam kupić w usa glorke ale nie wiem który rocznik wybrac,mam do wyboru 07 i 08.
I moja prośba jest taka kturą bardziej opłaca sie kupić.
I moja prośba jest taka kturą bardziej opłaca sie kupić.
chce kupić używaną mam na oku dwie.
pierwsza jest z 07r za 1750 dolarów i składa sie z:
size
Medium (17”)
color
Team Blue / White
frame
ALUXX SL aluminum, 8.8" Travel
fork
Fox 40 RC2, 203mm
shock
Fox DHX 5.0 Coil
handlebar
Sunline Vone OS
stem
Sunline Vone
seatpost
Race Face Evolve DH 350x30.9 mm
saddle
WTB Power V Race nDH
pedals
None
shifters
SRAM X.9 trigger, rear only
front derailleur
E-Thirteen SRS Guide
rear derailleur
SRAM X.9 short cage
brakes
Hayes HFX-9 HD
levers
Hayes
cassette
SRAM PG980 11-34T
chain
Shimano HG53
cranks
Race Face Evolve DH 170mm
BB
Race Face Evolve X Type
rims
Mavic EX729 Disc
hubs
Sun Ringle Abbah
spokes
DT Competition
tires
Kenda Tomac Nevegal 2.5 w/Stick-e rubber DH casing
a druga jest z 08r za 1800 dolarów i składa sie z:
-FOX 40 RC2
-RACE FACE EVOLVE DH CRANKS
-GAMUT CHAIN GUIDE
-RISSE FLAT FORK CROWN
-ODI LOCK ON GRIPS
-AZONIC B-52 BAR
-AZONIC OUTLAW WHEELSET (WHITE)
-THOMSON SEAT POST
-SRAM X-9 DERALUER AND SHIFTER
-HEADLOCK
-SAINT BRAKES
-FOX DHX 5.0 REAR SHOCK
-MAXIS MINIONS FRONT AND REAR
-SPECIALIZED PEDALS
Prosze o pomoc którą kupić bo glorka z 07r jest troche porysowana a z 08r jest jak nowa.
pierwsza jest z 07r za 1750 dolarów i składa sie z:
size
Medium (17”)
color
Team Blue / White
frame
ALUXX SL aluminum, 8.8" Travel
fork
Fox 40 RC2, 203mm
shock
Fox DHX 5.0 Coil
handlebar
Sunline Vone OS
stem
Sunline Vone
seatpost
Race Face Evolve DH 350x30.9 mm
saddle
WTB Power V Race nDH
pedals
None
shifters
SRAM X.9 trigger, rear only
front derailleur
E-Thirteen SRS Guide
rear derailleur
SRAM X.9 short cage
brakes
Hayes HFX-9 HD
levers
Hayes
cassette
SRAM PG980 11-34T
chain
Shimano HG53
cranks
Race Face Evolve DH 170mm
BB
Race Face Evolve X Type
rims
Mavic EX729 Disc
hubs
Sun Ringle Abbah
spokes
DT Competition
tires
Kenda Tomac Nevegal 2.5 w/Stick-e rubber DH casing
a druga jest z 08r za 1800 dolarów i składa sie z:
-FOX 40 RC2
-RACE FACE EVOLVE DH CRANKS
-GAMUT CHAIN GUIDE
-RISSE FLAT FORK CROWN
-ODI LOCK ON GRIPS
-AZONIC B-52 BAR
-AZONIC OUTLAW WHEELSET (WHITE)
-THOMSON SEAT POST
-SRAM X-9 DERALUER AND SHIFTER
-HEADLOCK
-SAINT BRAKES
-FOX DHX 5.0 REAR SHOCK
-MAXIS MINIONS FRONT AND REAR
-SPECIALIZED PEDALS
Prosze o pomoc którą kupić bo glorka z 07r jest troche porysowana a z 08r jest jak nowa.
ja bym kupił tą tańszą zeby na słownik starczyło...
a tak na serio to wiadomo... nowszą w lepszym stanie i na lepszym osprzecie... to chyba oczywiste..
nie wiem po co pytales wogole nas o to bo ten wybor jest oczywisty..no chyba ze chciales sie pochwalic ze kupujesz glorke...
a tak na serio to wiadomo... nowszą w lepszym stanie i na lepszym osprzecie... to chyba oczywiste..
nie wiem po co pytales wogole nas o to bo ten wybor jest oczywisty..no chyba ze chciales sie pochwalic ze kupujesz glorke...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Wjtk tu masz pękniętą glory 08 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=695799427
i stąd moje pytanie czy lepiej kupić glory 07r czy 08r.
i stąd moje pytanie czy lepiej kupić glory 07r czy 08r.
No ja chce cały rower.
Witam ponowie. Wiec tak: Okazało się, ze 08 w najlepszym stanie wcale nie jest. Na zdjeciach lancuch i srubki sa podrdzewiale. Czy aby na pewno nowsza ma lepszy osprzet? Linki do aukcji:
http://cgi.ebay.com/07-Giant-Glory-DH-F ... 286.c0.m14
http://cgi.ebay.com/2008-GIANT-GLORY-DH ... 286.c0.m14
Linki sa w celu informacji, nie dla samozadowolenia. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Nie chce popelnic bledu.
PS. Zakupilem slownik ortograficzny. Mam nadzieje, ze widac efekty
.
http://cgi.ebay.com/07-Giant-Glory-DH-F ... 286.c0.m14
http://cgi.ebay.com/2008-GIANT-GLORY-DH ... 286.c0.m14
Linki sa w celu informacji, nie dla samozadowolenia. Pozdrawiam i prosze o pomoc. Nie chce popelnic bledu.
PS. Zakupilem slownik ortograficzny. Mam nadzieje, ze widac efekty

podrdzewiałego łańcucha sie czepiasz? moim zdaniem 08 jest o wiele lepsza... i jest w lepszym stanie.... ja tez mam podrdzewiale srubki w rowerze..np. w mostku..bo jak sie rower myje to woda powoduje ze srubki rdzewieja... lancuch wystarczy nasmarowac.. albo kupic nowy bo to koszt rzedu kilkudziesieciu zl..
ale zato rama jest w bdb stanie..a ta 07... zobacz na pierwsze zdjecie od lewej u dołu... gorna rura ma wielgachne odrapania..do golego metalu... estetycznie to to nie wyglada napewno... tego nie wymienisz..a lancuch bez problemu.. pozatym ta 08 ma Fox'a 40 z półkami i mostkiem RISSE..to tez kupe kasy jest warte... bo nie czesto sie spotyka FOXa 40skte z półkami RISSE..co one daja to nie wiem ale sa drogie i to jest fakt...
pozatym 07 ma hayesy a 08 sainty.. czyli znow 08 górą...
i znow 07 ma napinacz e13 a 08 ultra lekkiego gamuta... znow 08 wedlug mnie jest gorą...
ja bym jednoglosnie brał 08... gdybym teraz kupowal glorke to napewno bylaby to ta 08...
ale zato rama jest w bdb stanie..a ta 07... zobacz na pierwsze zdjecie od lewej u dołu... gorna rura ma wielgachne odrapania..do golego metalu... estetycznie to to nie wyglada napewno... tego nie wymienisz..a lancuch bez problemu.. pozatym ta 08 ma Fox'a 40 z półkami i mostkiem RISSE..to tez kupe kasy jest warte... bo nie czesto sie spotyka FOXa 40skte z półkami RISSE..co one daja to nie wiem ale sa drogie i to jest fakt...
pozatym 07 ma hayesy a 08 sainty.. czyli znow 08 górą...
i znow 07 ma napinacz e13 a 08 ultra lekkiego gamuta... znow 08 wedlug mnie jest gorą...
ja bym jednoglosnie brał 08... gdybym teraz kupowal glorke to napewno bylaby to ta 08...
matidh1 kazdą rame da sie połamać... biorąc pod uwage fakt ile glorek jezdzi na calym swiecie.. a ile z nich poległo.. to jest to naprawde znikomy procent...
ja mam glorke 06... kupilem caly rower za 5tys..byl w oplakanym stanie technicznym...zaniedany nienasmarowany niewyregulowany itp... balem sie o rame bo rama jest dosc mocno poobijana i porysowana.. i mogla byc katowana..ale jezdzilem caly sezon na niej codziennie i dosc spore loty na niej robilem i wszystko jest ok... nie jestem pewny ale glorka od 06 do 08 chyba nic sie nie zmienila... ale nie dam sobie reki uciac...
P.S. wie ktos moze czy u dystrybutora Gianta mozna kupic caly komplet naklejek na glorke? wszystkie takie jak w orginale.. na model 06..bo chialbym pomalowac swoja ramke nowym lakierem dokladnie takim kolorem jak orginalny nowe naklejki dac i bezbarwnym pokryc.. robil ktos taki zabieg w PL?
ja mam glorke 06... kupilem caly rower za 5tys..byl w oplakanym stanie technicznym...zaniedany nienasmarowany niewyregulowany itp... balem sie o rame bo rama jest dosc mocno poobijana i porysowana.. i mogla byc katowana..ale jezdzilem caly sezon na niej codziennie i dosc spore loty na niej robilem i wszystko jest ok... nie jestem pewny ale glorka od 06 do 08 chyba nic sie nie zmienila... ale nie dam sobie reki uciac...
P.S. wie ktos moze czy u dystrybutora Gianta mozna kupic caly komplet naklejek na glorke? wszystkie takie jak w orginale.. na model 06..bo chialbym pomalowac swoja ramke nowym lakierem dokladnie takim kolorem jak orginalny nowe naklejki dac i bezbarwnym pokryc.. robil ktos taki zabieg w PL?
-
- Kontakt:
XXX sorry ze sie ale gdzieś Ty sie chłopie pisać uczył? Krew mnie zalewa jak to czytam, nie wiesz jak się robi duże litery na klawiaturze? Spytaj, na forum chętnie Ci pomogą. Może te trzy kropki Ci są potrzebne do robienia akcentów, jak mówisz to też milkniesz po każdym zdaniu na kilka sekund?:D Chryste ludzie chociaż podstawy interpunkcji szanujcie bo zgroza.
dawniej mikael:)