Amortyzator gwiazdka

dwe
Kontakt:

Amortyzator gwiazdka

Post autor: dwe »

Co zrobić jak jest krzywo wbita? Da się ją jakoś wyciągnąć?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Najprościej naprostować. Wkręcić długą śrubę w gwiazdkę i ja naprostować delikatnie młotkiem albo jak chcesz możesz wybić dołem i wbić nowa.
Morris
Kontakt:

Post autor: Morris »

Bombell z tym wybijaniem dołem to powiem Ci, że śmiesznie jest :D W marcokach z alu masz malutki otworek że nie przejdzie, ja w Pike'u mam w ogóle wstawioną na samym dole rury taką jakby 'gwiazdkę' (rura jest zamknięta od dołu, tylko otwór na śrubę w niej jest).
A gwiazdkę łatwo wyprostować, im dłuższa śruba tym bardziej precyzyjnie ale też można ją bardziej popsuć. Pamiętaj że jak ją wybijesz to już jej z powrotem nie wsadzisz bo się tak skurczy a jak spróbujesz ją naprostować to popęka.

pozdro
kamilbikeboy
Kontakt:

Post autor: kamilbikeboy »

tak jak pisze Bombell . tylko uważaj żebyś jej bardziej nie popsuł.Pozdrawiam!
dragon44
Kontakt:

Post autor: dragon44 »

Są jeszcze dwie opcje, pierwsza: wbijasz gwiazdkę do końca i nabijasz nową, ale w takim wypadku już jej nie wyciągniesz, do tego ta waga! Albo spróbuj usunąć gwiazdkę np. rozwiercając jej środek, wtedy powinna wyjść bez większych oporów i nabijasz nową. W obu przypadkach trzeba kupić szyszkę (inaczej gwiazdkę), koszt ok. 10 zł.
gg: 701107
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Morris Pisałem o tym w innym temacie i sposób w jakim ja sobie z tym radzę :)
barte
Kontakt:

Post autor: barte »

Ja jak krzywo wbiłem po prostu wkręciłem śrubę do gwintu i delikatnie postukałem od tej strony w którą była skrzywiona. Podziałało i jest teraz idealnie prosto. Jak nie pomoże musisz wybić tą, ale wcześniej sprawdzając czy od dołu masz wystarczająco duży otwór w sterówce żeby gwiazdka Ci przeszła na wylot. Kupujesz nową i wbijasz (tym razem prosto :D )
[S]Dartmoor Two6Player + Pike!!!
Bike[url]http://tiny.pl/hgwxq[/url]
ODPOWIEDZ