Ja niedługo będę budował dropa z regulowaną wysokością znaczy kątem ;] będzie to polegało na tym że w palach będą w cięńcia i sznurek dokoła na sznurku będzie koniec dropa zmieniając pozycje sznurka o ząbki na palach będzie można ustalać kąt ;]
Kramon pomysl ok, ale ja bym sie bal swoja 23kg krowa na takie cos najechac... po podniesianiu ja bym wstawial pod innym katem podporke od tylu/dolu tego "wybicia"
PoleK, spoko lina która będzie to trzymała to ta która jest stosowana do wspinaczek dodatkowo będzie to tak zrobione że na końcu dropa będzie deska w poprzek która prawie dotyka balli gdy się położy na line wtedy balle troszkę przechylą się do środka i dzieńki teamu zablokuje się i będzie trwało dodatkowo pod spodem będzie awaryjny ball który w razie zerwania liny lub awari pod trzyma dropa na minimalnym kącie...
//edit jakby ktoś pytał
Bale będą od siebie dość sporo po to aby przypadkiem gdy drop jest niżej nie zawadzić o wystające końce....
echh żeby było czym sie chwalić.. u mnie wszystko co było poległo, hopa zyje jeden dzień, nawet już nikt nic nie buduje, żeby pojeździćto trzeba się do warszawy wybrać ;/ i tak rower służy w 70% do celów transportowych...
Witam
w Nowym Sączu mamy "skate park", "Falkową" chyba 4 traski, zjazd ok 50sek, dużo hop do 15m oraz "Rdziostów" prawie zero hopek ale fajne DH.
zapraszam
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
To ja jutro ide budowac cos takiego z materacy takich z łóżek, bo znalazlem calkiem sporo.
Jak ktos jest z Otwocka to moze isc z nami
Mam nadzieje ze nie skrece sobie na tym karku robiac backflipa
mas1o Potnijcie lepiej to na kawałki i zróbcie taki basen. To będzie lepiej tłumić uderzenie, bo na takim czymś, co narysowałeś to może być mniej bezpiecznie przy walnięciu głową.
[S] Grimeca sys 12
[K] śrubka odpowietrzania z zacisku Grimeca
....BikerJG....ogień ...u nas w Elblągu Coś takiego nie miałoby bytu
te hopy które pokazał easy_ride to ich nie ma...dużo roboty poszło na marne...
...wszystko jest palone i niszczone przez leśniczego oraz jakiś debili którym nie chce się szukać chrustu oraz drewna....