Hej , jakie srednie ciśnienie powinno być utrzymywanie w damperze ( fox floath rp2 ) ?
Dodam że waże ok 78 kg , skoki ograniczam do jakiegoś 1m . Pomóżcie bo dostałem instrukcję napisaną po FRANCUSKU i nie wiem do jakiego ciśnienia go pompować .
A no i jaką fajna pompkę polecacie ??
Pompka Do foxa
-
- Kontakt:
Co do pompek to jak wyżej. Wiele firm zamawia pompki w jednej fabryce i dają tylko swoje tarcze do manometru ze swoim logiem i krzyczą za nie niebotyczne kwoty jak np. oryginalny Fox w Culcie po 159 czy 169 a na Alledrogo identyczna bliżej nieznanej firmy X kosztuje w okolicach 70-80zł.
Ja mam Decathlona bo była najtańsza i działa jak należy.
Ja mam Decathlona bo była najtańsza i działa jak należy.
-
- Kontakt:
F4rr3ll pisze:
Hej , jakie srednie ciśnienie powinno być utrzymywanie w damperze ( fox floath rp2 ) ?
A producent ramy w której masz tego fox'a nic nie podpowiada odnośnie ciśnienia?
Ja nie ma żadnego doświadczenia z powietrznymi damperami, ale przy wadze ok. 80kg spróbowałbym wbić ok. 165psi i zobaczyć efekt ; )
Swoją drogą, na samym damperze nie ma żadnej wzmianki o min/max ciśnieniu? Wiem, że to co innego, ale u mnie np. na sprężynowym DHX'ie mam podaną zalecaną wartość min/max komory powietrznej, ale nie wiem, jak jest z damperami czysto powietrznymi.
"To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków!"