Pierwsze zawody.

Awaria
Kontakt:

Pierwsze zawody.

Post autor: Awaria »

Witam, czy mozecie polecic mi jakies zawody dla poczatkujacych? Od niedawna dysponuje juz jako takim sprzetem (coiler) i powolii z kumplem zaczynamy sie rozgladac za jakimis trasami. Strasznie podoba nam sie ustron ale nie chcemy sie dorazu wyglupic na pierwszy raz. Interesuja mnie narazie jakies amatorskie zawody.
Swistakbb
Kontakt:

Post autor: Swistakbb »

amatorskie zawody ? tego typu to tylko adhd cup czy ogór cup ;) a jeśli Diverse to najprostszy jest chyba Żar przynajmniej wg mnie
Born to ride , ride to die !
Qbalo
Kontakt:

Post autor: Qbalo »

Hmmm Brenna DH, Szklarska Poręba(Festiwal rowerowy), na wyższym troche poziomie Memoriał M.Dunata w Szczyrku. Ja rok temu jako pierwsze zawody wybrałem sobie Diverse DHC Żar.
[url]http://cubaces.pinkbike.com/[/url]
Awaria
Kontakt:

jako junior? Bo mam zaledwie 16 lat no w przyszlym roku juz 17 :), chodzi mi jedynie o dobra zabawe, byelby nie bylo siary xd, narazie jedyne zawody ktore ogladalem na zywo to byla szklarska w tym roku. A jak sie ustron przedstawia? Jest jakas kategoria ultra noob? xD
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

Wierchomla też, nawet luźna atmosfera, w sam raz na 1 raz :)
Slavvduro
Awaria
Kontakt:

hmmm ale to dopiero latem :). Poogladam sobie filmiki na youtubie, ale jakos ustron do mnie najbardziej przemawial. Schody nie uchodza za jakies byczo trudne w porownaniu z korzeniami etc.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Pytanie czy juz smigasz na jakis okolicznych trasach.. Bez tego ja bym sie nie porywal w gory odrazu. Pozatym jak chcesz dobry wynik osiagnac to napewno musisz wzmocnic miesnie i kondyche
Awaria
Kontakt:

1. uprawiam wiele innych sportow i przychodze tu z mtb z niewielkimi lecz zawsze jakimis osiagnieciami.
2. z lasem juz mialem stycznosc, mamy tu u nas lasek na wzgorzu, pozatym juz bylem na amatorskiej lecz profesjonalnie zrobionej trasce, aczkolwiek na sztywniaku mtb (bo jeszcze coilera nie mialem) poszalec nie moglem. :)
3. nie zalezy mi na wyniku, w koncu to pierwsze zawodu, chodzi mi jedynie o dobra zabawe i nauki jazdy :). Latanie z mostu juz mnie jakos nie fascynuje i chcialbym sie porwac na jakies zawody. Moze mi ktos pare slow powiedziec o trasie Ustron i Wierchomla?
blackdemon
Kontakt:

Tu nie chodzi o wynik tylko jak sie wyglebisz to mozesz sobie cos zrobic i sie zniechecic. Masz gorki to lopata w reke i rob bandy i inne przeszkody, od tego sie zaczyna a nie od zawodow. Chyba, ze chcesz spacerowym tempem jechac
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

Dem0niczny hmm jak ogarniasz fr w miescie to na trasie dasz rade:D

Ja bylem w tym roku 1 raz w gorach, 1 jedyny zjadj jaki odbylem to byly kwalifikacje bo na treningu 1 zjezdzie zlamalem klamke po 50m:) ladne OTB poszlo:D

i bylem 3 od konca na sztywniaku:D haha wiec nei bylo zle:)

w przyszlym roku juz w kategorii full:)
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
Awaria
Kontakt:

smigam po gotowcach jak narazie xd. SPacerowym to moze nie, ale zaraz nie bede jak Sam Hill zapierd... xd :). Dzieki za info ale prosilem jeszcze o krotka charakterystyke tych 2 tras ustorn i wierchomla
zakrzak
Kontakt:

Post autor: zakrzak »

Jedź gdzie chcesz. W takim wieku w jakimkolwiek sporcie (może poza gimnastyką artystyczną ;) ważna jest tylko dobra zabawa (sam o tym piszesz) i to by nie złapać jakiejś groźnej kontuzji. Za rok może zaczniesz zwracać uwagę na czasy, ale i tak najważniejszy jest płynny przejazd, czyli technika. Później będziesz myślał gdzie jeździć (wszędzie? ;)
Awaria
Kontakt:

zalezy mi przede wszystkim na dobrej zabawie i przejechaniu calej trasy, tak zeby nie glowic sie z kazdym zakretem jak z logika w matematyce xd. Nie jestem zadnym hardkorowcem i najwazniejsze po dobrej zabawie jest dla mnie bezpieczenstwo. Dlatego pytam was o jakies godne polecenia zawody na start zeby sie nie przerazic jak bedzie mi dane startowac, a tu jeb przepasc ze nawet brendera by zatkalo. ;). W dalszym ciagu nie moge sie doprosic o jakies 2 zdania na temat wierchomli i ustronia. A jesli chodzi o start to tylko i wylacznie kategoria junior right?
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Zawody mozesz sobie wybrać jakie Ci tylko pasują, jeżeli nie chcesz zaliczyc gleb itp, i mieć fun z jazdy, to poprostu zalicz jak najwięcej zjazdów na treningach. tak naprawdę każda trasa po pewnym czasie staje sie prosta i łatwa jezeli ją poprostu wyczujesz.
Back in black
blackdemon
Kontakt:

PoleK pisze:Dem0niczny hmm jak ogarniasz fr w miescie to na trasie dasz rade:D
Polemizowal bym.. Co jest trudnego w lataniu po miescie?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dem0niczny - Hobby Junior na contestach, a jak nie ma na danych zawodach to tam gdzie cie wpakuja (zapytasz na miejscu najwyzej).

Wiercho - Raczej lajtowo i miła trasa ale tam jest kilka tras przeplatajacych sie wiec troche sie zmienia. Ustron - tam raczej nie bedzie szansy na jazde z tego co na razie widac.

Chcesz zawody na poczatek to Joy Ride days sa jeszcze w tym roku. Harenda to łatwa i przyjemna trasa. Dobra na poczatek.

LestatBiker tyle, ze sa trasy gdzie bez pewnych umiejetnosci, siły i kondycji bedziesz sie zwyczajnie meczyc. Do przejechania ale bez przyjemnosci. W PL w sumie takich tras wiele nie ma ale jednak sie zdarzaja.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Swistakbb pisze:amatorskie zawody ? tego typu to tylko adhd cup czy ogór cup
Może i amatorskie zawody ale jakbys zobaczył trase z ostatnich zawodów ADHD lub trase z Ogór CUP'a to byś się zdziwił :)

A ja dla początkującego polecam szyndzielnie :)
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Zdecydowanie Żar- łatwa i szybka trasa (nawet dla totalnego amatora), bez jakiś specjalnych trudności technicznych i kondycyjnie wyrobisz

Kasina - w sumie może być - miła i przyjemna (nie wiadomo czy będą zawody)
Myślony - łatwa ale nie polecam na początek, możesz być dogoniony przez 2-3 osoby i będzie burdel na trasie tym bardziej jeśli przystopujesz kogoś walczącego o finał i pudło)
Wirchomla - zjazd po łakach, mi nie odpowiada taka formuła zawodów
Memoriał Marka D (Szczyrk) - odradzam na początek - długa (możesz mieć problemy z kondychą) i w błocie masakra, średnio trudna - moja ulubiona trasa w PL
Wisła - b. trudna jak na początek, bardzo fajna jak już ogarniesz podstawy jazdy
Czarna - tylko dla hardcorów

Winner is ŻAR
zakrzak
Kontakt:

Post autor: zakrzak »

A jak jest oceniany Kamieńsk?
ODPOWIEDZ