Update na nowy sezon.
Update na nowy sezon.
Na nowy sezon planuje złożyć rower Dirt/4x, wiec przez zime sobie spokojnie chce skompletowac czesci.
Zamiarzam miec koła 24" poniewaz bardziej skupie sie na Dirt a 4x for fun.
I mam nastepujace pytania:
Jakie obrecz? do (około 80zł za szt, chyba ze za 99zł np jest jakas lepsza, to zawsze mozna dozbierac), w miare lekkie a solidne, 24". Zeby pociagnely na dircie i 4x.
Jakie opony? 24" do (około 60zł szt) Dirt/4x
Jaki napinacz łancucha, taki by byl solidny, co do wagi nie mam zbyt duzych wymagan. Czy isc w PM SOCHO a moze Boxguide.? (jeżeli nowy to ok 200zł)
Teraz posiadam piaste novatec z kaseta, zastanawiam sie czy ja zostawic czy zmienic na piaste z wolnobiegiem..poniewaz na dirta lepiej chyba miec wolobieg, a zarazem bedzie mniejsza waga, a znow na torze na SS ciezko sie smiga.
Czekam na odpowiedzi ;D Pozdro
Zamiarzam miec koła 24" poniewaz bardziej skupie sie na Dirt a 4x for fun.
I mam nastepujace pytania:
Jakie obrecz? do (około 80zł za szt, chyba ze za 99zł np jest jakas lepsza, to zawsze mozna dozbierac), w miare lekkie a solidne, 24". Zeby pociagnely na dircie i 4x.
Jakie opony? 24" do (około 60zł szt) Dirt/4x
Jaki napinacz łancucha, taki by byl solidny, co do wagi nie mam zbyt duzych wymagan. Czy isc w PM SOCHO a moze Boxguide.? (jeżeli nowy to ok 200zł)
Teraz posiadam piaste novatec z kaseta, zastanawiam sie czy ja zostawic czy zmienic na piaste z wolnobiegiem..poniewaz na dirta lepiej chyba miec wolobieg, a zarazem bedzie mniejsza waga, a znow na torze na SS ciezko sie smiga.
Czekam na odpowiedzi ;D Pozdro
No a wlasnie ja sie zastanawiam czy kaseta czy driver.. i musze sie zastanowic.
no ale czy jak rower np z 2m upadnie na glebe to czy napinacz bd caly.?
a znow jakbym nie dal napinacza przerzutki i kasety, manetki to sporo na wadze zyskuje. ale znow kawalek drogi mam na dojazd i rower uzywam bardzo czesto a na malym przelozeniu to trase 5-10km ciezko sie pokonuje : D
no ale czy jak rower np z 2m upadnie na glebe to czy napinacz bd caly.?

a znow jakbym nie dal napinacza przerzutki i kasety, manetki to sporo na wadze zyskuje. ale znow kawalek drogi mam na dojazd i rower uzywam bardzo czesto a na malym przelozeniu to trase 5-10km ciezko sie pokonuje : D
Obręcze szukaj może s-type, na prawdę mocne są, rozmiar masz i 24" i 26". Mtx 33-31 będzie łatwiej znaleźć, ale ich nie polecę, bo nie miałem. U kolegów sprawdzają się bdb (33).
Co do opon to w cenie 60zł masz table topy, ogólnie polecane opony do dirtu, ale warto poczekać na zdanie Bombel'a, na pewno będzie lepiej ogarniać temat opon.
http://allegro.pl/item790114754_e_13_ls ... ll_pl.html lub podróbki tego, np dartmoor (one nie są identyczne, ale prawie że 100zł różnicy). Pm to naprawdę niezły klocek, do tego brzydki
Truvativ też jak widzisz polecany, także koledzy mają i sobie chwalą.
Skoro nie patrzysz za bardzo na wagę to zostaw napęd, będziesz miał uniwersalniejszy rower. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu.
Co do opon to w cenie 60zł masz table topy, ogólnie polecane opony do dirtu, ale warto poczekać na zdanie Bombel'a, na pewno będzie lepiej ogarniać temat opon.
http://allegro.pl/item790114754_e_13_ls ... ll_pl.html lub podróbki tego, np dartmoor (one nie są identyczne, ale prawie że 100zł różnicy). Pm to naprawdę niezły klocek, do tego brzydki

Skoro nie patrzysz za bardzo na wagę to zostaw napęd, będziesz miał uniwersalniejszy rower. Ja bym tak zrobił na Twoim miejscu.
-
- Kontakt:
fortessy są ciężkie, wytrzymałe, ale ciężkie. tak jak mówi GgG s-type będą lepsze.
opony: to może jakieś schwalbe albo kendy, bo nie są za drogie. może table top, tylko że w 4x mogą się trochę ślizgać ;/, big betty byłyby lepsze, ale one przekraczają budżet, który podałeś.
napinacz: boxguide! kaseta będzie lepsza
tyle ode mnie, pozdrower
edit: GgG tylko kolega Pablo666 pisał właśnie, że zależy mu na wadze
opony: to może jakieś schwalbe albo kendy, bo nie są za drogie. może table top, tylko że w 4x mogą się trochę ślizgać ;/, big betty byłyby lepsze, ale one przekraczają budżet, który podałeś.
napinacz: boxguide! kaseta będzie lepsza
o to się nie martw, są takie przypadki, ale to zwykle wina złego montażu lub kiepskiej techniki jeżdżącego, no w najgorszym wypadku kiepskie wykonanie produtku, co jest prawie niemożliwe przy box'iePablo666 pisze:no ale czy jak rower np z 2m upadnie na glebe to czy napinacz bd caly.?

tyle ode mnie, pozdrower

edit: GgG tylko kolega Pablo666 pisał właśnie, że zależy mu na wadze

gg: 5838449
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
oliano_italiano
darkwarrior05
to o foxie było tylko dla Karmona, nie zwracaj na to uwagi
Fox świetnie nada się do dirtu. A tak na poważnie, to przy 200mm też da się pobawić w dircie.
A wracając do opon - może kenda sbe?
Na to patrzyłem, ale wg mnie jak gdzieś da się zaoszczędzić na wadze to nie ma się co zastanawiać. Co do obręczy to wagi podawałem wszędzie dla kół 26", mój błąd.Pablo666 pisze:co do wagi nie mam zbyt duzych wymagan.
darkwarrior05
to o foxie było tylko dla Karmona, nie zwracaj na to uwagi

A wracając do opon - może kenda sbe?