Avid BB5 vs Shimano M485 do dh?
Avid BB5 vs Shimano M485 do dh?
który hamulec będzie lepszy avid bb5 (mechaniczny) shimano m485(hydrauliczny) stosował bym dh i waże 53kg
-
- Kontakt:
Ja piernicze... dużą moc to możesz mieć w trialu, streecie, dirtcie. W DH ma być modulacja.maxxis pisze:No tak ale to już lepiej kupić hayes nine kupisz za psie pieniądze a moc ma duża , wadą jest brak dobrej modulacij
A tak btw, to blackdemon dobrze prawi

http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Oj co Wy tutaj piszecie....
Ja waże 83 kg i śmigam na BB5 z tarczą 203 mm. Modulacja i siła bardzo dobra jak dla mnie. Wystarczy dobrze ustawić i działają znakomicie. Ja BB5 mam z oryginalną Avidowską klamką i nie narzekam mimo mojej masy.
HFX 9 jest moim zdaniem o wiele gorszym hamulcem od bb5 ponieważ ma znikomą modulacje i mniejszą siłę hamowania od BB5.

Ja waże 83 kg i śmigam na BB5 z tarczą 203 mm. Modulacja i siła bardzo dobra jak dla mnie. Wystarczy dobrze ustawić i działają znakomicie. Ja BB5 mam z oryginalną Avidowską klamką i nie narzekam mimo mojej masy.
HFX 9 jest moim zdaniem o wiele gorszym hamulcem od bb5 ponieważ ma znikomą modulacje i mniejszą siłę hamowania od BB5.
No żeś walnął porównaniePablo666 pisze:Jak ktos nie ma kasy na hydre to dobre i te BB5 niz jakies V-breki

-
- Kontakt:
maxxis Wiec jezeli nie jezdzilem na BB5 to nie porownuj tego do Tektro ktore jest napewno gorsze od BB5.
dh95 Jezeli nie masz kasy na porzadna hyrde. To kup Avida, wymien klocki na porzadne pol metaliki czy ceramiki nawet, z tarcza np 203mm i bd mial zajebiaszcze hample.
Lestad ma chyba w Avid Polmetaliki i ceramiki i rower staje w miejscu jak ruszysz za klamke. Wiec jezeli chcesz to napisz do niego on Ci powie co i jak
Ja mam na tyle polmetaliki Jagwire i jest dla mnie gites. A jak jeszcze masz klamke Speed Dial to juz jest przekozacko ;p
dh95 Jezeli nie masz kasy na porzadna hyrde. To kup Avida, wymien klocki na porzadne pol metaliki czy ceramiki nawet, z tarcza np 203mm i bd mial zajebiaszcze hample.
Lestad ma chyba w Avid Polmetaliki i ceramiki i rower staje w miejscu jak ruszysz za klamke. Wiec jezeli chcesz to napisz do niego on Ci powie co i jak