Luz na damperze

szustaczek
Kontakt:

Luz na damperze

Post autor: szustaczek »

witam was mam problem

w skrocie mowiac rozbilo mi sie oczko montazowe dampera i mam przez to luzy na tulejce jest jakas ciekawa opcja na zrobienie tego? myslalem nad rozwierceniem tego i dorobieniu jakiejs specjalnej tulejki ale jakos nie widzi mi sie to, macie jakies pomysly?
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Ja tak miałem w swoim 5th w którym są teflonowo/plastykowe wprasowane tuleje ślizgowe. Rozbiła mi się jedna z nich na jajo i myślałem że tragedia. Wyciąłem nożem stare, zaniosłem do tokarza i dobrał mi wymiar na wcisk. Dotoczył nie teflonowe, tylko mosiężne. Poprosiłem go żeby były minimalnie grubsze od poprzednich i żeby dotoczył tuleje o wymiarach ***mm (każda rama ma inne) ze średnicą otworu w damperze. Wprasował mosiężne, na początku chodziły ciężko, ale po kilku jazdach się wyrobiły, przesmarowałem je od nowa i wszystko ładnie hula :)

Więc nie masz się czego obawiać. Chyba że całe oczko Ci się wyrobiło, ale raczek każdy producent daje tam tuleje ślizgową (aluminium jest za miękkie na tuleje).
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

mat13por dlugo juz tak smigasz? z tego co zrozumialem chodzi wam o pierscienie DU? u mnie w DHXie tez jest jeden pierscien DU wytarty i jajowaty;/ i chyba zrobie podobny patent.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

DU

pierścień ślizgowy do amortyzatorów tylnych typu Fox Shox Float, Vanilla oraz DHX
cena z VAT: 20 zł

Cult-Bikes http://www.cult-bikes.com/ moim zdaniem to najlepsza opcja...tylko patrz na cene wysylki !
no i trzeba sobie samemu wprasowac pozniej...
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

XXX cały sezon letni, teraz po serwisie i zime przejezdze ;) nie ma sie czego bac. tylko muszą to być tuleje mosiężne żeby były bardziej miękkie ;)
ODPOWIEDZ