Modyfikacja ramy

Awaria
Kontakt:

Modyfikacja ramy

Post autor: Awaria »

witam, w niedlugim czasie mam zamiar przemalowac rame (kona coiler 04) na stinky 08. Zastanawiam sie nad modyfikacja ramy. Otoz strasznie przeszkadzaja mi linki ktore poprowadzone sa na gornej rurce ramy, co w nowszych modelach prowadzone jest juz pod. Moglby mi ktos sensownie wytlumaczyc, czy takie cos ma sens, a jesli takowy sie znajdzie, to jak lub u kogo takie cos zrobic?
Pozdrawiam
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ścinanie przelotek, kominów, haków czy innych zbędnych elementów jest czymś co zagościło już na stałe w światku Lightweight'ningu
Więc jeśli umiejętnie i precyzyjnie posługujesz się szlifierką, piłką i pilnikiem to będzie cacy. Gorzej z etapem odwrotnym. W sumie, można by wykorzystać wcześniej odcięte przelotki.
Spawanie, klej? Specjalistą nie jestem. Ale Dart ma w ofercie przyklejane przelotki więc może iść w tą stronę?
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

nie wiecie czy jakis nie wiem blaharz spawacz podobalby wyzwaniu, jasne ze nie bedzie to pierwszy lepszy mietek, ktory mi spieprzy robote na 100 sposobow. W tej kwesti sam sobie bym nie zaufal, bo latwo zostawic trwale slady, nie robil nikt nigdy czegos podobnego?
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Dem0niczny Ja bym sobie ten zabieg odpuścił. Nie powinno sie tak od se spawac aluminium. :) Mozna je oslabic.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

pełne pancerze + zipy i po kłopocie, tanio, lekko i estetycznie
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Z odcieciem problemu by nie bylo tylko po co? :? Rob jak Jaca mowi. Najlepsze rozwiazanie.
ODPOWIEDZ