witam, w niedlugim czasie mam zamiar przemalowac rame (kona coiler 04) na stinky 08. Zastanawiam sie nad modyfikacja ramy. Otoz strasznie przeszkadzaja mi linki ktore poprowadzone sa na gornej rurce ramy, co w nowszych modelach prowadzone jest juz pod. Moglby mi ktos sensownie wytlumaczyc, czy takie cos ma sens, a jesli takowy sie znajdzie, to jak lub u kogo takie cos zrobic?
Pozdrawiam
Modyfikacja ramy
Ścinanie przelotek, kominów, haków czy innych zbędnych elementów jest czymś co zagościło już na stałe w światku Lightweight'ningu
Więc jeśli umiejętnie i precyzyjnie posługujesz się szlifierką, piłką i pilnikiem to będzie cacy. Gorzej z etapem odwrotnym. W sumie, można by wykorzystać wcześniej odcięte przelotki.
Spawanie, klej? Specjalistą nie jestem. Ale Dart ma w ofercie przyklejane przelotki więc może iść w tą stronę?
Więc jeśli umiejętnie i precyzyjnie posługujesz się szlifierką, piłką i pilnikiem to będzie cacy. Gorzej z etapem odwrotnym. W sumie, można by wykorzystać wcześniej odcięte przelotki.
Spawanie, klej? Specjalistą nie jestem. Ale Dart ma w ofercie przyklejane przelotki więc może iść w tą stronę?
nie wiecie czy jakis nie wiem blaharz spawacz podobalby wyzwaniu, jasne ze nie bedzie to pierwszy lepszy mietek, ktory mi spieprzy robote na 100 sposobow. W tej kwesti sam sobie bym nie zaufal, bo latwo zostawic trwale slady, nie robil nikt nigdy czegos podobnego?
http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
-
- Kontakt: