Elo, zastanawiam się nad kupnem nowej ramki. I nasuwa się pytania jaką? Myślę nad DC Cocker ale sam nie wiem. A zapomniałem dodać że włożę do tej ramki amorka dwu pułkowego ;] Więc jaką ramke polecacie ?
Dopisz i pamietaj na przyszlosc przy zakladaniu takich tematow: Ile wazysz, gdzie faktycznie jezdzisz, jaki mniej wiecej widelec chcesz zalozyc (skok) i najwazniejsze ile masz kasy i czy ma byc nowa.
nie wiem jeszcze jak z wytrzymaloscia -ale osobiscie zakupilem NS SURGE.
wedlug mnie genialna geometria ..z kierka 710 i amorkiem 150mm jezdzi sie na nim jak na fulu..rower prowadzi sie znakomicie przy wiekszych predkosciach.
Sorry, zapomniałem ;(
Więc tak około 65-70kg, wzrost 182mm chce wsadzić amora 170mm. A i mam zamiar coś więcej pośmigać po trasach dh. Co do kasy to tak do 700zł a i ramka only używana ;]
A co powiecie na ramkę Point Crusher przy tym samym zastosowaniu co u Kolegi zakładającego ten temat (DH/FR bardziej z nastawieniem na Urban FR, czasem trasy DH).
Ramka będzie pracować z dwupółką 170-180mm. Ważę 70kg, a wzrost mam 191 (dlatego mam dylemat między 15' a 17') wchodzą w grę tylko nowe ramy do 600zł ewentualnie trochę powyżej.
Killo pisze:A co powiecie na ramkę Point Crusher przy tym samym zastosowaniu co u Kolegi zakładającego ten temat (DH/FR bardziej z nastawieniem na Urban FR, czasem trasy DH).
Norco Rampage roczniki do 2009 włącznie. Mam z 55 TST2 (do których właśnie odebrałem korek od tokarza) I jestem bardzo zadowolony. Przy skoku 170 będzie bardzo fajne geo z rozmiarem L. Tu masz L'kę tylko za większą kase http://www.twomark.pl/index.php?s=produ ... &id_typu=1 poszukaj na Allegro modeli Sasquatch/Manik/Rampage bo to prawie to samo bo używki chodzą po około 350-550zł. Polecam Ci ramkę mam ją od kwietnia 2009 i nie powiedziałem złego słowa street czy fr/dh nie robi jej różnicy jest gość który ma ją z Pikiem i śmiga w streecie. Ja mam z 55 i śmigam SL/FR/DH. Codziennie jeżdże na niej do sql (około. 4KM) Blokuje amora siodełko do góry i jazda jest po prostu genialna. Polecam Ci ją w 100% Pozdro