Amor upside-down

Slade13
Kontakt:

Amor upside-down

Post autor: Slade13 »

Znalazłem coś takiego:
http://www.rower.com.pl/widelec-amortyz ... th=338_356
Co mnie szczególnie zaskoczyło w opisie?
"System amortyzacji: sprężyny."
Co o tym sądzicie, czy amor jest dobry jak do dirtu?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Szkoda kasy na ten zlom
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Lepiej kup porządne (w porównaniu do tego czegoś) duro ;)
http://brooce.pinkbike.com
Slade13
Kontakt:

Post autor: Slade13 »

Lepiej kup porządne (w porównaniu do tego czegoś) duro Wink
Czy ja się pytałem co kupić?! Pytałem się co o nim sądzicie... -.-
blackdemon
Kontakt:

Ten widelec nawet nie nadaje sie do polaczenia ramy z kolem, usd (brak sztywnosci) + znana marka (wysmienita jakosc i wytrzymalosc) = wysmienity przepis na szybka utrate zebow. Nie mowie o pracy bo ten widelec jej nie posiada.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...prawie jak shiwer sc?!...ale ścierwo :shock: jest gorszy od tego co mam u Siebie... :?:
Radix
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

blackdemon - rozumiem, że objeździłeś wszystkie możliwe USD skoro tak jednoznacznie się wypowiadasz...

Slade13 - raczej nikt ci nic konkretnego na ten temat nie powie. Osoby z lepszym samopoczuciem sprzedadzą Ci jako prawdę objawioną to co im sie wydaje. Cóż, marka rzeczywiście nie wróży nic dobrego, niemniej jednak jak ktoś jednym ciągiem poleca Duro no to też słabo...
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Slade13 Moze np na Pinkbike ktos bd z polski go mial. Mozesz napisac do tej osoby i zapytac sie. Najlepiej zapytac uzytkownika, bo na forum duzo teoretyków jest ;)) Przynajmniej takie jest moje zdanie. Ja tak robilem z niektorymi czesciami i wyszedlem lepiej niz na pisaniu na forach ;pp
blackdemon
Kontakt:

Tak, zoom w tym widelcu opracowal niesamowita technologie. HSCV, MC, Intrinsic to kompletne 0 przy tym. Amortyzator zostal odchudzony przez wyciecie boostera, co poskutkowalo zwiekszeniem sztywnosci bocznej. Masa regulacji, "MEGA-TRAVEL" czyli 100mm skoku wybiera wszystkie dziurki, nawet piasek na betonie, a przy tym po skoku ze spadochronu nie dobija. Jaki z tego moral.. Sprzedajmy nasze widelce i kupujmy ZOOM USD w atrakcyjnej cenie! Zadzwon w ciagu 15 minut na numer podany ponizej a otrzymasz mostek ZOOM DH zupelnie gratis!! 0801 80 11 80
B.Z.
Kontakt:

A jaką technologię ma Junior T? Dart? Czy może "kultowe" Duro na olej jadalny? Rozbierz sobie i zobacz, wszystko to mniej lub bardziej inteligentne aplikacji tyu blaszka z dziurką.

100mm skoku? a ile miały Dirt Jumpery? I co ma booster do sztywności? Shiver jest miękki bo taki jest, w USD może nie ma boosterów, ale sztywniejsze jest łączenie lag z koronami.

Po trzecie nikt nie mówi, że zoom to jest mistrzostwo świata, ale na wielu badziewiach ludzie jeżdżą i żyją, nie tracą zębów jak sugerujesz. Ja nie wiem co prezentuje, ale skoro nie miałem z tym styczności to się nie wypowiadam a nie piszę co mi się wydaje.
blackdemon
Kontakt:

B.Z. pisze:A jaką technologię ma Junior T? Dart? Czy może "kultowe" Duro na olej jadalny? Rozbierz sobie i zobacz, wszystko to mniej lub bardziej inteligentne aplikacji tyu blaszka z dziurką.
A gdzie ja mowie, ze sa lepsze. Zauwaz, ze przytoczylem topowe tlumiki a nie jakies badziewia typu ssv, spv lub hc2.
B.Z. pisze:100mm skoku? a ile miały Dirt Jumpery?
Tylko tego nie mozna nazwac mega travel..
B.Z. pisze:I co ma booster do sztywności?
Kazde dodatkowe usztywnienie sie przydaje..
B.Z. pisze:Po trzecie nikt nie mówi, że zoom to jest mistrzostwo świata, ale na wielu badziewiach ludzie jeżdżą i żyją, nie tracą zębów jak sugerujesz.
Skoro ktos ma 300zl na widelec to niech kupi chocby uzywke wyzej wspomnianego dirt jumpera, przynajmniej jakos to sie ugina i potem mozna to sprzedac za sensowne pieniadze, a takiego czegos to nikt o zdrowych zmyslach nie odkupi.. Chyba, ze za 50zl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

B.Z. zoom w ogole miał cos poza elastomeramiy? Zacznijmy od tego bo jak nie mial to sry ale nawet w porównaniu z duro za grosze wypada słabo.
B.Z.
Kontakt:

B.Z. napisał:
A jaką technologię ma Junior T? Dart? Czy może "kultowe" Duro na olej jadalny? Rozbierz sobie i zobacz, wszystko to mniej lub bardziej inteligentne aplikacji tyu blaszka z dziurką.

A gdzie ja mowie, ze sa lepsze. Zauwaz, ze przytoczylem topowe tlumiki a nie jakies badziewia typu ssv, spv lub hc2.
Tylko po co je przytoczyłeś. Nikt nie mówił,że Zoom to jest amor porónywalny z Shiverem, takie teksty niczego merytorycznego nie wnoszą. Chcialbym się pośmiać to bym sobie właczył Monty Pythona.

blackdemon pisze:B.Z. napisał:
100mm skoku? a ile miały Dirt Jumpery?

Tylko tego nie mozna nazwac mega travel..
Jak wyżej... pokaż kto i gdzie napisał że to jest mega travel

blackdemon pisze:B.Z. napisał:
I co ma booster do sztywności?

Kazde dodatkowe usztywnienie sie przydaje..
A lepsze zespolenie lag z koroną to nie jest dodatkowe usztywnienie?

blackdemon pisze:Skoro ktos ma 300zl na widelec to niech kupi chocby uzywke wyzej wspomnianego dirt jumpera, przynajmniej jakos to sie ugina i potem mozna to sprzedac za sensowne pieniadze, a takiego czegos to nikt o zdrowych zmyslach nie odkupi.. Chyba, ze za 50zl
Taki argument to ma już sens....
Spaced pisze:B.Z. zoom w ogole miał cos poza elastomeramiy? Zacznijmy od tego bo jak nie mial to sry ale nawet w porównaniu z duro za grosze wypada słabo.
Średnio mnie obchodzi co miał Zoom, to nie jest istotne. Ja tego amora nie bronię, to co na końcu napisał blackdemon ma sens, kupujesz kota w worku za 3 stówy i ciężko będzie to odsprzedać kiedykolwiek, ale jeśli padają argumenty że to syf "bo syf" i latają kpiarskie porownania do HSCV no to słabo.
ODPOWIEDZ