Korby street/dirt

TuRbO
Kontakt:

Korby street/dirt

Post autor: TuRbO »

Siema
właśnie dopatrzyłem sie wady w moich korbach dartmoor chukka mianowicie w prawym ramieniu wygina mi sie koncowka gwintu przez co pedało opada pod kontem domyślam sie że z czasem zacznie pękać , dlatego też musze rozglądnąć sie za jakąś nową korbą i tutaj pytanie jaką ? co byście radzili w miare lekkiego i wytrzymałego najlepiej pod sprocket i długości ramion 170mm widziałem że keipo jest dobrą pozycją ale już dość poważnie zraziłem sie do dartmoor i ich gwarancji najpierw pękła mi rama teraz te korby i postępowanie gwarancyjne stoi w miejscu

pozdrawiam i dzięki za pomoc
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

A co to jest "pedało"?
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

szczerb_ Miałem o to samo zapytać...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

TuRbO Jaki budżet?
Za 330 masz RMD i Powerbity. Korby pancerniaki ale ważą trochę więcej niż wspomniane Keipo.
TuRbO
Kontakt:

Post autor: TuRbO »

"pedało" to twór przeoczenia ;) a Tobie Bombell dzięki za pomoc z budżetem myśle sie zmieścić w 400 zł patrzyłem też na slx-y i nawet nawet nie wiem tylko jak z zdobyciem zebatki 25z no i raczej trzeba było by ingerować z boshem i obciąć pająka
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

TuRbO Pająk na duże zębatki możesz a nie musisz obcinać jeśli nie chcesz. Zębatki 25t na mały rozstaw do korb MTB robi m.in. Romed. 26 masz w Shimanochach niektórych do Trekkingu od Truvativa też coś powinno się znaleźć. No bo 22/24 to standard.
Ale osobiście do streetówki wolałem mocniejsze BMXowe (Primo) a Hollowtecha II (XT) mam w xc biku.
ODPOWIEDZ