Siema
właśnie dopatrzyłem sie wady w moich korbach dartmoor chukka mianowicie w prawym ramieniu wygina mi sie koncowka gwintu przez co pedało opada pod kontem domyślam sie że z czasem zacznie pękać , dlatego też musze rozglądnąć sie za jakąś nową korbą i tutaj pytanie jaką ? co byście radzili w miare lekkiego i wytrzymałego najlepiej pod sprocket i długości ramion 170mm widziałem że keipo jest dobrą pozycją ale już dość poważnie zraziłem sie do dartmoor i ich gwarancji najpierw pękła mi rama teraz te korby i postępowanie gwarancyjne stoi w miejscu
pozdrawiam i dzięki za pomoc
Korby street/dirt
TuRbO Pająk na duże zębatki możesz a nie musisz obcinać jeśli nie chcesz. Zębatki 25t na mały rozstaw do korb MTB robi m.in. Romed. 26 masz w Shimanochach niektórych do Trekkingu od Truvativa też coś powinno się znaleźć. No bo 22/24 to standard.
Ale osobiście do streetówki wolałem mocniejsze BMXowe (Primo) a Hollowtecha II (XT) mam w xc biku.
Ale osobiście do streetówki wolałem mocniejsze BMXowe (Primo) a Hollowtecha II (XT) mam w xc biku.