Dobra kiera z niskim wzniosem do 4x

Pablo666
Kontakt:

Dobra kiera z niskim wzniosem do 4x

Post autor: Pablo666 »

No wiec szukam kierownicy do ~150zł.
Mocowanie mostka 25.4mm, szerokość minimalna to 685mm i w gore, z sensowna waga. Kierownica musi byc dostepna w polsce. Kiera musi miec niski wznios, badz byc ew.płaska lecz nie wiem jakby sie spisywala przy amorku 100mm
Co w takiej cenie moge szukac uzywanego a co moge nowego.
Przymierzalem sie do Eastona EA50, i sadze ze jezeli czegos innego bym nie znalazl to ona u mnie zawita. Lecz prosze o jakies inne propozycje.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

1000000 tematów o kierownicach, a Ty musiałeś wyskoczyć z następnym !

Poszukaj na allegro, używek nie kupuj ! Użyj rozumu i własnych preferencji.

Każda kierownica ma podane parametry, więc przejdź się na rowerze kolegi, przypomnij sobie na jakiej w ogóle w "karierze" jeździłeś, porównaj i wybierz, nie trać do jasnej cholery czasu LUDZIOM !

Use ur freaking force, young Padawan...
Pablo666
Kontakt:

Jezeli tracisz czas na ta wypowedz, to po jakiego ch** odpisywales.?? Uzyj rozumu. no to moj temat bedzie 1000001 w takim razie.
SegatiV
Kontakt:

Pablo666 Tracę mój cenny czas, ponieważ może dzięki temu choć jeden głąb zrozumie jak ważne jest kreatywne myślenie i radzenie sobie z problemami, zadawanie pytań to ostateczność, zamiast siedzieć od pieprzonych 35min przez forum odświeżając co 20sec. stronę mógłbyś pofatygować się i wpisać w google kilka fraz, jeśli szukajka nie działa, człowieku ogarnij się ! Zadania domowe też robisz na forach ? Czy po prostu przepisujesz z wiki ? Pier***a przyszłoci narodu.... :/

Co do aukcji też ją zmień, takie badziewie, a hope dopisujesz, naucz się uczciwości...
Pablo666
Kontakt:

SegatiV Powoli robisz sie zalosny.
Ale dla Ciebie specjalnie Prosze Adminow zeby usuneli moj bezsensowny temat. Poniewaz Seagtiv traci czas na wypowiedzi. Przepraszam za klopot jaki wam sprawilem piszac ten temat. Wybaczcie mi to, to sie wiecej nie powtorzy..
A co do aukcji. Zajmij sie swoim zyciem i nie wpieprzaj sie w czyjes.
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Pablo666 trochę przegiąłeś.. Nie wiem po co zakładasz kolejny temat, skoro nawet pytałeś w moim który założyłem kilka dni temu.

Więc po co kolejny?
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...takie tematy zaklada się po to aby być aktywnym na forum :evil:
..to ironia oczywiście...

http://www.pinkbike.com/photo/4341636/#top
Pablo666
Kontakt:

mat13por Poniewaz nikt nie udzielil mi odpowiedzi. Dobrze juz nie bd ;]

Prosze Adminow o poswiecenie swojego cennego czasu na skasowanie tego tematu.
SegatiV
Kontakt:

bamix71 takie tematy zakłada z nudów i lenistwa, aktywność na forum okazuje się w dyskusji na różne tematy, nie żeby ktoś wyręczył kogoś innego. Chce być aktywnym ? Niech czyta artykuły, dzieli się swoją wiedzą z ludźmi którzy tego naprawdę potrzebują.

Pablo666 Ironia nie jest Twoją mocną str. :) Ja zresztą pochodne myśleniu i oceny sytuacji.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Pablo666 oj oj nie ładnie... SegatiV i mat13por mają racje
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

mat13por,SegatiV
Nie założył tematu typu
"mam 200zł i chcę kupić kiere, jaką?!"
tylko dość dokładnie sprecyzował swoje wymagania, dlatego też odpowiedź normalna by was nie zbawiła.
SegatiV pisze:nie trać do jasnej cholery czasu LUDZIOM
OD TEGO KU**A JEST FORUM, NIE ODPOWIADA CI TO, TO ODEJDŹ STĄD ALBO NIE CZYTAJ!!!!! Zdążył byś 5 razy normalnie oraz ładnie odpowiedzieć na jego pytanie...

Teraz zapewne pan SegatiV napisze coś przeciwko mnie, dlatego przepraszam jeśli waćpana uraziłem :)

Przepraszam za taki mały OT :P
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Spokojnie Panowie !
Po co te nerwy i bluzgi ?
To, że "wygwiazdkowane" zmienia niewiele. :|
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Jeśli wystarczy Ci 685 to Easton będzie ok. Jak wolisz coś szerszego to może
http://rowerowy.com/czesci/kierownice_redukcje/vthree
Pablo666
Kontakt:

hajsikravfr Spokojnie, chłopaki. To tylko forum ;] Nie ma sie co buzować.

Ale przyznam racje, ze zamiast odpowiedziec mi, to piszecie ze "temat byl, ze bez sensu,uzyj dziadka google czy itp", ale po to forum, aby sie o dane czesci dowiedziec. Kazdy chce cos wiedzie przed kupnem o czesci ktorej szuka.

Podałem rowniez jeden typ ktorym sie zainteresowalem, wiec tez mogl ktos sie wypowiedziec, bo malo jest opisane na forum o EA50, a odp typu "git kiera, czy mam i chwale" to nie sa odpowiedzi.

Nie prosze o wypracowanie na 40 stron w zeszycie.. ale chce tylko krotkie informacje, ktore moga mi pomoc przy wyborze sprzetu.

Dodam jeszcze ze sporo tematow jest pisanych pod kątem DH/FR lub Dirt, za czym idzie, do DH inny wznios bo np.duze amorki, a do dirtu ludzie kupuja np.duze wzniosy..
A o 4x mało jest. Niestety nie mamy w Polsce zadnego sensownego forum 4x(jezeli jakies sa jeszcze), wiec pisze tutaj.

Impus Tak, Easton moglby mi starczyc ale wolalbym moze ciut dluzsza kiere. Co do V3, duzo osob mi odradzalo i jezeli sunline to ew. V2 badz V1(zalezy jakbym stal z kasa)
SegatiV
Kontakt:

hajsik Właśnie że nie będę :) Z Wami już i tak nic nie da się zrobić. Mam tylko nadzieję że w tym właśnie momencie jakiś nowy użytkownik czyta ten topic i myśli sobie "Taaak, ten sega ma rację".

ravfr Zauważ że w pierwszym poście odpowiedziałem na temat zgodnie z tematem i z własnym sumieniem, sugerując rezygnację z kupna używek, podzieliłem się również wiedzą co do doboru kierownicy, a Pan Pablo666 ma problemy z rozumieniem tekstu czytanego :).
Pablo666
Kontakt:

SegatiV Masz racje, udzieliles odpowiedzi za co dziekuje, ale czasem jest tak ze lepiej kupic cos uzywanego, niz kupic cos gorszego a nowego. I np zamiast kupic V3, mozna sie kusic o RF atlas czy cos innego.
I nie mam problemu z czytaniem tekstu czytanego, ale napisalem ogolem, nie piłem tylko do Ciebie.

Dobra wiec zamiast tak Offowac, to moze albo niech Admin zamknie ten temat, albo poprostu przejdzmy do meritum tej sprawy ;]
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Taaak... ja używam EA50 (low rise) i jest bardzo fajnie :) Wygodne gięcie, szerokość dla mnie idealna, sztywna (25,4). Wprawdzie czasem mi się wydaje że jest trochę za nisko (amorek 80mm), ale innym razem - cieszę się z tego ;)
http://brooce.pinkbike.com
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Pablo666 pisze:I nie mam problemu z czytaniem tekstu czytanego
faktycznie :D

moze poszukaj kiery Woodman'a? ja mam WOODMAN'a Wide'n Wild i ma mocowanie 25.4 szer. 730mm i jest plaska. Ale moze ci nie odpowiadac bo kiera nie ma giecia do tylu. jest tak jakby prosta i lekko podgieta do gory.
Mnie jezdzi sie na niej znakomicie, koledze ktory ma taka sama tez. Ale nie wiem czy znajdziesz ją jeszcze bo drugi kumpel ostatnio szukal taka i nie mogl znalezc;/ jakbys znalazl to oczywiscie daj znac na PM to przekaze koledze. No i kiera kosztowala mnie 109zl z tego co pamietam na allegro:)
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Pablo666
Kontakt:

XXX Raczej mi nie spasuje ;] Musialbym sie przejechac, ale niestety nie mam u kogo. ;]
A zastanawiam sie jakby płaska kiera pasowala pod taki amorek 100mm.. Bo jak juz bym kupowal kiere to chcialbym chociaz na dwa sezony, wiec chcialbym miec cos dobrego, lekkiego i dostepnego w PL. ;)

Jak ktos ma jakies propozycje to pisac ;]
ODPOWIEDZ