Jakim kuriem wysłać paczkę do Londynu ?

arturro1987
Kontakt:

Jakim kuriem wysłać paczkę do Londynu ?

Post autor: arturro1987 »

Witam wszystkich :) Wiem że forum rowerowe, choć kategoria offtopic.
Krótka piłka. Chciałbym wysłać paczkę z Krakowa do 20 kg do Angli. Dzielnica Tottenham. Wymiary paczki jak torby podróżnej :) W szukajce nie udało mi się nic znaleźć.
Paczkę chciałbym wysłać dość tanio do 200 zł max. Jest to chyba możliwe.
Czy ktoś wysyłał może paczkę w to lub podobne miejsce ? Zna ktoś zaufanego kuriera najlepiej z Krakowa ?
Dzięki i proszę o informację.

Pocztą wysłałem rok temu i za paczkę ok 5,6 kg zapłaciłem 114 zł więc nie mówie o 20 kg nawet :P

babolfr
Właśnie też tak myślałem i coś tam znalazłem, lecz chciałem Was się zapytać czy macie coś godnego polecenia :) 45 funtów moge jeszcze spokojnie zapłacic.

SitoD

Poczta raczej odpada. Pisałem troszkę wyżej ile zapłaciłem za paczkę. Jeśli o temat o przewożnikach to nic nie znalazłem.

Dzieks za odpowiedzi :)

tooFATtoRIDE

Dzieki :) O takie coś mi właśnie chodziło.

p0l0n3zz^
Poczta się boję wysyłać bo różnie to z Nimi bywa. A to czasem coś zaginie, coć paczka którą chce wysłać nie będzie jakaś wartościowa.

Dzieki za odpowiedzi :) Pozdro
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A Poczta Polska? Za wysyłkę dampera do Anglii policzyli sobie 21zł.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Paczki do anglii i z anglii są w cholere drogie i na bank sie nie zmieścisz w 200zł jeśli to jest paczka ok 20kg. Poszukaj prywtanych firm, które busami jeżdżą do anglii. Ja za wysyłke roweru z anglii do polski płaciłem 45funtów i rower był u mnie w 4dni.
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
SitoD
Kontakt:

Post autor: SitoD »

arturro1987 zapytaj na poczcie, też już wysyłałem paczkę, ale nie dużą, zapłaciłem 60 zł. Poczta i tak wysyła to DHL-em.
Rozejrzyj się też na szukajce, ostatnio się natknąłem na jakiś temat o przewoźnikach Polska - Anglia.
Pozdrawiam
tooFATtoRIDE
Kontakt:

Post autor: tooFATtoRIDE »

Jezeli nie musi to być przewoźnik w stylu Poczty Polskiej to mogę polecić firmę Blue Fenix (http://www.bluefenix.co.uk/index.php/pl ... i_z_polski).
Osobiście przewoziłem z nimi moje rzeczy i fowery warte fortunę i wszystko doszło tak jak trzeba. Dodatkowo przesyłki są ubezpieczone a to ubezpieczenie jest wliczone w koszt przewozu.
p0l0n3zz^
Kontakt:

Post autor: p0l0n3zz^ »

polskapaczka
polecam!
za przesylke ramy ze srodkowej anglii do poznania zaplacilem 165zl, paczka byla u mnie w ciagu 3 dni, obsluzona w calosci przez dpd. polecam
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
ODPOWIEDZ