Intense 909 Fro Lite lub ???
Intense 909 Fro Lite lub ???
Siema zamierzam kupić tęże opone i mam dowas pytanie czy ktoś śmigał na tym albo wie coś onich wytrzymałość jak długo trzymają i tak dalej. A i rozmiar jest prawidłowy? (2.5=2.5).
http://intensetires.pl/909_fro_lite.htm
Teren w jakim będe jezdził to Stara miłosna. Ziemia tam jest to zwykłą ziemia ubita momentami jest lużno gdy pada robi się tam delikatne błoto, jednakże czasami wypadam na tor motocrossowy który jest usypany z gliny a jak wiecie ta jest podatna na wode gdy zrobi się mokra jest gorsza od śniegu i różnego rodzju błota. Dlategoż potrzebuję równierz opone na błoto i lużną nawierzchnie ;].
http://intensetires.pl/909_fro_lite.htm
Teren w jakim będe jezdził to Stara miłosna. Ziemia tam jest to zwykłą ziemia ubita momentami jest lużno gdy pada robi się tam delikatne błoto, jednakże czasami wypadam na tor motocrossowy który jest usypany z gliny a jak wiecie ta jest podatna na wode gdy zrobi się mokra jest gorsza od śniegu i różnego rodzju błota. Dlategoż potrzebuję równierz opone na błoto i lużną nawierzchnie ;].
-
- Kontakt:
Kramon zainstaluj mozillę..
Co do tych opon to BARDZO odstrasza waga. 2kg na samych oponach?
Kup: http://www.rowerowy.com/czesci/opony/timberwolf .
Połowę tańsze, połowę lżejsze i sprawdzone.
Mam i polecam na wilgotne warunki.
Co do tych opon to BARDZO odstrasza waga. 2kg na samych oponach?

Kup: http://www.rowerowy.com/czesci/opony/timberwolf .
Połowę tańsze, połowę lżejsze i sprawdzone.
Mam i polecam na wilgotne warunki.

-
- Kontakt:
Hymnn ta timber jakś tak mi niepasuje wybredny jestem bardzo lubie 2 rzędy klocków na środku i po bokach... opona wtedy ma mniejsze opory toczenia. Hymnn co do tego toru GgG to jak pisałem od czasu do czasu głównie śmigam na 3 trasach w starej miłosnej a obecnie mam miniona 40aF/R i po jednym zjezdzie opona jest cała zapchana. Waga to akórat dlamnie dobrze jako iż warze 46 kg, przelatuje wszystkie lądowania ;[ A i szerokośc to 2.5 najlepiej no chyba że jak w przypadku minionów trzymają zaje.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Kramon napisał:
Hymnn ta timber jakś tak mi niepasuje wybredny jestem bardzo lubie 2 rzędy klocków na środku i po bokach... opona wtedy ma mniejsze opory toczenia. Hymnn co do tego toru GgG to jak pisałem od czasu do czasu głównie śmigam na 3 trasach w starej miłosnej a obecnie mam miniona 40aF/R i po jednym zjezdzie opona jest cała zapchana. Waga to akórat dlamnie dobrze jako iż warze 46 kg, przelatuje wszystkie lądowania ;[
Śmiem twierdzić że przy 4 kilowych oponach będziesz mieć opory toczenia jak walec drogowy... Timberwolf spokojnie ogarnie starą miłosną i większość ( jeśli nie wszystkie ) trasy Warszawy i będzie mieć dużo niższe opory a co w sytuacji gdy śmigasz w "twojej starej miłosnej" ma duże znaczenie, bo jest tam płasko i trzeba dużo dokręcać... To że przelatujesz hopy w miłosnej ( ciekawe ile w ogóle ich tam jest, są ze 3 jakieś śmiesznie małe gapy i jeden większy ) więc naucz się je dobrze latać i nie będzie problemu, bo to nie wina zbyt lekkiego roweru.
Hymnn ta timber jakś tak mi niepasuje wybredny jestem bardzo lubie 2 rzędy klocków na środku i po bokach... opona wtedy ma mniejsze opory toczenia. Hymnn co do tego toru GgG to jak pisałem od czasu do czasu głównie śmigam na 3 trasach w starej miłosnej a obecnie mam miniona 40aF/R i po jednym zjezdzie opona jest cała zapchana. Waga to akórat dlamnie dobrze jako iż warze 46 kg, przelatuje wszystkie lądowania ;[
Śmiem twierdzić że przy 4 kilowych oponach będziesz mieć opory toczenia jak walec drogowy... Timberwolf spokojnie ogarnie starą miłosną i większość ( jeśli nie wszystkie ) trasy Warszawy i będzie mieć dużo niższe opory a co w sytuacji gdy śmigasz w "twojej starej miłosnej" ma duże znaczenie, bo jest tam płasko i trzeba dużo dokręcać... To że przelatujesz hopy w miłosnej ( ciekawe ile w ogóle ich tam jest, są ze 3 jakieś śmiesznie małe gapy i jeden większy ) więc naucz się je dobrze latać i nie będzie problemu, bo to nie wina zbyt lekkiego roweru.
dziadek_dzidek Stary byłeś w starej miłosnej? obecnie jest tam 8 skoczni i 4 trasy a planujemy sporą rozbudowe obecnie jest budowany wielki travers po długiej prostej, bo trzeba było chamować i z wydmy sie nieskakało a teraz zrobi sie z tego gapa. Pozatym co do 4 kilowych opon poto sie pytam czy są warte swojej wagi akórat opory toczenia są dla mnie mało istotne. Co do przelatywania lądowań hymnn tak naprawde to przelatuje 2 i to nietylko ja w planach mamy cownięcie tych gapów powodem przelotu jest nowo powstały travers. Dlatego sie pytam jaką opone polecicie na błoto obecnie mam miśka i on niewystarcza.