Formula Oro K18

matin89
Kontakt:

Formula Oro K18

Post autor: matin89 »

Witam. Tak jak w temacie, interesują mnie opinie na temat tych hamulcow. Jakie są ich plusy i minusy?.No i czy bedą nadawały sie do DH?.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Nadadzą się, mam rozwinięcie k24 co prawda, ale nie różnią się za wiele od k18 więc się wypowiem.

W Dh jak najbardziej, spora siła, lekkie, przyjemne, z manetka shimano nie lubią się (gruby korpus klamki), minusem jest na pewno problemowy serwis, odpowietrzanie, ale jak Masz dobry serwis pod ręką jak najbardziej polecam :)
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Podepne sie pod temat.

Oro K24 czy dozbierać do MEGA ? A może ELIXIR CR ? Wszystkie mam w podobnej cenie, +/- 50zł. Na hamulec mam max 500zł bez tarczy.
Tobiz
Kontakt:

Post autor: Tobiz »

Na początek witam wszystkich jako nowy. :)

matin89
Jeżdżę z K18 około pół roku, siła świetna, modulacja też bardzo dobra. Nie grzeją się, nawet z tarczą 180. Mankamentem były oryginalne klocki, poszły po jednym wypadzie na Czarną Górę, ale klocki EBC dobrze się sprawują. Jeśli chodzi o serwis, jest taki jak w Avidach, nawet końcówki od zestawu do odpowietrzania pasują. Zestaw taki można zrobić za kilka złotych. Klamka działa mimo kilku gleb. Są tak dobre, że nawet zdecydowałem się na 2 komplet do 2 roweru. Tak więc do DH spokojnie.
ODPOWIEDZ