Zamiast kupować jakiś sprzęt do mojego gt postanowiłem zmienić ramkę. Pojawiła się pewna okazja, a mianowicie DM DS 2.0 z korbą i napinaczem truvativ, suportem truvativ team dh, sztycą i zaciskiem. Opłaca się kupować?
Sama Ramka kosztuje 300 zl
Suport zalezy w jakim stanie, zalezy tez jaka to korba hussefelt czy inna,
zacisk i sztyca to drobiazg wiec czy to dobra okazja no nie jest super jakas okazja
no i najwazniejsze jaki jest stan tych czesci
gedi bierz go
Dm to są bardzo wytrzymałe ramy i jakby to powiedziec "bardzo schludnie" wykonane ... chodzi mi o spawy.
O wytrzymałość nie powinieneś się martwić.
Rama to chucker mam rozumiec ?
Jeśli to chucker to sprzedaj go za 50 zeta , zawsze 50 złoty do przodu.
Co to za korby i napinacz Truvativa? Hussefelt i Boxguide? Wiesz trochę tego jest... Jeżeli tak i wszystko z tymi częściami w porządku to bierz;) DM DS 2.0 ogółem jest dosyć stary więc dopytaj dokładnie o pęknięcia itp, bo zdarzało się, że po Shiverze/Monsterze itp pękały. Sam sprzedałem swojego DM DS 3.0 za 350zł ze sterami, zaciskiem i sztycą także zależy od stanu reszty części w tym wypadku.
DM 2.0 ma ponad 5 lat? O k**** :P A zna ktoś datę produkcji DMa 3.0?
P.S. Ramka nie będzie dla Ciebie za mała. Sam mam koło 180cm wzrostu i super się jeździło właśnie z Juniorem z przodu:) Im większy amor w tej ramce tym lepiej. Najbardziej polecam Super T z rocznika 2003 czy 2004 zajebisty amor po prostu, a można wyrwać w cenie podobnej do Juniora właśnie.
http://www.pinkbike.com/photo/698456/ tak wyglądała moja rama po zakupie (kupiłem ją w grudniu 2005) i były używana rok na pewno Z tego wychodzi prosty rachunek, ze ma 5 lat
Oprócz tego, że rama ma dosyć wysoko support, a co za tym idzie wysoko znajduje się środek ciężkości, co zdecydowanie plusem nie jest, to zdecydowanie się nadaje
Z wyższym amortyzatorem rama się fajnie spisuje.
no ja płaciłem 800 za DM DS ale to było 2 lata temu tylko musze zmienić amor bo ten co mam to troche jest za mały jak do niej a gdzie tam na 100mm do FR