Otóż zmagam się z zakupem przerzutki, ogólnie przyzwyczajony jestem do Shimano. I dlatego mam pytanie co polecilibyście do ostrzejszego DH
Slx z krótkim wózkiem czy 105tkę ?
Rozglądałem się też za Sramem ale jakoś nigdy nie miałem okazji jeździć itp.
Przede wszystkim stawiam na wytrzymałość. Budżet to 150zł
Dylemat SLX vs 105
Dylemat SLX vs 105
[S] Manitou Metel RP 222mm 450LBS , Koło S-type 24"+ Novatec
Mam 105 juz od dluzszego czasu. I w tym roku znow ja będę uzywal. Ostatni sezon przerzutki uzywalem w 4x i lekkim fr, lesne chopy itp itd. Sporo gleb było. Ale przerzutka dalej dziala bez zastrzezen. Jedynie co mnie czasem wkurza to to, ze jednak bardziej obija sie o rame niz przerzutki Srama.
A moze zamiast 105, Tiagre lub cos wyzej z szosy.?
Przez kilka miesiecy jezdzilem na Sram x7 i bylo calkiem przyjemnie. Mialem wersje z dlugim wozkiem. I tu juz przerzutka mniej o rame trzpeala, zmiana biegow tez bardzo dobra.
Ogolem te dwie przerzutki sa godne polecenia.
A moze zamiast 105, Tiagre lub cos wyzej z szosy.?
Przez kilka miesiecy jezdzilem na Sram x7 i bylo calkiem przyjemnie. Mialem wersje z dlugim wozkiem. I tu juz przerzutka mniej o rame trzpeala, zmiana biegow tez bardzo dobra.
Ogolem te dwie przerzutki sa godne polecenia.
Mam slx shadow
używam go ok 5 miesięcy, poprzednio miałem x9 oraz x7 obie te przerzutki załatwiłem
, pierwsze co sie rzuca w oczy to jak bardzo jest plaska , system chowania jej pod ramkę jest mega, tak samo system przeciw obijaniu się jej o ramkę pomaga
Zauważyłem tez ze mocniej naciąga łańcuch niż x9
Glebie, często lubię ścinać zakręty a co za tym idzie przerzutka często może być uszkodzona
Jak dla mnie nie wymienię nigdy na srama ew. x0 ale to tez bym się zastanawiał ^^

Karpiel i Duncon to moje zycie