Siema!
Zamierzam kupic nowego laptopa, bede go sprowadzal z USA (rodzina tam mieszka, wiec wszystko zalatwi ) Jednak chcialbym sie zorientowac cenowo i wybrac sobie konkretny model. I tutaj mam do Was prosbe znacie moze jakie strony www na ktorych sa oferty laptopow z cenami? Szukam po ebayu, ale to jednak nie to samo co porzadna sklepowa strona Dziekuje i pozrawiam ;]
Tak jak pisał maverick-fr szukaj w tych dwóch, a jak jest rodzinka to dostają co parę dni gazetkę z promocjami. Szukaj przecen na Toshiby w circut city i jak ktoś z rodzinki pójdzie tam to najlepiej z gazetką lub odpisanym modelem gdyż gdy ja przyszedłem tam po laptopa nie był on w ogóle wystawiony w sklepie i chcieli mi wcisnąć laptopa o podobnych parametrach lecz 200$ drożej, poszedłem do kierownika pokazałem co chce kupić i przynieśli z magazynu i sprzedali.
KilofeQ polecam Best-Buy - na przełomie ostatnich 2 lat kupiłem u nich lapka i 2 netbooki. Generalnie można u nich kupić sporo szpejów, i doprosić się o produkty spoza katalogu. Nie mniej jednak, tak jak pisze maverick-fr jest to sklep typu "media-markt - nie dla idotów", i stricte w USA można znaleźć tańsze sklepy - ale w porównaniu do relacji Polska - USA i tak się opłaca. Kupowałem w BestBuy bo miałem pod ręką - i nie narzekam. Nie miałem (na szczęście) okazji rozpatrywania gwarancji - więc nie wiem jak to u nich przebiega. Nie słyszałem raczej dobrych opinii o gwarancjach takich sklepów (w Polsce - ale co Polska to Polska), ale np kumplowi ostatnio Playa 3'ke wymienili bez gadania;-)
Cubus5 Circuitcity to teraz tylko sklep internetowy, przez kryzys zlikwidowali swoje placówki.
Od siebie dodam, że aktualnie nie ma rewelacji cenowej na elektronikę w Stanach, tak przynajmniej bylo jak bylem tam końcem października. Kryzys dał mocno po dupie i jest poprostu drogo. Niemniej zawsze można trafic okazję za 1/3 ceny polskiej. No i waluta stoi dużo lepiej niż np. pół roku temu.