Mondraker vs trek vs giant
Mondraker vs trek vs giant
Witam
Kolega planuje kupno nowego roweru i ma na oku 3 modele:
1 Mondraker summum
2 Trek session 8 dh
3 Giant glory 1
Rower ma być uzywany w Dh
Który z nich byłby najrozsądniejszym wyborem ?
Moze są jeszcze jakies propozycje w tym przedziale cenowym?
ps. Kolega sam zalozyl temat bo nei ma konta xD
Kolega planuje kupno nowego roweru i ma na oku 3 modele:
1 Mondraker summum
2 Trek session 8 dh
3 Giant glory 1
Rower ma być uzywany w Dh
Który z nich byłby najrozsądniejszym wyborem ?
Moze są jeszcze jakies propozycje w tym przedziale cenowym?
ps. Kolega sam zalozyl temat bo nei ma konta xD
0gór to co jest innego w tamtych ramach co na ich korzysc przemawia? Waga podobna, zawieszenie tez jakos szczególnie lepsze byc nie powinno, a w mondrakerze masz przynajmniej kilka opcji. I uwierz mi mialem bika z takimi regulacjami i jest to fajna sprawa. Zwłaszcza, ze np. jednej osobie lezy 65stopni na głowce, a innej 61stopni. Do tego summum ma regulacje długosci tylnych widełek jesli dobrze pamietam, a to tez bardzo od preferencji zalezy.
sranie w banie, jak dla mnie wybor zalezy tylko od ceny, na kazdym z wymienionych jezdzi sie super. Nie nazywamy sie hill czy peat zeby przywiazywac do stopnia w glowce az taka wage.
Mialem brac summum-a biore lappierre, tylko dlatego ze dostalem na niego super cene i wizualnie bardziej mi sie podoba (spawy mysle poezja)
Pozdro
Mialem brac summum-a biore lappierre, tylko dlatego ze dostalem na niego super cene i wizualnie bardziej mi sie podoba (spawy mysle poezja)
Pozdro
0gór heh 65,5 
Ja bym tak nie mógł jak np Wy BikerJG 0gór
Że nie przyglądacie większej uwagi do geo ramki :P Jak sie już wydaje tyle kasy na rower to sie powinno wiedzieć czego sie szuka jakie kąty nam bardziej pasują itp.
Zgodzę sie z tym ze każdyz wymienionych rowerków są bardzo dobre, ale jak pisał Spaced rama ramie nie równa
I jeszcze tak jak pisał Konrad, jest jeszcze kwestia ceny, co taniej z pośród tych wymienionych mozesz mieć??
Oprócz demo i legend dorzuciłbym tu jeszcze nowe 951 jesli gdzies tanio mógłbyś wyrwać
Biorąc pod uwagę tylko te co wymieniłeś to zdecydowanie summum

Ja bym tak nie mógł jak np Wy BikerJG 0gór

Zgodzę sie z tym ze każdyz wymienionych rowerków są bardzo dobre, ale jak pisał Spaced rama ramie nie równa

I jeszcze tak jak pisał Konrad, jest jeszcze kwestia ceny, co taniej z pośród tych wymienionych mozesz mieć??
Oprócz demo i legend dorzuciłbym tu jeszcze nowe 951 jesli gdzies tanio mógłbyś wyrwać

Biorąc pod uwagę tylko te co wymieniłeś to zdecydowanie summum

SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
z tego co wiem najtaniej glorka wychodzi
troche drozej sumum
a trek jeszcze niewiem czy da rade cos wytargowac, ale chyba osprzet najslabszy w treku
wydaje sie ze bedzie sumum
orientuje sie ktos w polskiej cenie lapierre dh 720 ? 3600 ojro w europie - troche za duzo
a co do regulacji , to sie tylko wydaje ze fajnie jak sie kupuje
w commencalu nie przestawilem jeszcze ani dlugosci widelek ani kata glowki bo pasowalo mi to co ustawilem za pierwszym razem :P
za duzo roboty zeby wybic miski i zrobic inny kat glowki jak dla mnie jezeli dobrze sie jezdzi na tym co jest
chyba ze ktos lubi sobie eksperymentowac albo naprawde widzi zmiany w zachowaniu roweru
troche drozej sumum
a trek jeszcze niewiem czy da rade cos wytargowac, ale chyba osprzet najslabszy w treku
wydaje sie ze bedzie sumum
orientuje sie ktos w polskiej cenie lapierre dh 720 ? 3600 ojro w europie - troche za duzo
a co do regulacji , to sie tylko wydaje ze fajnie jak sie kupuje
w commencalu nie przestawilem jeszcze ani dlugosci widelek ani kata glowki bo pasowalo mi to co ustawilem za pierwszym razem :P
za duzo roboty zeby wybic miski i zrobic inny kat glowki jak dla mnie jezeli dobrze sie jezdzi na tym co jest

Summum jest przepiękny, muszę przyznać.
Rozumiem, że bierzesz pod uwagę jego tańszą wersję?
http://www.7anna.com.pl/pliki/produkty/ ... 33f64f.jpg
czy Team?
Nigdy nie miałem roweru z takimi regulacjami, więc trudno mi powiedzieć, czy kręciłbym w te i we w te, na okrągło, czy ustawiłbym raz i już. Ale wydaje mi się, że im więcej ruchomych elementów, tym więcej miejsc, o które trzeba dbać.
Kąt główki w Glory jest mało trendy
Ale u mnie, z Totemem wyszło 65* i jak na razie nie narzekam.
Ja do nowego geo przyzwyczajam się w około 1-2 tygodnie. No chyba, że jest jakieś kompletnie z dupy, ale na takiego rower sobie jeszcze nie kupiłem
Rozumiem, że bierzesz pod uwagę jego tańszą wersję?
http://www.7anna.com.pl/pliki/produkty/ ... 33f64f.jpg
czy Team?
Nigdy nie miałem roweru z takimi regulacjami, więc trudno mi powiedzieć, czy kręciłbym w te i we w te, na okrągło, czy ustawiłbym raz i już. Ale wydaje mi się, że im więcej ruchomych elementów, tym więcej miejsc, o które trzeba dbać.
Kąt główki w Glory jest mało trendy

Ja do nowego geo przyzwyczajam się w około 1-2 tygodnie. No chyba, że jest jakieś kompletnie z dupy, ale na takiego rower sobie jeszcze nie kupiłem

pozdro
frango
frango
0górBikerJG - to jest nie zmiana tylko 1 stopnia ale tez supportu i długosci bika. Akurat mam bike z taka regulacja na głowce, wy nie wiec mam tutaj troche wieksze doswiadczenie w tej kwesti i musze wam powiedziec, ze róznica jest BARDZO odczuwalna. Do tegow mondrakerze masz nie róznice 1 stopnia, a regulacje miedzy 61-65.
Swoja droga sugestia, ze kazdy rower z wymienionych jest taki sam jest absurdalna. Moze lepiej duncona kupic skoro tanszy?
Swoja droga sugestia, ze kazdy rower z wymienionych jest taki sam jest absurdalna. Moze lepiej duncona kupic skoro tanszy?