Campagnolo Record c9 (a XTR, wipperman connex 904) - lancuch

ugabanda
Kontakt:

Campagnolo Record c9 (a XTR, wipperman connex 904) - lancuch

Post autor: ugabanda »

witam

co sadzicie o uzywaniu szosowego lancucha Campagnolo Record C9 w amatorskim 4crossie? Wytrzymaly jest na zerwania?

I czy wart jest swojej ceny? Shimano XTR Dura-Ace kostuje 80zl, a campagnolo az 110... warto doplacic?

Uzywany bedzie z kaseta Shimano Ultegra.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

ugabanda rozważ token/yaban - lekkie łancuchy w niezłej cenie. SLke ma pare osób tutaj (wliczajac mnie) i ze zrywaniem problemów nie ma. Co prawda jezdze w dh ale mysle, ze przez 2 sezony udałoby mi sie zerwac chama chociaz raz jakby był z nimi problem ;)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced wybacz ale siła jaką wkłada na starcie zawodnik 4X jest zupełnie inna niż tak która wkłada się w DH !!

ugabanda w dziale rowery masz kilka zawodniczych maszyn 4X, poczytaj i jak coś to tam pytaj :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek nie przecze ale przez cąły sezon w dzikich przypadkach zdarza sie kopnac w pedał. Nie wiem czy mi sie technika poprawila ale kiedys szarpałem mocno i zrywałem. Inna sprawa, ze siła jaka wkłada sprinter szosowy jest zupełnie inna niz ta 4x i mysle, ze zawsze u szosowców jezyka zasiegnac mozna co ogarnia, a lekkie ;)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced siła startującego 4X zdecydowanie inna niż szosowca więc mam obawy o trwałość..ja na ulicy zerwałem kilka razy ale w górach jakoś nigdy...tak wiem ci.pa jestem bo na enduro kąsam ale mimo wszystko obawy o trwałość szosowego mam :evil:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
ugabanda
Kontakt:

przeczytalem ze ten c9 jest bardzo twardy, wyciaga sie znaczaco mniej niz XTR czy XT - ale czy przez ta jego twardosc nie bedzie tez "kruchy" i bardziej podatny na zerwania?

Moze smigal ktos na lancuchu XTR i moze cos powiedziec?

OK, czytam ten temat: http://www.bikeforum.pl/showthread.php?t=12190 i widze ze na XTR sie chyba nie zdecyduje.

A jak wypadloby porownanie Sram PC-991 do Campagnolo Record c9 ?
ugabanda
Kontakt:

A co sadzicie o lancuchu Wipperman Connex 904 - wytrzymaly? warto placic 15zl wiecej niz w przypadku Connex 900? :)
ODPOWIEDZ