Kolorower śruby

Pablo666
Kontakt:

Kolorower śruby

Post autor: Pablo666 »

Tak jak w temacie.
Potrzebne mi fioletowe śruby do blatu. Jak patrze to sa tylko zlote,niebieskie,czarne,czerwone..
Widział ktos w sprzadazy fioletowe?

Ewentualnie poszukuje tez fioletowych/niebieskich śrub do mocowanie mostka do rury sterowej :)

Zalezy mi tez zeby nie bylo bardzo drogie, tylko w rozsadnej cenie..

Pozdrawiam.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

maxxis Jedyną osobą mogącą polecić aluminowe śruby do mostka mógłby być twój ukochany protetyk zębowy ;) Jak już to stal lub ti.
A co do śrubek do blatów zobacz kolory KCNC i Tokena bo mają sporo ich do wyboru.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Ja nic nie polecam ja tylko podsuwam stronę gdzie takie coś się znajduje xD
A tak pozatym skoro już taki temat jest to gdzie bezpiecznie można zamontować alu śruby . Myślałem żeby w shivie wszystkie śrubki na alu , napinacz , manetka, klamki coś jeszcze?
Pablo666
Kontakt:

maxxis Powiem Ci ze fajna stronka bo srubki sa dosc tanie ;]
Bombell Szukałem.. ale niestety nie znalazlem sprzedawanych srub do blatu w kolorze fioletu. Niebieskie sa ale fioletowych w sprzedazy nie znalazlem..lecz na ktoryms zdjeciu widnialy fioletowe ale niestety nie bylo w sprzedazy ;]
Rysiuuuuu
Kontakt:

Post autor: Rysiuuuuu »

Gorąco polecam ten sklep http://www.vincere.pl/sklep. Bardzo duży wybór jak na Polske :D Tania i błyskawiczna przesyłka. Pięknie zapakowane z rachunkiem. Same śrubki na oko są świetnie wykonane - piękne. Ja na razie zakupiłem 4 alu - do korka, zacisku podsiodłowego i 2 do klamki. W przyszłości zamierzam jeszcze kupić ti do zacisku hebla, adaptera, do korby (Hollowtech II) i możliwe, że do mostka i do amortyzatora.

Bombell nie wiesz może jaka jest śruba w Argyle 409 na dole goleni z Solo Air? Chodzi mi głównie o rozmiar gwintu i jego długość.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Pablo666Bombell Przetestowałem na sobie alu w mostku i powiem Panowie, że w połaczeniu z rurą sterową - jest ok.. ale nie dałbym ich w życiu na pokrywę kierownicy . Testowałem alu bolty, którymi handlowałem w różnych miejscach i mimo wszystko można stosować je o ile są dobrej jakości ( a o tym przekonamy się albo kupując w zaufanym źródle albo na swoich doświadczeniach ) .

Co do fioletowych ... heh - niestety będzie ciężko, ale widywałem bodajże w ofercie A2Z coś ... Zaawsze można samemu poanodować chałupniczo z całkiem klawym efektem i bardzo niskim nakładem kosztów - polecam poszukać w google ;)
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Pablo666
Kontakt:

Kurde no z fioletem do tarcz bedzie chyba ciezko.. bo nigdzie nie znalazlem..
Wiec albo dam sobie z nimi spokoj.. albo po prostu kupie inne, a szkoda bo mialem fajny pomysl a teraz mi go ch** strzelil :)

Czy moge dac alu sruby do: zamontowania manetki(1śruba), mocowania mostka (6srub), mocowania lewej korby slx (2śruby), mocowania 2x adapter hamulca (2x2śruby), mocowanie siodła (1śruba) i ew jak bym znalazl do do zamocowanie klamek hamulcowych (2x2śruby) :))

Czy moze byc jakis problem potem.?: )
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mostek i sztyce bym odpuścił z tej listy. Do mostka mimo prób sudiego to osobiście nawet na rurę sterową bym nie dał. Wiem jak ti dobrej jakości bo Probolta potrafi czasem strzelić a co dopiero alu z niewysokiej półki.

Rysiuuuuu Napewno jest to M8, długość gwintu to bodajże ok 20mm ale co do skoku nie jestem pewien bo mi się grzebienie do mierzenia pogubiły.
Rysiuuuuu
Kontakt:

Post autor: Rysiuuuuu »

Manetka spokojnie, siodło myślę, że też, klamki również, lewe ramie korby też może wyda, sam nawet nad tym myślę. Do mostka bym alu raczej nie ryzykował, ale do połączenia między zaciskiem hamulca, a adapterem, bądź przy mocowaniu PM myślę, że można zaryzykować,bo w sumie przy hamowaniu zacisk jest dociskany do adaptera/widelca(przy PM), no chyba, że ktoś hamuje na fakie (mi się czasami zdarzy sporadycznie więc wole nie ryzykować). Przy tym hamulcu to na własną odpowiedzialność wszystko no i trzeba pamiętać jeszcze o tym, że alu śrubki trzeba częściej zmieniać od ich tytanowych/stalowych odpowiedników, ponieważ łatwiej się one męczą.

Bombell wielkie dzięki, ale raczej i tak nie będę jej zmieniał prędzej niż Ty w Swoim, więc najwyżej jeszcze do Ciebie zagadam.

P.S. Jako siodło mam na myśli zacisk podsiodłowy, który i tak w większości przypadków ma za zadnie utrzymanie tylko właściwego zwrotu siodła, kiedy to sztyca wsunięta jest maksymalnie do rury podsiodłowej.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

A co myślicie żeby do shivera wpakować alu , chodzi mi o wymiane wszytskich 11 śrubek cyzli 4x mocowanie osi , 7 na pólkach
Pablo666
Kontakt:

Kurde, te sruby ktore by fajnie wygladaly nie moga byc, albo ich nie ma, ale lipa; \

I w takich ukladzie zostana chyba moje srebrne stalowe..
Bo wydac 30zł na sruby ktorych i tak nie bedzie raczej widac (manetka, lewe ramie, mocowanie hebli) to sie mija z celem..
i.
Kontakt:

Post autor: i. »

http://bikeaction.pl/forum/gallery/imag ... ge_id=6064

Możesz podpytać na forum BA użytkownika bigosz. Zdjęcie powyżej to jego rower.
Pablo666
Kontakt:

W wolnej chwili napisze jeszcze i do niego.

Ale zna ktos moze jeszcze jakies stronki czy sprzedajacych na allegro czy sklepy w Warszawie/Łodzi gdzie mozna kupic srubki do tarcz i itp.? :) Oczywiscie caly czas mowa o kolorach ;]

I jeszcze raz jakbym mogl prosic o napisane czy moge czy nie moge dac alu srub do: lewego mocowania korby, adapter+hamulec, hamulec+rama, hamulec+pm. :)
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

sklep: http://www.vincere.pl/sklep/

poradnik [nie jest może bardzo obszerny, ale jakiś zarys o całości na pewno]: http://bikeaction.pl/forum/ruby-alumini ... 51324.html
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Pablo666
Kontakt:

A orientuje sie ktos czy w Łodzi można dostac kolorower sruby.?
I jak stoi Wawa z takimi rzeczami, procz VINCERE.?
ODPOWIEDZ