Wizy do usa

babolfr
Kontakt:

Wizy do usa

Post autor: babolfr »

Witam. Planuje wyjechać do usa na 8-9miesięcy. Czytałem wymagania ale mam pytanie czy ktoś z tu obecnych ubiegał się o ten papier? Trudno dostać? Moglibyście udzielić jakiś ogólnych wskazówek. Z góry dzięki Pozdrawiam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
maverick-fr
Kontakt:

Post autor: maverick-fr »

Ja wize biznesowa i turystyczna (B1/B2) dostalem niejako z urzedu i bez kolejki. Ale troche sobie posiedzialem przy tych okienkach w konsulacie i zauwazylem, ze im wiecej ludzie sie tlumaczyli i wymyslali setki powodow po co chca jechac do USA, tym kolesie coraz bardziej krzywo na nich patrzyli. Musisz miec jeden a dobry powod dlaczego powinienes dostac ta cholerna wize. Tu nie pomoge, bo ja nie musialem podawac zadnych powodow :D
Poza tym pamietaj, ze sama wiza wklepana w paszport, nie gwarantuje wjazdu na teren USA. Bylem juz swiatkiem roznych dantejskich scen przy wjezdzie na lotnisku w Chicago czy Nowym Jorku…
Robson_bikes
Kontakt:

Post autor: Robson_bikes »

Najlepiej mieć znajomych w USA i powiedzieć, że jedziesz w celu odwiedzin.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

8-9 miesiecy, to pewnie do pracy, ale z tego co wiem to na wizie turystycznej nie mozna zarabiac. tak tylko mowie
Pure Freeride
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

duża jest kara jak dostane wize na np 2 miechy a wróce po 9?
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Coś słyszałem że są jakieś wizy studenckie ze musisz przedstawić zaświadczenie że studiujesz i nie możesz być dłużej niż 6miesięcy. Nie jestem tego pewny, tylko słyszałem że podobno coś takiego jest :D
maverick-fr
Kontakt:

Wize w konsulacie dostajesz wazna kilka lat(ale moge sie mylic).

Pamietaj ze na lotnisku ciezko Ci bedzie przekonac osobe z imigracyjnego, ze odwiedzasz znajomych przez 9 miesiecy. Poza tym dostajesz swistek ktory musisz okazac przy wyjezdzie. Masz tam date planowanego wyjazdu, wiec jak nasciemniasz, ze chcesz byc tydzien a bedziesz pol roku to potem mozesz miec jazdy z ponownym wpuszczeniem do hamburgerowa.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

babolfr pisze:duża jest kara jak dostane wize na np 2 miechy a wróce po 9?

Wiza przeważnie udzielana jes na 10 lat (zależy od rodzaju wizy) ..

Jeśli masz "biznes" w Pl i po prostu masz do czego wracać, wizę otrzymasz bez problemu.. Teraz generalnie jest o wiele łatwiej, a pamiętam jak jeszcze 5 lat temu stałem z córką i aktualną małżonką w dziwnym tłumie pod konsulatem w krakowie.. Oczekiwanie i cały te zgiełk średnie przyjemne.. Potem czujesz się jak w wydziale komunikacji (oczekujesz na swój numerek), najprzyjemniejsza jest z tego wszystkiego rozmowa z konsulem.. Bynajmniej ja naprawdę miło wspominam..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Fils
Kontakt:

Post autor: Fils »

babolfr pisze:Witam. Planuje wyjechać do usa na 8-9miesięcy. Czytałem wymagania ale mam pytanie czy ktoś z tu obecnych ubiegał się o ten papier? Trudno dostać?
Zależy od tego kim jesteś, co robisz i co posiadasz. Oni poprostu boją się napływu bezrobotnych/źle zarabiających, lub uciekinierów. Jeżeli masz dobrą robotę/studia/firmę to spokojnie dostaniesz upragniony papierek.

ArthurGreen pisze:Bynajmniej ja naprawdę miło wspominam..
Ani trochę ja naprawdę miło wspominam. Ciekawe zdanie... Może pan administrator chciał użyć słowa przynajmniej? :?
S: NOWE Tarcze Avid G3 160mm przód i tył
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

ArthurGreen pisze:Bynajmniej ja naprawdę miło wspominam
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej ;)
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Jesli masz 18 lat jestes studentem i nikt z twojej najblirzszej rodziny nie jest tam na "czarno" to nie bedzie problemu z dostaniem wizy. Im wiecej powodow im dajesz dla ktorych musisz wrocic tym wieksza szansa dostania. Dobrze jak bys sobie ejszcze zalatwil "zaproszenie" od kogos kto jest tm na stale i legalnie.
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
stiken
Kontakt:

Post autor: stiken »

Cześć,
Ale tu kolorowe wizje...Ja starałem się o wizę jakieś trzy lata temu, nie dostałem.
Mimo że byłem aktywnym studentem, miałem zaproszenie na ślub kuzynki (realny) która od urodzenia ma hamerykańskie obywatelstwo (a cała mieszkająca tam rodzina od ponad 20 lat ma takowy papierek). Dodam że kuzynka była / jest adwokatem i pewnie była sprawdzana przez wszystkie możliwe służby zanim zdobyła uprawnienia. Żaden z moich ziomków nie miał tam nigdy problemów z prawem poza zwykłymi mandatami i ja w kraju również starałem się żyć praworządnie. Ogólnie nie ma żadnych zasad przy udzielaniu pozwolenia do tego kraju-raju.
Choć...Z tego co zauważyłem to ilość kart kredytowych i ich zabarwienie dodaje chęci paniom w konsulacie i chętnie wydają wizę osobom mającym "pokera" w ręku...
Także radzę przejść się po bankach i zadbać o pełen zestaw gadżetów z wysokimi limitami...
Co do przedłużania pobytu poza wyznaczone granice-kilku moich kolegów tak właśnie zrobiło i już nie mogą wyjeżdżać do USA (ich dzieci zapewne też będą mieć z tym problem).
Pzdr,
Sti.

Edit: Na marginesie dodam również że w tamtym okresie miałem firmę wykazującą raz większe, a raz mniejsze dochody i załączona do wniosku dokumentacja skarbowa również nie pomogła...
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Fils pisze:Może pan administrator chciał użyć słowa przynajmniej?
Od kiedy ma tak oficjalnie na Pan jesteśmy ?? Nikt nie jest idealny, "pan" administrator również ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Dartmoor
Kontakt:

Post autor: Dartmoor »

Nie radze zostawac dluzej niz dostaniesz pieczatke przy wjezdzie do USA (jesli zostaniesz dluzej, to 2 raz mozesz juz w ogole nie wjechac). Ja swoja wize dostalem na 3 lata (3 lata temu - pewnie z tego powodu ze w tym roku koncze szkole, a moja mama dostala na 10 lat w tym samym czasie). W ciagu tych 3 lat bylem w USA 3 razy i za kazdym razem dostawalem pieczatke ktora pozwalala mi byc max. w stanach 6 miesiecy. Wracalem po 2 wiec zadengo problemu nie bylo. To pozwolenie na pobyt (wydawane na granicy-lotnisku) mozesz dostac od tygodnia do pol albo roku czasu - zalezy od straznika granicznego, po krotkiej rozmowie. Jedynym (sprawdzonym) sposobem aby zostac dluzej w usa bez problemow to wyjechac (np do kanady,meksyku) choc na kilka-kilkanascie godzin z usa i wrocic (by dostac nowe czasowe pozwolenie na pobyt)
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Czytając to wszystko tak się uśmiałem że dosłownie spadłem z krzesła. Ludzie proszę was nie piszcie o tym o czym nie macie zielonego pojęcia. Dosłownie temat dno.
maverick-fr
Kontakt:

KaczorAC1 To osiwec nas wielki znawco przepisow wizowych i USA. Moze nie wiem dokladnie czym kieruja sie w ambasadzie, przyznajac wizy, ale wiem jak to wyglada na lotniskach w USA. W ubieglym roku bylem tam TYLKO piec razy, nie mowiac ile wczesniej... I z grubsza wyglada to tak jak tutaj ludzie pisza. Moze bylem w innych Stanach... to sorry.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

Coś takiego jak wiza studencka to jest kolego i w tym temacie nie widzę kompletnego dna.

KaczorAC1
Byłeś kiedyś w USA? Albo choć starałeś się o wizę? Chętnie poznam twoje doświadczenia w tym temacie, bo z twojego postu wynika, że jest ono bardzo duże.
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Tak byłem w USA i mam wizę. Znawcą nie jestem ale takich głupot jak niektórzy tu wypisują to nigdy w życiu nie widziałem. Tłumaczyć mi się po prostu nie chce mi i tyle bo są to zawiłe sprawy.
maverick-fr
Kontakt:

KaczorAC1 wiem, ale nie powiem... Brawo
ODPOWIEDZ