Witam. Mam problem z moim Dhxem. Czy ktos moze mi przesłac jakies fotki jak wygląda ustawienie shimow w dhxie??? Ja swojego kupilem niestety zle złozonego ale na 100% sprawnego. Dł dampera to 230mm i podejrzewam ze ma fabryczny tunning do ramy ( GT dhi 2005r). Moze mi ktos przesłac fotki shimow ze swojego dampera, albo chociaz wytłumaczyc jak to powinno byc zmontowane.
Bardzo prosze o pomoc i z gory THX. :]]
DHX 5.0 coil - serwis - problem z shimami ...
no wlasnie ja mam inna ilosc shimow!!!
Moze mi ktos pomóc mi to sklepac do kupy tak zeby działało ???
Przypominam ze dł dampera to 230mm. Będzie w ramie GT dhi 2005, ktore ma I-drive, więc moze ta ilosc shimow jest dostosowana wlasnie do tej ramy???
pietryna: swietny manual ale powiedz mi czym sie róznia te ustawienia???
bo w kazdym jest inna opcja ale ktora do czego ???
jeszcze jedno: jaki olej do dhx najlepiej ?? 5w?
Moze mi ktos pomóc mi to sklepac do kupy tak zeby działało ???
Przypominam ze dł dampera to 230mm. Będzie w ramie GT dhi 2005, ktore ma I-drive, więc moze ta ilosc shimow jest dostosowana wlasnie do tej ramy???
pietryna: swietny manual ale powiedz mi czym sie róznia te ustawienia???
bo w kazdym jest inna opcja ale ktora do czego ???
jeszcze jedno: jaki olej do dhx najlepiej ?? 5w?
- Załączniki
-
- Kopia 20100311069.jpg (61.67 KiB) Przejrzano 622 razy
Ja zalewam castrol synthetic 10w a tak wogole to polecam ten poradnik:
http://www.mediafire.com/?lotejczmzz0
http://www.mediafire.com/?lotejczmzz0
groochas no jest zajebisty:) Wlasnie jestem po calkowitym serwisie DHX. wymieniłem wszystkie oringi + zmodyfikowałem odbojnik (zrobiłem z korka silikonowego). Działa fajniej niz oyginalny. Czuc takie stopniowe utwardzanie sie konca skoku. Poprzednio na oryginalnym piankowym podczas zamknięcia czuc było takie puknięcie i szybkie utwardzenie sie.
Jakbyscie chcieli to moge wrzucic fotki. Korek do nabycia w sklepie laboratoryjnym. Jedynie problematyczne jest nawiercenie otworu. Potzreba do tego korkoboru laboratoryjnego. Wiertłem raczej ciezko bedzie, bo zgniata korek i sie potem odkształaca.
Jakbyscie chcieli to moge wrzucic fotki. Korek do nabycia w sklepie laboratoryjnym. Jedynie problematyczne jest nawiercenie otworu. Potzreba do tego korkoboru laboratoryjnego. Wiertłem raczej ciezko bedzie, bo zgniata korek i sie potem odkształaca.