Prawo jazdy - jazda bez, kategorie B1, A1, motorower

MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

A wymagają tego żeby pokazać prawko?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

MLYNoBIKER jak nie masz prawka a będziesz tylko uczestnikiem wypadku z ofiarami to matka paczki będzie wysyłać do więźnia..labo sumienie będzie Cię gryzło do końca życia...nie masz prawka nie masz podstaw do jazdy autem....

Nie odbieraj tego personalnie ale gdybym miał stłuczkę z winy takiego kretyna bez prawka to pierwsze co robię dryniam na pały !! Bez możliwości negocjacji w temacie !!

Pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

podpisuje się pod tym co napisał Schodek ... ponieważ spotkałem taką osobę (blondynka), bez prawka i cieszę się, że nikt nie zginął, idiotka wyskoczyła z drogi podporządkowanej, nie wspomnę, że wracałem pociągiem 500km do domu co chyba było najgorsze w tym wszystkim, bo kolei nie lubię ;)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

SchodekA tak nawiasem, to ja prawko rozumuje jako zwykły świstek. Sprawa logiczna stłuczka/wypadek nie ważne kto spowodował wina zawsze leży po stronie tego bez prawka. Ale czy ty np wolisz na drodze stare ślepe baby lub blondynki patrzące w lusterko przy podsufitce zamiast przed siebie, czy ogarniętych ludzi bez prawka?

Temat jazdy bez prawka jest dość kontrowersyjny bo każdy ma na ten temat inne zdanie ;p
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

MLYNoBIKER Ten temat chyba nie jest zbyt kontrowersyjny, nie masz prawka nie jeździsz. Nie chodzi o umiejętność prowadzenia, ale o zachowanie się w ruchu publicznym. Tak samo uważam za głupotę możliwość jazdy na skuterze dla osób które ukończyły 18 lat bez prawa jazdy. Miałem pełno sytuacji na drodze, że jakiś ***** nie zna przepisów i wydaje mu się, że ma pierwszeństwo. To że ktoś po wsi jeździł samochodem taty i umie wrzucać biegi, nie znaczy, że umie jeździć. Przepisy trzeba znać, a zrobić prawko to nie jest problem.
[b] Monkeyman [/b]
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

Ja wole ludzi ogarniętych, bez prawka (Sam tak jeżdżę ) Blondynki ,stare baby,bądź pijani :| To jest dopiero - masakra.
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Czy wy zakładacie, że ludzie z prawem jazdy nie potrafią jeździć? To, że niektórzy zrobili prawo jazdy w czasach kiedy dostawało się je od ręki to już inna sprawa. Chodzi o znajomość przepisów a nie dawanie w pizdę na światłach, później tacy jeżdżą na pamięć, zmieni się organizacja ruchu i już kupa w majtach. A co do blondynek, to znam nie jedną która by was wycięła pewnie :twisted: , teraz kobiety coraz lepiej jeżdżą, aż sam się czasami dziwię.
[b] Monkeyman [/b]
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

MLYNoBIKER co za problem zrobić prawko? :shock:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

babolfr Strzelam - brak ukończonych 18 lat?
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

babolfr pisze:MLYNoBIKER co za problem zrobić prawko?
1500zł + czas?
http://brooce.pinkbike.com
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

brooce

1500? W podkarpackim 1050 już można mieć, w krakowie 999 a na bank i taniej sie znajdzie do tego dochodzi lekarz = 60pln.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie stac na kurs za 1500zl,ale stac na auto?hehe,dobre.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

michalnz To zle strzelasz :)
I tak jak mówi brooce główną przyczyną dlaczego ludzie jezdzą bez prawka to kasa + czas, 2 sprawa gdy nie masz prawka to nie mogą ci go zabrać

Co żeście się tak mnie uczepili ja tylko ten temat poruszyłem ;p

+ bądzmy szczerzy że większość ludzi bez prawka kupuje auta w granicach 4tyś więc
piotrex pisze:nie stac na kurs za 1500zl,ale stac na auto?hehe,dobre.
To co napisałeś może jest śmieszne ale prawdziwe w wielu przypadkach
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

MLYNoBIKER pisze:Ale czy ty np wolisz na drodze stare ślepe baby lub blondynki patrzące w lusterko przy podsufitce zamiast przed siebie, czy ogarniętych ludzi bez prawka?
Wolę blondynki i stare ślepe baby, ponieważ nawet najlepszy kierowca może zrobić jakąś małą głupotę i się we mnie wpierniczyć np gdy stoję na czerwonym. Gdy wpierniczy się we mnie osoba bez prawka, nie da się ściągnąć kasy z OC samochodu sprawcy, tylko ta osoba musi wypłacić kasę z własnej kieszeni, co może być problematyczne.

Kurs ekspresowy zrobisz w 2-3 tygodnie bez problemu. Dodatkowo, jeżeli już tak wspaniale jeździsz jak uważasz, to możesz nie robić praktyki tylko dogadać się z gościem, żeby wystawił Ci zaświadczenie.
Ja wyjeździłem zaledwie 16 godzin i dostałem zaświadczenie, bo więcej jazdy nie potrzebowałem.
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

Osoba nie mająca oporów bez prawka będzie miała opory jeździć po pijaku? nie. A więc postawa z góry skazana na pogardę... Poza tym zrobić prawko to faktycznie nie problem, na auto ceny są już od 900 zł przynajmniej u mnie w mieście, a to, że tam się człowiek nie uczy to swoją drogą :P
6casey6
Kontakt:

Xxsin w przypadku kiedy sprawca nie ma prawka, otrzymasz kasę z ubezpieczenia bo ubezpiecza się furę... (tak było w moim przypadku, laska zabrała auto wujkowi, koleś pewnie się ucieszył jak zobaczył swoja corse bez przodu :D ) a ja dostałem kasiore od ubezpieczyciela, tzn. mój szef bo to służbowe było, gorzej jak fura nie ubezpieczona- to już kaplica, sprawa w sądzie itp
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A to ciekawe, ponieważ słyszałem, że większość ubezpieczycieli wyłącza się z odpowiedzialności w przypadku, gdy pojazdem kieruje osoba bez uprawnień. Wychodziłoby na to, że ta informacja nie jest prawdziwa ;)
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

6casey6 wymogiem wypłacenia OC jest posiadanie prawka, i nie bycie pod wpływem alkoholu i jeszcze pare innych pierdoł. Jesl nie spełnia sie któregoś z wymogu, sprawa jest kierowana do sądu, a ubezpiecznie wyświadcza jakiś tam fundusz (nie pamiętam nazwy), a sprawca ma mega przypał.. :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
6casey6
Kontakt:

babolfr nie miała prawka, była już trzeźwa (miała ledwo coś tam) a kasa z OC jest fizycznie już od dawna
ODPOWIEDZ