Kona Stinki, Jak odkrecić wachacz ?
Kona Stinki, Jak odkrecić wachacz ?
Siema, mam kolejny problem, otóż chciałem sobie dzisiaj pomalować ramkę,
a tu lipa ;/ Została mi jedna śrubka(FOTO ze srubką) do odkrecenia dolnej części wachacza. Kręci się ona ale meeeega ciężko, i nie widać żeby jaki kolwiek kawałek śrubki się wykrecił. Miał ktoś taki problem ? Może w innej ramie ?
FOTO
http://yfrog.com/3u24720574j
a tu lipa ;/ Została mi jedna śrubka(FOTO ze srubką) do odkrecenia dolnej części wachacza. Kręci się ona ale meeeega ciężko, i nie widać żeby jaki kolwiek kawałek śrubki się wykrecił. Miał ktoś taki problem ? Może w innej ramie ?
FOTO
http://yfrog.com/3u24720574j
Zobacz tez czy gdzies na mufie w ktorej jest ta sruba(os obrotu wachacza) nie ma przypadkiem jakiejs blokady, takiej malutkiej srubeczki jak pin od pedału wkreconej prostopadle do osi. W Banshee mialem przy kazdej osi obrotu takie cos i dzieki temu przy odkrecaniu/przykrecaniu nie mialem problemow z obracajaca sie dookola osia.
jak nie ma to wybij.
jak nie ma to wybij.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
To jest bardziej tuleja niż śruba
przechodząca przez wahacz z jednej i drugiej strony i przez łożyska w środku to na niej wszystko się kręci. A ta mała śrubka stożkowa to zapobiega wypadnięciu. 
Więc jak w miejsce tej małej wkręcisz jakąś inną większą i w nią walniesz to ta duża wyjdzie. Nie bój się siły to cholerstwo na prawdę mocno siedzi
A i jeszcze jedno... Tą śrubę co będziesz wkręcał żeby w nią walić młotkiem to wkręć dość dużo żeby gwintu nie zerwać

Więc jak w miejsce tej małej wkręcisz jakąś inną większą i w nią walniesz to ta duża wyjdzie. Nie bój się siły to cholerstwo na prawdę mocno siedzi

A i jeszcze jedno... Tą śrubę co będziesz wkręcał żeby w nią walić młotkiem to wkręć dość dużo żeby gwintu nie zerwać