manual?

adibest
Kontakt:

manual?

Post autor: adibest »

Dziwi mnie pewna rzecz bo jak robie sobie manuala tak zeby jak najdłużej zrobić to rozpedzam sie jak cholera i na w miare ciężkim biegu podnosze przednie koło i tak jade jakieś 1/2 do 3/4 drogi a potem wstaje z bika i balansuje ciałem,czasem siadam spowrotem, ale o co chodzi,
a więc robie w ten sposób manuala tak niecałe 100m ale w zasadzie nie potrafie od pewnego czasu zrobić dłuzszego i zastanawia mnie to jak on np. w JIBie robią że jadą w sumie z niedużą prędkością ale cały czas taką samą i jakby rower sie im nie zatrzymuje bo balansuje a i tak rower w końcu staje w miejscu??? Co moge zrobić, staram sie jak najmniej ruszac hamplem zeby jechać jak najszybciej ale i tak koło 100m staje w miejscu. Jak ktoś wie to prosze o jakąś rade bo inaczej to chyba bede musiał jeżdzić z jakieś góry rozpedzić szybciej to już sie troche boje bo przy tej predkości sie wyjebać to oooo....
Pozdro
Drachim
Kontakt:

Post autor: Drachim »

A moze sprobuj manuala robic z gorki.. :P
Gil
Kontakt:

Post autor: Gil »

perfekcja to niuzywac hampla
KACZOR
Kontakt:

Post autor: KACZOR »

nie chodzi o to zeby zrobic dlugiego manuala ... musisz wyczc jak to wszystko dziala rob z malych predkosci jak najdluzej az zalapiesz

ps ja nie uzywam hampla przy manualu bo mi nie dziala :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

Ja własnie sie tak uczyłem że wolno jechałem i próbowałem jak najdłużej ale w końcu bike sie mi zatrymuje i balansowanie tez juz nic nie daje bo trace prędkość, co by nie było jak sie chce naprawde długiego manuala zrobić to chyba nie da rady jechać powolutku bo jakoś trzeba sie rozpedzić, no chyba że sie go juz tak opanowało do perfekcji jak np v-dub czy meunier w JIBie.

A tak z ciekawości pochwalcie się jakie wy macie rekordy w manualu
czy moze w weelie bo ciekawi mnie
Ja weelie robie na ulicy zwykle jak jade do kumpla to kolo 2,5 Km( bo rece i plecy nie dają juz rady) a manuala to niestety tylko jakies niecałe 100mm ale nadrobie to juz niedługo.
Pozdro
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Kusza mać...czy tak ciężko jest znaleźć jakiś starszy temat o manualach i tam dopisać swojego posta? Byłoby czytelniej i przyjemniej. W ogóle to powinny być topicy przyklejone - bunny, manual bo o to są najczęściej pytania.

A odpowiadając - manual jakieś 100m i cały czas ćwicze bo to jest trudniejsze i duzo przyjemniejsze, a wheele około 0,5km. Męczyłem tego wheelego....aż w końcu stwierdziłem ile można? To jak z waleniem gruchy...fajne, ale na dłuższą metę niezdrowe.
ODPOWIEDZ