Jak odmulić amora?
Jak odmulić amora?
Witam!
Mam domaina 318 wersja z u-turnem. Przed każdą jazdą psikam brunoxem. Ostatnio zaczął trochę zmulać mimo że tłumienie jest odkręcone na maxa. Co zrobić żeby szybicej odbijał?
Mam domaina 318 wersja z u-turnem. Przed każdą jazdą psikam brunoxem. Ostatnio zaczął trochę zmulać mimo że tłumienie jest odkręcone na maxa. Co zrobić żeby szybicej odbijał?
-
- Kontakt:
Powiem szczerzę, iż Twój problem jest ciekawy. W moim wypadku (posiadałem wersję 302)po wykonaniu podstawowego serwisu amortyzator chodził diametralnie inaczej niż przed tzn. po serwisie dużo lepiej. Może nalałeś za dużo oleju(co raczej było by abstrakcją i niemożliwe);/ Czy po serwisie był od razu zmulony ? 

Robiem serwis w styczniu jak go kupilem. Wydawalo mi sie, ze szybciej odbijal a dopiero teraz zaczal zmulac.SegatiV pisze: s3b00 robiłeś serwis bo:
- Mulił, ale nie pomogło.
- Okresowy serwis, i po nim zaczął mulić.
?
moze, jezdzilem na kumpla z150 i fajnie odbijalklexuh pisze:Moze masz chore przyzwyczajenia po jezdzie na czyms bez tlumienia. Przejedz sie na innym Domainie i porownaj.
Zalecany jest 5w. Przeciez gdybym nala 10 lub 15w to by zmulal jeszcze bardziej..Bombell pisze:Do Rebounda leje się gęstszy olej 10-15w więc może w tym leży problem
ogolnie to kilka osob na nim smigalo i wszyscy twierdza ze zmula
serwis robiłem wg tego http://domain-302.webpark.pl/Bombell pisze:Do tłumików MC na górę, na dół do Rebounda 10 albo 15w. Dobry olej, wlany w odpowiedniej proporcji z Reboundem skręconym na króliczka i amor wyskakuje jak popieprzony aż ci zęby powybija
Więc ja stawiam na zły olej albo coś nie tak zrobiłeś podczas serwisu.
-
- Kontakt:
s3b00 pisze:serwis robiłem wg tego http://domain-302.webpark.pl/

Tłumienie pracuje w oleju 5WT
Smarowanie 15WT
Obstawiam regulacje Motion Control albo olej (jeżeli wlałeś Motorex to regulacja Motion Control)