Wymiary kołnierza piasty przód [shimano m475]

w3rus
Kontakt:

Wymiary kołnierza piasty przód [shimano m475]

Post autor: w3rus »

złożyłem ostatnio sobie przednio kółko a że z budżetem kiepsko to składałem po kosztach jak sie da i gdy miałem brać piastę znalazł sie kumpel z używaną

Shimano HB M475 i miałby być do wymiany tylko kulki bo sie posypały po rozkręceniu okazało sie że na bieżniach jest pęknięcie na całej długości ale miałem nadzieje że to nie będzie przeszkadzać ale jednak są luzy (przez co nie mogę ustawić hamulca) i piasta piszczy wkur*** mnie to strasznie i chcę ją wymienić ale budżet nie pozwala na nic oszałamiającego a wymiana szprych nie wchodzi w grę więc pytanko i prośba do was

Co można wstawić zamiast tej felernej Shimano ale żebym nie musiał wymieniać szprych?

Prosiłbym o średnicę kołnierzy jakiś tanich piast pod tarczę 36 otw. oś 9mm

kołnierz w mojej ma 61mm(dane ze strony shimano) więc szukałbym taniej piasty (raczej nowej bo ta używka mnie zraziła) z +/- tą samą średnicą
Joniu 03
Kontakt:

Post autor: Joniu 03 »

Stary nie chcesz zmieniać szprych kup te samą piaste koszt to 40 pln chyba nie zbawi cie taki wydatek :)
w3rus
Kontakt:

Post autor: w3rus »

no niby tak ale do zajebiście wytrzymałych ona nie należy a jak mogę mieć coś za ok. 20 zł więcej na maszynach to wole te maszyny tylko właśnie chodzi o tą średnicę kołnierza
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=61000
ODPOWIEDZ