witam kupiłem rst space jump, sprzedawca na aukcji miał napisane ,że amortyzator sprzedaje jako uszkodzony ponieważ nie wie czy w środku jest wszystko okej, mam pytanie dla posiadaczy tego amorka czy w prawej ladze tam gdzie jest ta regulacja tłumienia powinien być wlany olej ????? Bo jak rozkręciłem amor to jest tylko ten tłumik i 0 oleju. A na stronie dystrybutora w opisie amorka pisze, że tłumienie olejowe.
Z tego co wiem, to ten rst ma tlumik zamkniety czyli olej znajduje sie w srodku i musialbys tlumik rozkrecic. Wewnatrz amora caly olej/smar to redukcja tarcia i poprawa pracy amortyzatora.
rozebrałem amor, wyciągnąłem tłumik i z nim jest coś nie tak, kręcenie regulacją nic nie daje. Da się jakoś rozebrać go na części ,żeby sprawdzić jak wygląda środek ????
O ile dobrze pamietam do sie da, koniec tlumika jest zakonczony miejscem na klucz plaski/nasadowy i gora tez chyba, wiec musisz to rozkrecic poprostu i dostaniesz sie do srodka.
Lekki offtop ale przynajmniej o tym amorze. Czy pokretlem AIR na bodajze lewej ladze zmienia sie twardosc. Jak jest przykrecony na maxa to jest twardszy tak ???
No stoi taki Sign DS (ten z hydrami) u nas w sklepie i ma space jumpa ładowanego powietrzem w prawej ladze chyba.
Teraz ci nie powiem w której dokładnie ale na 100% miał takie cuś.