CRC - oszukany?

kubaseq
Kontakt:

CRC - oszukany?

Post autor: kubaseq »

1 kwietnia 2010 roku kupiłem na stronie crc damper dhx 4 air http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=49215 . Od razu przesłałem kase i maila zwrotnego ze kase wysłałem. Przez 2 tygodnie nie miałem żadnego znaku co z kasa i moim zamówieniem ( pomimo pisania do nich maili nie otrzymywałem odpowiedzi) aż w piątek dowiedziałem się że CRC nie wie za co wpłaciłem pieniądze. Wysłałem im maila w którym wytłumaczyłem za co, podałem nr polecenia itp - wysłałem im spowrotem maila którego dostałem od nich po zakupie dampera. Przed chwila dowiedziałem się ze nie maja już dostępnych tych DHX-ów i na stronie nie znalazłem niczego porównywalnego co mógł bym u nich kupić w zamian. Co mam zrobić? Czego się domagać?
PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

kubaseq pisze:Czego się domagać?
Zwrotu kasy ?
http://patryko33.pinkbike.com/
kubaseq
Kontakt:

PAtryko i jestem 50 zł ( jak nie więcej, zależy od kursu) w dupe + 2 tyg czekania + nerwy stracone i dampera dalej nie mam...
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

Takie są uroki crc i innych zakupów za granicą, ale light oddadzą kasę bez problemu miałem tak z 3x do tego bank Cie skroi na przewalutowaniu:) a oszukany nie jesteś zdarza się po prostu :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

kubaseq zdarza sie wszedzie. Zawsze mozesz wziac cos dla kogos jak z kumpli ktos potrzebuje.
kubaseq
Kontakt:

A myślicie żeby walczyć o jakaś zniżkę albo coś? Cokolwiek bo jak by na to nie patrzeć jest sezon a rower stoi z dziura w damperze pomimo tego że teoretycznie kupiłem damper i od 2 tygodni na niego czekam...
Kilrud
Kontakt:

Post autor: Kilrud »

jaką opcją płaciłeś?
kubaseq
Kontakt:

przelew bankowy a co?
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

proste,walnales sie w tytule przelewu i system nie mogl go przypisac do zamowienia.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Kilrud
Kontakt:

paypal lepszy, szybszy, i zwracają tyle kasy ile pobrali ;)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Kilrud, zmartwie Cie.. nie masz racji :] ja z crc kupuje tak ze, place z paypala, ale na ich żadanie dopiero.. bo za kazdym razem jak zamawiam crc żąda odemnie 2x wiekszej kwoty do zaplaty :)
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Mozesz rozwinac? Bo za nic nie wiem o czym piszesz.
Kilrud
Kontakt:

to pewnie płacisz ze swojego konta a nie kartą.. Mam racje - mi zawsze jak był zwrot zwracali po kursie z dnia zamówienia
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

przy zwrotach paypal zwraca po "starym" kursie,wlasnie dlatego ze jest to zwrot,a nie nowa platnosc.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
eryk_kartman
Kontakt:

Post autor: eryk_kartman »

Chlopaki, Karta Kredytowa !!! to najlepsza opcja
albo moze sie starac o taka karte w mbanku - tylko do zakupow w necie - ile na nia przelejesz tyle mozesz wydac wiec jest bezpieczna,
Ja bym sie w przelewy zagraniczne nie bawil , paypal moze .....
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

eryk_kartman ta karta jest dobra ale to ciagle przelewanie irytujace troche ;)
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

eryk_kartman za ta karte masz dodatkowe oplaty :) o wiele lepiej podpiac karte ta normalna z mbanku pod paypala :) tanio , szybko i bezpiecznie no i bez bledow ktore mogly by wystapic przy samodzielnym wpisywaniu danych tak jak wspomnial piotrex.

kubaseq co do CRC to na 99,9 % Cie nie oszukaja :) (nie 100% bo nigdy nikomu do konca sie nie powinno ufac). Co prawda troche irytujace jest to ze nie zawsze odpisuja. Tez mialem ten problem przy jednym zamowieniu ale po czasie odpisali jak konkrety zaproponowalem :) Mimo ze opoznione to wyslali na swoj koszt druga paczke. Takze badz spokojny wszystko bedzie ok.
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

no wkońcu to "najwiekszy sklep rowerowy online na świecie" - burdelu się nie da uniknąć. Ja jestem już po dwóch zamówieniach, na etapie zwrotu kasy za rzeczy których nie było. Kontakt wmiarę ok mejlowo.

A co do dodatkowych opłat to faktycznie przelew zagranice jest pod tym wzgledem przejebany.

Min 20 zł + 5 za swift + 36 koszty CRC za przelew na 1000 zł... Dlatego uruchomilem PayPal
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
proBOSZCZdh
Kontakt:

Post autor: proBOSZCZdh »

Qcor pisze:Min 20 zł + 5 za swift + 36 koszty CRC za przelew na 1000 zł
w jakim banku masz konto? ja za przelew walutowy płacę 8zł , a wysyłałem np. wczoraj do bułgarii 2500 ojro, z CRC zawsze płacę Paypalem bo najwygodniej i automatycznie, w innych angolskich sklepach zazwyczaj online credit card, u chińczyków i w hongkongu różnie, czasem przelew jak mi się uda dolara tanio kupić a jak trzeba szybko i brak waluty to też paypal. Gorzej jest z paypalem gdy przyjmujesz kasę bo prowizję dziady pobierają i to nie małą. Z zakupami na CRC jeszcze nie miałem problemów a tylko w tym roku już ze cztery sety zamawiałem. Czasem się im coś pieprzy w systemie np. ostatnia paczka już odebrana a na stronie info że jeszcze nie spakowali albo ostatnio na jedną czekałem 3 tygodnie i w międzyczasie zamówiłem kolejną, a części przychodziły spakowane pojedynczo co drugi dzień, najpierw dwa kaski, później sztyca, później dwie piasty i tak chyba z pięć paczek dostałem z jednego zamówienia. Aha spodnie mi raz za małe przysłali ale kumpel odkupił...
pozdrawiam :wink:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4020434
ODPOWIEDZ