łańcuch = SYF !!!

ven
Kontakt:

łańcuch = SYF !!!

Post autor: ven »

czesc,

mam pytanie czy jest jakas mozliwosc zabezpieczenia lancucha czy cos (tylko sensownie). ? Bo gdzie by sie nie wybrac jak wsyzstko jest czyste to zaraz bedzie caly w piachu, blocie i ogolnie syf trafia :[

Czytalem juz w cholere porad no ale maczać w nafcie za kazdym razem nowa itp itp to jakbym codziennie na rowerze byl 2 godziny to potem kolejne 2 bym czyscil lancuch i reszte ukladu zuzywajac do tego 2 litrow nafty /benzyny.. yh.. latwo policzyc ile by mnie to wynioslo. Wiec metoda moze dobra ale dla tych co raz na miesiac sobie ubrudza go ;]

Sa niby jakies smary co same czyszcza etc a potem smaruja, ale nie wiem jak to sie sprawdza... automaty do czyszczenia to samo, tylko ze trzeba tam plynu nalac i on musi miec przeplyw a nie ze w syfie sie bablac bedzie - wiec i tak 3a inwestowac w plyny...
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja tam myje w bezynie lotniczej stary mi przynosi a w nafcie konserwuje do tego dochodzi smar finish line i jest spoko
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

robisz tak maczasz w nafcie i pol godziny przed jazda smarujesz smarem np. rolhoff czy finich line albo ( najlepszy ) park tools. ale tal czy tak lancuch zawsze sie bedie syfil... ale spoko... heheh

nie przesadzaj ze smarem n lancuhc..
www.hcfr.pl !!
ODPOWIEDZ