Rower FR

Ethrin
Kontakt:

Rower FR

Post autor: Ethrin »

Witam, chciałem poprosić o radę przy zakupie rowerku do FR to będzie mój pierwszy pełen zawias więc chciałem się zapoznać z Waszymi propozycjami, rower będzie w większości czasu używany wmieście ale co jakiś czas chciałbym wybrać się z nim w góry, wiadomo że od czasu będzie trzeba się na nim wybrać ze znajomymi na wycieczkę rowerową ale w większości czasu będzie służył do zabawy a że będę się na nim uczył więc chciałbym pójść w wytrzymałość a nie niską wagę. Pewnie padnie pytanie w sprawie jakimi dysponuję funduszami, szczerze powiem że zależy mi na jakości bardziej niż na niskiej cenie, chciałbym sensowne połączenie obydwu tych cech ale nigdy niższa cena w zamian za gorszą jakość. Nie wiem jak cenowo stoi średnio/dobra półka więc nie chcę rzucać kwotami więc proszę o podanie przy propozycji ceny sprzętu. Chciałem też zaznaczyć że interesuje mnie tylko nowy sprzęt a nie używany. Myślałem osobiście nad Calibrem Ktm lub czymś ze stajni Transition. Czekam na jakieś propozycje + jakieś poparcie tego argumentacją i z góry dziękuję za wszystkie rady.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Przemyśl jeszcze czy chcesz rower robiony pod siebie i sam go składasz ( lepsza opcja ) czy kupujesz gotowca ( tańsza z reguły opcja bo mozna bardzo ładnie zbijać z ceny) Co do cen gotowca w okolicach 10 k możesz mieć coś fajnego ;)
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Ethrin
Kontakt:

No robiony o wiele lepszy ale myślę że kupić cały a potem sobie go tuningować, ale żeby baza (rama i amorki) były już zacne na "dłużej".
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

bikerman pisze:Przemyśl jeszcze czy chcesz rower robiony pod siebie i sam go składasz ( lepsza opcja ) czy kupujesz gotowca ( tańsza z reguły opcja bo mozna bardzo ładnie zbijać z ceny) Co do cen gotowca w okolicach 10 k możesz mieć coś fajnego Wink
Nie zawsze taka zła opcja, wszystko zależy na czym go tam poskładali a cenowo może wyjść o wiele korzystniej.

Jeżeli plny nas nie ograniczają to na pierwszego fulla od fr do wszelkich zastosowań uważam za dobra opcję scotta voltage fr 10, mnogość ustawień i możliwości przerabiania roweru od streetówki przez slopa, fr do dh to ogromna korzyść - na tej ramce możesz spróbować wszystkiego.

tu masz wszystko:
http://www.hcfr.pl/news.php?readmore=1875
http://www.scott.pl/product.php?id_cat=312&id_prod=1297

Cena: 11 tys.
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Ethrin
Kontakt:

No nie powiem całkiem przyjemnie wygląda i cena całkiem przyjemna. :) No to jakaś pierwsza opcja jest i będzie do czego porównywać.
ODPOWIEDZ