Inne rozmiary kasków na różnych kontynentach...

Dxx
Kontakt:

Inne rozmiary kasków na różnych kontynentach...

Post autor: Dxx »

Tak co do ściągania kasków z usa, często bywa że cena atrakcyjna i ludzie bez wahania ściągają... nic dziwnego gdy kokosów nie zarabiamy a można setki odłożyć na np. wakacje. Ale zastanawia mnie czy kaski rowerowe dużych/dobrych producentów nie są robione w trzech rozmiarach jak motocyklowe i dzielą się na:
- azjatycki
- amerykański
- europejski
... ostatnio o tym czytałem (w nowym motocyklu) i dało mi to do myślenia, kaski motocyklowe dobrych firm ściągane z ameryki mają dłuższą skorupę i takie zabiegi muszą mieć korzyści być poparte badaniami i testami, oczywiście teraz może odezwać się sto osób i napisać że ich jest ściągnięty i super leży - ale nie chodzi mi o to czy ktoś jest zadowolony z zakupu tylko czy ktoś się orientuję w temacie (TLD, THE, GIRO, 661 inne?), czy przed zakupem takiego kasku ktoś o tym myślał?
Można uznać że w motocyklu są 4x większe prędkości i szczegóły mogą ratować zdrowie tylko że na rowerze często też się osiąga duże prędkości i tutaj nasuwa się pytanie - warto oszczędzać na bezpieczeństwie jeśli i tak mamy wydać pół wypłaty? ....
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
ODPOWIEDZ