Znowu te opony...

maciej177
Kontakt:

Znowu te opony...

Post autor: maciej177 »

Siema, wiem, że sporo tematów z oponami już jest, ale mam problem.. potrzebuje opon do FR/DH, co by nie miały ogromnych oporów toczenia. Myślałem o minionach 2,35 42a 2ply ale myślę, że nie potrzebuje aż tak drogich opon,choć kasa na nie jest. Proszę o podanie jakiś dobrych opon z niższą ceną, po prostu uważam, że dla takiego szaraka jak ja wystarczy coś prostszego :).Dodam jeszcze, że chciał bym na nich pośmigać w górach.

Może jakieś kendy,tiogi,nokiany czy continentale dały by rade ?
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

maciej177 Wez Ty sie ogarnij !! ile razy mam Tobie mowic co masz kupic :D juz na 66 sie przejechales ! Wiec przestan fisiowac :D i kup te MINIONY !!
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

maciej177 kup sobie zestawy opon w góry i na okolicę gdzie mieszkasz, z praktyki wiem że pod "domem" stykają często zwykłe lub dojechane oponki po sezonie....

Kenda Nevegal 2.1 solidne oparcie w terenie ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Sepholie
Kontakt:

Post autor: Sepholie »

High Rollery mają bardzo niskie opory toczenia... Sam je mam w mieszance 60a i grubości 2.35 i nie narzekam :)
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

Schodek ma rację. Do tej pory jeździłem na oponach marnej jakości, nie przywiązywałem do tego szczególnej uwagi. Na ten sezon kupiłem Maxxisa Minion DHF 2,5" 42a i byłem w szoku. Niesamowita przyczepność w porównaniu do wcześniejszych opon. Jako że szkoda mi miękkiej opony do jeżdżenia po bułki, zakładam ją tylko przy wyjeździe w góry, a na miejscu jeżdżę na starych oponach.
dziqu
Kontakt:

Post autor: dziqu »

Moze tak pytanie nie zwiazane z tematem, ale czy opona moze sama spadac z obreczy nawet gdy jest w niej powietrze a dokladniej chodzi mi o cos w rodzaju wstrzalu tylko ze spowodowanego wypadnieciem opony z obreczy przy 2,5bara na prostej. Czy obrecz np. jest zbyt waska na taka opone ? Czy moze to wina drutu w oponie ?

Opona Schwalbe Space
Obrecz Dartmoor Raider.

Z gory dzieki za pomoc:)
SLAWEK10007
Kontakt:

Post autor: SLAWEK10007 »

Dziqu : Mam w garazu 4 schwalbe space'y i wszystkie popsute. Dawniej schwalbe nie robilo dobrych opon ( teraz mają cudowne;) sam jestem szczesliwym posiadaczem). Ich opony rozciagały sie i zwiekszaly rozmiar z 26" na ok.27" i spadaly z obreczy. Zmien opone, a przestanie spadac z tej obreczy
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Schodek pisze:High Rollery mają bardzo niskie opory toczenia
Wypróbowałem już z 20 opon i nie jeździłem na niczym, co ma większe opory niż HR 42a... może twardsza guma ma mniejsze.
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

Ja mam sentyment Do Nokianów.
Na przodzie mam Gazaloddi NBX 2.5
z tyłu Tioga Factory DH, 2.3 i nie narzekam...:) a Tioga tylko dlatego , że tanio mi się ją udało wyrwać:) Po tym sezonie Tioga idzie na zapasówkę , do piwnicy, a kupię Nokiana.:)
ODPOWIEDZ