Manitou Travis Single TPC+ - serwis

jajokso
Kontakt:

Manitou Travis Single TPC+ - serwis

Post autor: jajokso »

poprosze o serwis do travisa, szczegółowy ;d chce zrobić sam, bo zawsze robiłem z kumplem a nie bede chłopa męczył już. wiem tylko ile lać oleju i gdzie, a problem bedzie z rozkręceniem, troche zapamiętałem ale wole mieć to na piśmie żeby nie zepsuć czegoś.
z góry dzięki
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

moglbys napisac ile sie gdzie leje oleju? moze tez bym wkoncu sam przeserwisowal swojego bo takto w serwisie mi robia zawsze.

mysle ze tutaj uzytkownik blackdeamon by sie nam wiele wypowiedzial na temat serwisu tpc+ ;]
jajokso
Kontakt:

do tłumika lejesz oleju 10cm, a smarującego do każdej goleni lejesz po 50 ml.
przyda sie każdy wszechwiedzący posiadacz lub były posiadacz travisa z systemem tpc+ xd
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

TPC+ od TPC różni się układem sprężynek w tłoku a więc powinieneś mieć zamknięty kartridż do którego zalewasz te 10cm swoją drogą dość dziwne, ja leję zawsze 3/4 wysokości przynajmniej. Pod pokrętłem regulacji tłumienia powinieneś mieć gniazdo na imbus 8, wkręcasz ten imbus. W drugiej goleni również od spodu powinna być śruba, tym razem odkręcasz. Amor powinien wyjść. Smarowanie na sam koniec pod korki.
Ale ręki uciąć nie dam, że jest dokładnie tak jak napisałem.
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

http://www.manitoumtb.com/index.php?pag ... ice-guides masz wszystko opisane, zdięcia są. Nic tylko kupić browar i siadać do roboty
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
jajokso
Kontakt:

oooo, luksus, Dzięki wielkie ;D
ODPOWIEDZ