Organizacja imprezy w bloku - jak zdobyc pozwolenie?
Organizacja imprezy w bloku - jak zdobyc pozwolenie?
witam, chcialbym sie dowiedziec jak zdobyc pozwolenie na zaklocenie ciszy nocnej czy jak to tam sie nazywa, wiem ze ludzie zalatwiaja takie cos w wypadku komuni slubow czy cos gdy chca szalec do bialego rana, jakie warunki trzeba spelnic i gdzie szukac informacji, od razu mowie ze juz googlowalem ;]
Nie w ogóle... A policja ci wchodzi na chatę. Co prawda nie może ale kto będzie się z nimi po pijaku kłócił?
Przy czym wzywanie policji wg mnie jest głupie. Nie wiem co ludzie do późna robią ale mnie hałasy nie budzą raczej. Sranie to tak, ale nie jakieś wrzaski czy inne gówno. Nawet jak mi się alarm w domu włączy(jedną syrenę mam w pokoju obok) to podnoszę głowę, standardowe "Co jest ku*wa?!" i idę spać...
Przy czym wzywanie policji wg mnie jest głupie. Nie wiem co ludzie do późna robią ale mnie hałasy nie budzą raczej. Sranie to tak, ale nie jakieś wrzaski czy inne gówno. Nawet jak mi się alarm w domu włączy(jedną syrenę mam w pokoju obok) to podnoszę głowę, standardowe "Co jest ku*wa?!" i idę spać...
Ja bym po prostu pogadał z sąsiadami i uprzedził o czymś takim. Pamiętam akcje z mojego bloku z przed kilku(nastu?) lat, w windzie była ładna karteczka z ogłoszeniem, że tego i tego w tym piętrze będzie jakaś biba i prośba o wyrozumiałość. I nie tłucz o 7 rano miotłą w sufit z radosnym okrzykiem "je**ć sąsiadów", bo to nie działa i nie przynosi żadnych korzyści (mój sąsiad tak kiedyś imprezował..) :P
-
- Kontakt: