Serwis klamki od starszych Saint'ów - co i jak?

bike86
Kontakt:

Serwis klamki od starszych Saint'ów - co i jak?

Post autor: bike86 »

Witam
Sprawa wglada tak ze moj poczciwy Saint (dwutloczkowy) slabo odbija przez co klocki caly czas tra o tarcze. Odpowietrzałem, rozebrałem zacisk (wyczysciłem z syfu, wyczyscilem tłoczki) i nadal to samo. Chciałbym teraz zobaczyc czy problem nie tkwi gdzies w klamce tyle ze nie bardzo potrafie ja rozebrac i nie moge doszukac sie w necie jakiegos manuala. Stanałem na tym ze luzuje sama dzwignie (odkrecajac ten maly imbusik, nie ten od regulacji odleglosci klamki) i nie wiem czy mam wyciagnac na siłe "bebechy" klamki ? ;) zadnych innych srubek juz tam nie widze. Dodam ze uszczelki w zacisku sa lekko "nadgryzione" ale nie puszczaja plynu, czy to moze miec wpływ na odbijanie tloczkow?
dzieki za info i pzdr!
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

klamke wyciągasz odkręcając małą śrubkę ( co już zrobiłeś) a później musisz wycisnąć ten stworzeń który widać od góry i od dołu klamki. możesz to zrobić śrubokrętem nawet lub czymkolwiek innym. Obawiam się jednak, że to nie wina klamki tylko zacisku, tak jak pisałeś, uszcz3elki są ,,nadgryzione" więc moium zdaniem to będzie powodem nie odbijania tego. klamka odbija Ci szybko ale klocki(tłoczki) nie? jak tak jest to znaczy ze na 100% tłoczki są zdupione, miałem tak w 535 po zalaniu go dotem (byłem młody głupi i nie wiedziałem co i jak:) )
pozdrawiam jak co to pisz bo niedawno klamke taką rozbierałem
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

szustaczek dzieki za info, w takim razie moze narazie zosawie ta klamke w psokoju (odbija szybko) i wyciagne uszczelke. Mieszkam przy Lodzi to może znajde odpowiednia, ale sa ponoc z tym problemy , zobaczymy ;)
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

no moim zdaniem wina leży po stronie uszczelek. ale gdzie takowe dostać to ja Ci nie powiem. powodzenia w poszukiwaniu:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
ODPOWIEDZ