[Woj. Opolskie] trasy dh/fr niedaleko

s3ba
Kontakt:

[Woj. Opolskie] trasy dh/fr niedaleko

Post autor: s3ba »

Siema.
Szukam tras niedaleko województwa opolskiego. Na razie z kumplami jeździmy na czarna górę w siennej bo mamy na nią jakieś 92 km w jedna stronę. Ale chcemy jeździć tez w inne miejsca w Polsce lub w Czechach . Jak znać jakieś takie miejscówki to piszcie .
Pozdro
pit240
Kontakt:

Post autor: pit240 »

jestem z k-koźla i po samej opolszczyźnie to jeździmy tylko do Jarnołtówka na Kope (jest fajna trasa ale trzeba podprowadzać) a po czeskiej stronie fajny mały bikepar (niedaleko jest też wyciąg w Zlatych Horach. Jeśli jakieś konkretne wyjazdy "niedaleko" to okolice B-B (stożek -120 km, szczyrk - 150 km, żar) czechy to koniecznie Dolni Morava i podobno Trinec jest ciekawy. Wszsytko kwestia co dla Ciebie jest "niedaleko" bo może sie okazać że i Spindleruvy Mlyn, Trinec wraz z Libercem jesst blisko.
http://www.pinkbike.com/video/214241/
s3ba
Kontakt:

pit240 ja jestem z Grodkowa (koło brzegu - nysy). Niestety na stożek mam jakieś 201km, na szczyrk jakieś 226km a na żar 212km. To już jednak trochę dużo ; d szukamy czegoś tak powyżej 100 km -150km no tam z biedą 180km ale dalej to już ciężko bo paliwo wiadomo tam na jedno razowy wypad można dalej pojechać. Na razie tak jak pisałem śmigamy na czarna górę bo tam mamy tylko 92 km w jedna stronę i fajnie się tam śmiga ,ale chcemy też pojeździć w innych miejscach. Ale do tego Dolni Morava widzę ,że będzie można się wybrać bo mamy 120 km to można jechać spokojnie - a fajne tam trasy dh/fr mają? Pozdrawiam

Jeszcze na te Zlate hory tez mam blisko zadziwiająco wręcz bo 54km to będzie można tam też smignąć a jakie tras tam mają ? Na kopie był kumpel ale to podejdzie się 2 razy i ma się dość tak przynajmniej mówił ja tam nie byłem.
szumasta
Kontakt:

Post autor: szumasta »

Dolni Morava - to glownie tor 4x/dual i trasa slope style/fr dropy, ns i chopy od malych do duzych kazdy cos dla siebie znajdzie. Jest tez trasa dh ale w porownaniu do np Czarnej Gory to wypada bardzo slabo. Wpisz sobie w youtube Dolni Morava tam jest kilka filmów, bedziesz mniej wiecej widzial co i jak. Od siebie polecam mozna naprawde poszalec. Karnet na caly dzien na wyciag kosztuje ok 300 koron.

Bike Park Petrak w Zlatych Horach jest na Biskupiej Kopie. Mozesz tez na youtube filmiki znalezc troche tam tego widzialem. Mozna sie dostac tam zarowno od czeskiej jak i od polskiej strony. Sa tam glownie dirty i jakies drewniane konstrukcje, dropy, stoły, wallride i jakies ns. Wyciagu tam nie uswiadczysz. Na Biskupiej Kopie po polskiej stronie jest traska DH. Na sama góre spokojnie z 4 - 5 razy da rady wejsc w ciagu dnia.
AdamsLZ
Kontakt:

Post autor: AdamsLZ »

Do Zieleńca masz jakieś 100 km, ale czy warto tam jechać to nie wiem. Niech wypowie się ktoś kto był ostatnio. Jeszcze mała rada co do trasy na czarną, bo po kilometrach które podałeś wnioskuje, że latasz Nysa-Paczków-Złoty Stok- Lądek Zdrój.
Proponuje następnym razem pojechać z obwodnicy paczkowa w lewo na Biały Potok w Czechach potem Jawornik z Jawornika na przejscie Travna-Lutynia i z przejścia do Lądka i na czarną. Oszczędzisz trochę czasu, kilometrów i samochód bo asfalt normalny a nie dukt jak przez złoty. Pozdro
s3ba
Kontakt:

szumasta dzięki za info

AdamsLZ Jeżdżę właśnie tą trasą którą podałeś tam przez Jawornik Lutynia Lądek Stronie i Sienna. Może mam trochę mniej bo 92 km to było mierzone z objazdem bo ostatnio robili drogę na czarną i był objazd. A teraz tamtą drogą będzie jakieś 89-88km myślę. Przez Złoty stok nie jeżdżę bo tamtędy mam ponad 100 km Czechami zawsze jadę.Ale dzięki i tak ktoś inny może kto nie zna tej trasy skorzysta. Pozdrawiam
Jaca_
Kontakt:

Post autor: Jaca_ »

A jakies trasy z wyciagami w opolskim? Gdzie najlepiej pojechac?
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

Jaca_ że co prosze?? Widziałeś gdzieś wyciąg w opolskim?? Cisnij w sezeonie do Kout nad Desnou - 100 km od nas i mega fun i trasy.
In Trance We Trust
ODPOWIEDZ