Avid Code + tarcze Hope?

=disbrainer=
Kontakt:

Avid Code + tarcze Hope?

Post autor: =disbrainer= »

czy taki set dziala jak nalezy? obilo mi sie o uszy, ze ponoc adaptery avida jakos nie mieszcza sie przy tarczach hope na pajaku (albo odwrotnie). interesuje mnie konkretnie set taki jak w temacie, przy czym tarcze to model Saw 203 (http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16457). z gory dzieki za info.
Misiog
Kontakt:

Post autor: Misiog »

Ja miałem problem z codem i taką tarczą hope w totku gdzie adaptera nie było, a zacisk ciorał mi o te nity łączące 2 części tarczy, więc radziłbym przymierzyć ;)
dedekFR1
Kontakt:

Post autor: dedekFR1 »

Mierzyłem, nie pasuje oryginalnie. Jak pomoże piłowanie adapterów ( wujcio do foruml the one musiał piłować ) to tutaj też musi pomóc, innych patentów nie znam..
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

jeżdżę z takim zestawem (rama SC V10) już ponad sezon i jest OK. Aczkolwiek co rama to może być inaczej. U mnie hula bezproblemowo, choć nity tarczy mijają zacisk dosyć blisko.
niemłody zapaleniec
mumin89
Kontakt:

Post autor: mumin89 »

A czy taki zestaw ogólnie dobrze się sprawdza - lepiej się śmiga w porównaniu do oryginalnych tarcz G2 Clean Sweep? Bo tez mam Code'y i kiedyś się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki :)
..::: http://www.cmgstudio.pl :::..
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Mam taki secik. Bardzo fajnie się jeździ. Przy nowych klockach nic nie haczy i nie ociera, natomiast jak się klocki trochę zużyją to te uchwyty przy klockach haczą u mnie o nity tarczy, dlatego od razu je ucinam, bo nie są niezbędne. Samo przecięcie zajmuje minutę.

Pozdro
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

czyli z tego co widze, to nie ma reguly. te tarcze bardzo mi sie podobaja, pytanie tylko czy warto je brac by sie pozniej okazalo ze cos ma nie chulac.
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

takie zestawienie nie ma żadnego wpływu na pracę hamulców, w końcu powierzchnia robocza tarczy nie różni się znacząco, ani powierzchnią tarcia, ani materiałem. Rożnica jest estetyczna i nieznaczna wagowa (ok. 20g na tarczy).
niemłody zapaleniec
piotrekj
Kontakt:

Post autor: piotrekj »

i odprowadzanie ciepła również :)
Orzech55
Kontakt:

Post autor: Orzech55 »

A ja mam takie pytanie apropo grubości tarczy i wpasowania jej do zacisku. Wiem ze tarcza pływająca hope jest grubsza od "stockowej". Mieliście jakieś większe problemy z jej wpasowaniem ? Ja zakupiłem sobie wentylowana tarcze i mam zonk'a pod tytułem jest za gruba i nie wchodzi mi w zacisk ( Saint M810). Macie na to jakiś patent ?
randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

Z tego co wiem, to jest trochę inaczej. Pływające Hope'y mają taką samą grubość i podchodzą do innych zacisków bez problemów. Wentylowana tarcza Hope'a jest natomiast grubsza, ale co z tym fantem zrobić to nie wiem.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
ODPOWIEDZ