czy taki set dziala jak nalezy? obilo mi sie o uszy, ze ponoc adaptery avida jakos nie mieszcza sie przy tarczach hope na pajaku (albo odwrotnie). interesuje mnie konkretnie set taki jak w temacie, przy czym tarcze to model Saw 203 (http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16457). z gory dzieki za info.
Ja miałem problem z codem i taką tarczą hope w totku gdzie adaptera nie było, a zacisk ciorał mi o te nity łączące 2 części tarczy, więc radziłbym przymierzyć
Mierzyłem, nie pasuje oryginalnie. Jak pomoże piłowanie adapterów ( wujcio do foruml the one musiał piłować ) to tutaj też musi pomóc, innych patentów nie znam..
jeżdżę z takim zestawem (rama SC V10) już ponad sezon i jest OK. Aczkolwiek co rama to może być inaczej. U mnie hula bezproblemowo, choć nity tarczy mijają zacisk dosyć blisko.
A czy taki zestaw ogólnie dobrze się sprawdza - lepiej się śmiga w porównaniu do oryginalnych tarcz G2 Clean Sweep? Bo tez mam Code'y i kiedyś się zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki
Mam taki secik. Bardzo fajnie się jeździ. Przy nowych klockach nic nie haczy i nie ociera, natomiast jak się klocki trochę zużyją to te uchwyty przy klockach haczą u mnie o nity tarczy, dlatego od razu je ucinam, bo nie są niezbędne. Samo przecięcie zajmuje minutę.
czyli z tego co widze, to nie ma reguly. te tarcze bardzo mi sie podobaja, pytanie tylko czy warto je brac by sie pozniej okazalo ze cos ma nie chulac.
takie zestawienie nie ma żadnego wpływu na pracę hamulców, w końcu powierzchnia robocza tarczy nie różni się znacząco, ani powierzchnią tarcia, ani materiałem. Rożnica jest estetyczna i nieznaczna wagowa (ok. 20g na tarczy).
A ja mam takie pytanie apropo grubości tarczy i wpasowania jej do zacisku. Wiem ze tarcza pływająca hope jest grubsza od "stockowej". Mieliście jakieś większe problemy z jej wpasowaniem ? Ja zakupiłem sobie wentylowana tarcze i mam zonk'a pod tytułem jest za gruba i nie wchodzi mi w zacisk ( Saint M810). Macie na to jakiś patent ?
Z tego co wiem, to jest trochę inaczej. Pływające Hope'y mają taką samą grubość i podchodzą do innych zacisków bez problemów. Wentylowana tarcza Hope'a jest natomiast grubsza, ale co z tym fantem zrobić to nie wiem.