Witam tak jak w temacie potrzebuje opinie od użytkowników tych hamulców
jak się zachowują podczas długich zjazdów (przegrzewanie) siła , modulacja i czy sprawnie wyhamowują rower z dość ciężkim bikerem (85kg)
Chodzi mi o ten konkretny model nie porównywać do slx xt czy saint bo to zupełnie inne systemy klamek i w xt saint zacisków, mam osobiście xt wiem że jest to godny hamulec interesuje mnie czy deore "staje też na wysokości zadania" .
DEORE 2010 BR-M595 - opinia użytkowników
-
- Kontakt:
DEORE 2010 BR-M595 - opinia użytkowników
- Załączniki
-
- shimano br 595.jpg (11.34 KiB) Przejrzano 1279 razy
-
- Kontakt:
Hmm bo widzę że jeszcze te hamulce nie są dość popularne temu też chyba brak opinii
No ale cóż zaryzykowałem i kupiłem komplet na tarcze 203mm/180mm f/t
Pierwsze testy w bardzo ciężkich warunkach błoto, deszcz i jak się spisały... rewelacja!!!
bardzo dobra modulacja i siła bez problemu hamować można za pomocą jednego palca , mam porównanie do juicy 3 i 5 uważam ze od obu modeli są lepsze i polecam.
Zobaczymy jak dalej będą sobie radzić

No ale cóż zaryzykowałem i kupiłem komplet na tarcze 203mm/180mm f/t
Pierwsze testy w bardzo ciężkich warunkach błoto, deszcz i jak się spisały... rewelacja!!!
bardzo dobra modulacja i siła bez problemu hamować można za pomocą jednego palca , mam porównanie do juicy 3 i 5 uważam ze od obu modeli są lepsze i polecam.
Zobaczymy jak dalej będą sobie radzić

-
- Kontakt:
Nie użytkuje tego hampla, ale miałem okazje go przetestować i zgadzam sie modulacja jak najbardziej spoko od juicy 3 lepszy ale do juicy 5 mu troche brakuje - przede wszystkim siły hamowania, modulacje mają w sumie podobną, nie będe pisał która lepsza bo to w sumie kwestia gustu 

Sell: Rower - Intense M9