Gdzie najlepiej jechać

xDkrystian
Kontakt:

Gdzie najlepiej jechać

Post autor: xDkrystian »

Siemanko. Mam takie pytanko. Gdzie najlepiej jechać w góry pod względem cenowym jak i jakościowym tras z Oświęcimia. Trasy nie jakieś masakryczne i trudne bo śmigam na HardTailu. Prosił bym o odp Pozdro :D :) :lol:
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Dziwne ze Schodek nie przedstawił Ci jeszcze pełnej oferty Wisły, jej zalet oraz przewagi nad innymi trasami w kraju i na świecie :P
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Wisła :D Co prawda byłem tylko tam, ale jest zajebiście :D
xDkrystian
Kontakt:

A w jakich cenach są wyciągi itd ponieważ nie należę do najbogatszych bikerów
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

xDkrystian jedź do wisły tam najtaniej jest 4 złote 1 wjazd 40 złoty karnet całodniowy(jeździsz ile chcesz od 9 do 17 ) :) duży wybór tras i lini przejazdu 8)
xDkrystian
Kontakt:

to bardzo fajne ceny tam są. ale czy poradzę sobie na sztywniaku tam. na razie tylko byłem w szczyrku na agrafce małym Skrzycznym , jechałem też fisem czy jak to się tam nazywa przez przypadek
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

xDkrystian pisze:Trasy nie jakieś masakryczne i trudne bo śmigam na HardTailu.
Żar - masz mega blisko (czytaj: tanio), trasa łatwa i przyjemna - szczególnie jeśli jesteś początkujący, kilka łatwych hopeki na trasie - wszystko bez problemu do ogarnięcia na rowerze sztywnym nawet przez początkującego

ceny: 50 zł za 10 wjazdów (więcej zapewne nie ogarniesz)

dodatkowo - parkujesz samochód pod wypożyczalnia nart tuż przed budynkiem kolejki po prawej stronie i masz z głowy opłaty za parking
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

xDkrystian pisze:czy poradzę sobie na sztywniaku tam
Poradzisz, poradzisz :D Ja na moim HT + 150mm ogarniałem ;) Wystarczą dobre heble i jazda :D
fuby
Kontakt:

Post autor: fuby »

Vin_OSW ja moje pierwsze wypady do gór to jeździłem sztywniak+duro 130 mm ;p i szło jeździć hamulców też najlepszych nie miałem ale wszystkie miejscówki w beskidach objechałem 8) jak się chce to wszystko można :twisted:
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Żar - w zasadzie jedna trasa, ale dająca dużo frajdy, poziom trudności w sumie zależny od prędkości - na hardtailu dasz radę spokojnie. Chyba ciągle jest promocja - w tygodniu 20 wjazdów kosztuje 60 zł. Ale w sumie nie wiem, czy na hardtailu bym wytrzymał więcej, niż 10 ;)

Stożek - straszne o nim ostatnio halo... 40 zł za cały dzień jazdy i przyjazna atmosfera, tylko nie wiem, jak z poziomem trudności... Jak była jedna trasa z Pucharu Polski, to moim zdaniem było trudno (zwłaszcza na mokro), ale ostatnio dużo się pozmieniało - z tego co tu "coponiektórzy" prawią, są też trasy łatwiejsze, płynniejsze, a pucharowa jest poszerzona, oczyszczona itd. Więc na pewno warto spróbować.

Skrzyczne - najdrożej, bo 6 zł za 1 wjazd. Ale za to tutaj masz 100% pewność, że znajdziesz co najmniej 1 trasę na miarę swoich możliwości :) Pełne spektrum od banalnych szutrówek po IMHO rewelacyjną trasę z Memoriału. Jak lubisz różnorodność, to to jest najlepsze miejsce, choć żeby jej zakosztować, trzeba się podpiąć pod ekipę znającą trasy.

Z Oświęcimia masz też dość blisko do Myślenic, ale o nich się nie wypowiem, bo nie byłem.
xDkrystian
Kontakt:

a czy ktoś kto był w Mysłowicach może się wypowiedzieć
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

xDkrystian pisze:Mysłowicach
:shock: :shock: :shock:
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

a czy ktoś kto był w Mysłowicach może się wypowiedzieć
byłem... i powiem krótko - wybierz Heat mountain , tym bardziej jak pisze Wooyek w dni robocze masz 20 wjazdów za 60 zł, które możesz wykorzystać w ciągu kilku wyjazdów bo nie przepadają przez pewien okres czasu (ale upewnij się najlepiej telefonicznie jak z tym jest dokładnie), przy okazji w tygodniu kolejka jeździ co pół godziny.

Miłego śmigania:)
kosq3
Kontakt:

Post autor: kosq3 »

Na HT dużo przyjemniej jeździ się po trasie z zawodów w szczyrku niż na żarze.
Jeśli masz znajomego, który już trochę w szczyrku śmiga to powinien wiedzieć jak zmniejszyć koszta jazdy wyciągiem ;).

Co do żaru, jeśli nie chcesz płacić za parking 8 zł w sobote/niedziele to musisz zrobić tak jak mówił ktoś tam wyżej, ale szansa żeby tam zaparkować jest jedynie rano lub przy brzydkiej pogodzie ;>.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Żar nudziarnia, jedna trasa, kilka fajnych elementów, ale zaniedbanych, do tego ciągle tniesz nartostrady, dla początkującego nawet Ok, tylko ze nie posprzątany las może być nie przyjemny.

Szczyrk, no Ok, da się, jeździłem kilka lat, trasa spoko, dolny las wymagający fizycznie (dla mnie :P).

Wisła, pierwszy raz zakochałem się w trasie kontestowej 2 lata temu na zawodach (Snizy, nie znałem jeszcze Schodka...), o klimacie nie wiedziałem w zasadzie nic, bo przecież na zawodach wszyscy starają się być mili, jest myjka itd. Wracając po zawodach tych pierwszych zawodach doznałem szoku, wypadłem z rowerem z wyciągu, zero obraźliwych tekstów, pełne zrozumienie, myjka za free, stojaczki, siedzonko, i cena karnetów <3, teraz staram się pomagać Schodkowi w modernizacji trasy, kilka dni ostrego kopania, teraz chłopcy też są na stoku, i z tego co doszły mnie słuchy pod wyciągiem powstały 3 nowe ziemne hopki, co saje łącznie, z ostatnimi poprawkami (od poniedziałku) jakieś 4 możliwe linie tego odcinka, kopane będzie cały tydzień, i kolejny, i kolejny... Wisła już teraz jest naj w PL :), rozmawiam z jeżdżącymi, i znam jego opinię.

snizy i nie jest to sponsorowany tekst, wspieram, kopię na trasie, bo uwielbiam od pierwszego wejrzenia Wisłę, ze Schodkiem skumałem się, bo chciałem mu pomóc w inicjatywie, wiec daruj sobie insynuacje jak w innym temacie.

Zapraszamy do Wisły, już niedługo fotorelacja z budowy trasy.
xDkrystian
Kontakt:

może się skuszę na tą wisłę ale jeszcze sam nie wiem, całkiem prawdopodobne że w niedziele wpadnę . Czy szło by się z kimś zgadać ??
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze to osobiscie uwazam, ze zar jest mega kiepska trasa. Jedna z gorszych w PL. Jedyne zalety to wyciag i to ze jest dobra lokalizacja. Karpiowa trasa jest dobra ale na 100% nie dla poczatkujacych.

Wisła z nowymi liniami bo tania i przyjazna.
ODPOWIEDZ