Siemanko. Mam problem. A mianowicie, zamierzam kupić do mojego rowerka coś z przekroju j7 lub code 5 ale mam wielki dylemat. Chodzi o to czy przy tarczy 203mm taki hamulec może uszkodzić mocowania w amortyzatorze tzn w duro 2009. Prosił bym o odp.
Duro, tarcza 203 i cztero tłoczkowy code to raczej nie najlepsze połączenie Szybko zrobią się duże luzy, a czy coś się posypie to nie jestem w stanie powiedzieć, na pewno szybciej tak się stanie niż jakbyś miał tam juicy.
xDkrystian, dawaj tego code na przód, rozwal amortyzator, połam zęby, będziesz stratny na dentystę i nowy amortyzator, w razie czego EZrider pokrywa koszty, za karę za beznadziejne pomysły.
myślałem też o tektro auriqa (hydraulik) czy jakoś tak ponoć siła hamowania jest całkiem przyzwoita a hebel nie przekracza 200 zł za nowy (przynajmniej w niektórych sklepach) i czy takie coś mogło by być na 203mm >>??
Nie ma znaczenia jaki hampel i jaka tarcza ważna jest siła uzyskana przez kombinację tarcza-hamulec. Code na 160 bedzie mocniejsze niz auirga na 203. Odrzuć pomysły na bok, weź jakiś niższy model shimano np 525 535 bedzie tanio i dobrze.
Mafin Jak nie mam pojecia to nie odpowiadam jak coś widziałem na własne oczy i przetestowałem to piszę. To jest osobista wycieczka temat i tak jest z dupy. Nie rób z siebie drugiego banana358, koleś był taki jak ty i sie wyrobił. Oby tobie było potrzeba mniej czasu.