[Maribor + Chorwacja] Wakacje z rodzicami + rower

Tusiu993
Kontakt:

[Maribor + Chorwacja] Wakacje z rodzicami + rower

Post autor: Tusiu993 »

Witam
W przyszłym tygodniu wybieram się z rodzicami na wakacje na Chorwację i biorę ze sobą rower . Po drodze mam zamiar pojeździć w Mariborze. Mam pytanie czy był ktoś już w tym roku jeździć ? Jak jest z trasą WC ? Czy jest ona dostępna dla normalnych bikerów ? Druga część pytania to trasy na Chorwacji ;) Czy są tam jakieś bike parki w których można pośmigać ?
Pozdrawiam :)
http://tusiu.pinkbike.com/
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Po pierwsze-DO Chorwacji, nie na Chorwacje:| Po drugie, z tego co pamietam w Chorwacji kojarze, ze jest jeden bike park napewno:) Gdzies w okolicy Plitwickich jezior. Jednak wiele Ci nie powiem, bo widzialem tylko ulotke a nie bylem tam. W kazdym razie tez bylem rok temu z rodzicami i rowerm w Chorwacji. I nie masz sie co martwic, da sie tam znalezc naprawde swietne dzikie singletracki. Ja bylem na takiej malutkiej wysepce i praktycznie tuz za domem mialem taka trase ok. 10min caly czas po kamieniach, bez zadnych przygotowanych przeszkod ale tak jak ja sobie jezdzilem bylo wiele naturalnych dropow ze skalek, band w wawazach etc. Ogolnie super frajda! Wchodzisz do lasu i poprostu szukasz lini ktora Ci odpowiada, wszelkich udziwnien znajdziesz bez liku:) Musi byc tylko dobra gorka i las:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

Tusiu993 tylko pamiętaj, że góry w Chorwacji na granicy z Bośnią mogą być zaminowane;)
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

raczej dziwna trasa- do chorwacji przez maribor. w sloweni jest kulka bikeparkow- w chorwacji praktycznie nie ma,nie ma tez wyciagow.
nooz
Kontakt:

Post autor: nooz »

ja też jechałem do Chorwacji przez Maribor;P ale Ch. przez 2 tyg. spotkałem tylko 2 streetowców, dh nic kompletnie
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

No wlasnie jest jeden bikepark z wyciagiem w Chorwacji, tylko nie pamietam gdzie dokladnie;/ A streetowcow juz latwiej znalezc, fakt ale da sie i dh pojezdzic
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
kutper
Kontakt:

Post autor: kutper »

Może byś ogarnął jakiś kontakt do riderów z Cro na Pinku
http://www.pinkbike.com/photo/list/?dat ... =47&page=5
zapytał co i gdzie......

Poza tym jest jak opisał ;o. Jak jedziesz wzdłuż wybrzeża (ja zwiedzałem od Zadaru do Makarskiej) to po jednej stronie góry, większe lub mniejsze wzniesienia a po drugiej morze :wink: Na pewno znajdziesz nie jedno miejsce do zjazdu. Niestety brak wyciągów a w taką temperaturę jaka tam jest to wspinaczka z rowerem może zniechęcić skutecznie. Chyba że namówisz kierowce z którym jedziesz że cię będzie podstawiał do góry :twisted: Wtedy po sprawie, każdy zjazd kończysz na plaży, chłodzisz się w wodzie i z powrotem do góry 8)
ODPOWIEDZ