waga ramy unibike underground zone one 14''

lubella
Kontakt:

waga ramy unibike underground zone one 14''

Post autor: lubella »

Witam. Jestem posiadaczem rowerku zbudowanego na ramie underground zone one w konfiguracji z foto http://www.pinkbike.com/photo/3720661/
Do zjazdu mam sundaya a z tego roweru chciałbym zrobić lekki sprzęt do AM/enduro. Na początek mam w planie zmianę ramy na lżejszą... tyle ,że nigdzie w necie nie mogę znaleźć wagi samej ramy, wszędzie podają wagę całego seryjnego modelu :( Teoretycznie mógłbym rozebrać rower i zważyć samą rame ale wolałbym tego uniknąć. Jeżeli ktoś wie ile dokładnie ona waży to prosiłbym o info. Kiedy waga będzie już znana proszę też o propozycje co do zmiany:) Wstępnie myślałem o NS Surge 15'' (mam 176cm wzrostu)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

2,2 - 2,3kg, na Surge'u raczej masy nie zbijesz no i nie wiem czy jest w ogole sens zmiany ramy na innego sztywniaka, bo tej i tak nic nie zrobisz.
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Las3k_91 Ldz pisze:2,2 - 2,3kg, na Surge'u raczej masy nie zbijesz no i nie wiem czy jest w ogole sens zmiany ramy na innego sztywniaka, bo tej i tak nic nie zrobisz.
Jeżeli underground tyle waży to na pewno nie ma sensu zmieniać na surga(2,8kg) bo rower tylko przytyje. zmiana ramy to pierwszy etap przebudowy... z tego co jest planuje zostawić tylko domaina mostek i kiere...
Jakieś propozycje poza surgem?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Dragstar...? Ale on też tyle waży. Nie wiem czy znajdziesz lżejszą ramę pod dużego amora. A po co chcesz zmieniać? Zrób na raw jak musisz coś robić, zejdziesz kilkadziesiąt gramów. Siodełko na jakieś do 200g, koła na lżejsze, korbę na SLXa...
ODPOWIEDZ