[DH-luka] Giant Reign x '09 + RS LYRIK u-turn '09

DH-luka
Kontakt:

[DH-luka] Giant Reign x '09 + RS LYRIK u-turn '09

Post autor: DH-luka »

Rama: Giant ReignX2 2009, 170mm
Widelec: Rock Shox Lyrik Uturn 160mm
Damper: 2009 lub 2010 FOX, DHX 5 Air

Kierownica: Race Face Atlas 785mm
Mostek: sunline, Vone AM, 65mm, 0st
Gripy: ODI, Yeti
Barendy: nima
Stery: Cane Creek ZS2

Siodło: Concept
Sztyca: Reverb
Zacisk: Giant

Korby: SLX 665
Support: Race Face DH Team
Zębatka: Renthal 32T + rockring Race Face 32T
Łańcuch: Sram P991 hollow pin
Pedały: Superstar Mag Lite

Napinacz: Mozartt Mini z prowadnicami od Mozartta WG
Przerzutki: Sram X9 10sp carbon
Manetki: przod Sram X9 10sp
Kaseta: XT 10sp 11-36
Koło przód:
Obręcz: ZTR Flow
Szprychy: DT swiss competition
Piasta: Hope Pro 2 20mm
Opona: Schwalbe Muddy Mary Snakeskin Trailstar 2.35
Dętka: (tubeless na kicie stansa)

Koło tyl:
Obręcz: NoTubes ZTR Flow
Szprychy: DT swiss competition
Piasta: Hope Pro 2 135x10mm
Opona: Schwalbe Fat Albert Snakeskin Pace Star 2.25
Dętka: (tubeless na kicie stansa)

Hamulec przód: Hope Mono M4 + plywajaca tarcza
Hamulec tył: Hope Mono M4 + plywajaca tarcza

Obrazek
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

Oczojebne oponki :D
DH-luka
Kontakt:

Z cylku badz widoczny....
gumy ida na sprzedarz bo za twarde.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Jak dasz wszystko na czarno to będzie mega :D Doklej naklejkę F-117 albo B-2 ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Pozwoliłem sobie wkleić zdjęcie..

Fajny setup, naprawdę mi się podoba.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

DH-luka a wiesz może ile wazy?
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Bardzo ładny zestaw, trochę hussefelt dociąża ale przynajmniej łatwo nie polegnie :)
DH-luka
Kontakt:

ablee szczerze mowiac nie wiem:) Moze jak skoncze to zwaze. Powiem szczerze ze jak jezdzilem na Faithcie 2006 to ile by Reign nie wazyl zawsze byl lekki;).
A nigdy go nie wazylem. Zrobie to jak juz skoncze.
teraz jeszcze zmieniam kola na Flowy na Hopach Pro2 i szprychach DT Competition. Sa lzejsze + bede pozbywal sie detek (2x430g). Od jakiegos czasu nie uzywam juz tych czerwonych michelinow a zalozylem Swampy 2ply ciezsze ale lepiej mi sie jezdzi. Jak sie zuzyja to kupie moze cos lzejszego. Najbardziej chcialem zejsc z wagi na kolach, nie bede szalal z odchudzaniem reszty . Na pewno daloby sie odchudzic na mostku i kierownicy ale nie chcialbym odchudzic go kosztem wytrzymalosci.Hamulce M4 tez nie sa najlzejsze ale je po prostu bardzo lubie. Jak padnie mi Ruktion to zakladam SLXa.

GgG dzieki :) tak jak napisalem. Jak padnie mi Ruktion to zakladam SLXa, moze XT, ale nie wiem czy roznica w wadze i pracy jest warta roznicy kasy miedzy nimi. No moze jeszcze na gwiazdke ten nowy napinacz gamuta dual - zostaje przy 2 blatach.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

DH-luka mi polegl FLow w szpindlu w zeszły weekend :/. Ból dla kieszeni straszny, dobrze ze mam zapasowe koła, takze obręcz kupie dopiero po sezonie :DD.
Generalnie polecam ta obręcz. Jak zalozysz zestaw bezdetkowy to daj znac bo na nowy sezon tez chce tak zrobic a nie wiem czy to dobry pomysł :P
DH-luka
Kontakt:

mlynooo a czemu zestaw bezdetkuwy to zly pomysl ? zlym pomyslem jest dla mnie zakladanie polkilowych detek, bo na cienszych lapie kapcie...

sie da to sie da ;)
mlynooo
Kontakt:

DH-luka ale ja nie powiedziałem ze to zły pomysł. Flow to taka obręcz na ktorej nie łapie sie kapci, przynajmniej mi sie nie udało mimo ze jezdze na niskim cisnieniu. Poprosu chce wiedziec jak to wygląda w praktyce, bo koszt jest raczej niewielki.
DH-luka
Kontakt:

Spoko, zrobie to albo w ten weekend albo po powrocie z wakacji czyli za jakis czas to dam znac jak to wyszlo
Na razie plan jest taki zeby zalozyc te Swampy bo nie mam kasiury na nowe opony.
mam nadzieje ze podejda. Potem jak sie zuzyja to kupie jakes 1,5 ply kendy, lzejsze.
Stare kola zostaja na zapas i na zime na Wet'y (raz snieg raz ciapa raz sucho, jak juz zaloze tubelesa to nie bede mial szans zmieniac tak czesto).

Co do kapci we flowach to Ci sie udaje bo ziomek jezdzi na takich i na niskich cisnieniach lapie.no ale ma nevegale na pojedynczym oplocie nie sa zbyt grube, czasem jak wjedzie w jalowca to tez kapcie lapie. to mnie troche zniecheca do cienszych opon no ale przy bezdetkowych silant zalatwi sprawe, tylko ciekawe jak scianki wytrzymuja niskie cisnienia
mlynooo
Kontakt:

DH-luka powiem ci tak: mam flowy i miniony 2 ply + dętki 300 gr i jedyne snaki lapalem tylko przy zakladaniu opony. Generalnie na nowy sezon zamontuje odpowiednik miniona ale shwable i wywale dętki. Scianki bardzo dobrze wytrzymują niskie cisnienie, ja zlapaplem kilka wgniotów ale raczej małych. Koła na zapas to raczej obowiązek :].
DH-luka
Kontakt:

przy 2ply i ciezkich detkach to ja i na WTB nie mialem kapci. ale juz na cienkich detkach tak.
a co to za ospowiednik schwalbe? z schwalbe znam tylko muddy mary ale tez swoje wazy...
mlynooo
Kontakt:

DH-luka a nie pamietam nawet nazwy. shawable ma jakas opone typu minion na suche warnuki :P. Z tego co pamietam to jest nawet troche lezejsza nize minion 2ply
DH-luka
Kontakt:

mlynooo no wiec zalozylem stare maxisy swampthingi 2ply (bo nie mam kasy na nowe)
jako bezdetkowe. Zalalem uszczelniaczem stansa i zrobilem kilka dziur gwozdziem jak na youtube i to dziala. na razie jezdze na 35psi zeby sie uzlozyly dobrze,
potem zejde nizej. jak na razie zadowolony

jak bede mial kase kupie ciensze opony
mlynooo
Kontakt:

DH-luka dobrze wiedziec :]. na nowy sezon bede mial na ztrach opony schwalbe na suche i beda wlasnie bezdetkowe, na mokre bede mial drugi zestaw kół.
DH-luka
Kontakt:

No ja trzymam swoje WTB i powiem ze zal by mi bylo sprzedawac. Ponad rok wozily moje 85kilo + ciuchy zbroja plecak najczesciej przy cisnieniu mniej niz 25psi no i sa nawet proste. Zadnych wgniecen w obreczach. Lozyska jak nowe.

a nowe ZTR na nowej focie w glownym poscie
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...jak dla Mnie PERFECT :D oś na tył masz zwykłą czy przerabiałeś pod 12mm?
Radix
ODPOWIEDZ