Witam
Na 2011 Intense trochę zmodyfikowało m6. Ta wygląda na bardziej wylajtowaną Ciekawe czy ta wersja wejdzie do sprzedaży czy to kolejny limitowany model.
Schodek bo wszyscy sie tymi ramami jaraja jakby to był drugi mesjasz, a byly np. duze partie intensów fabrycznie krzywych na wahaczu, wpadka ze złymi dropoutami. Za bardzo sie spiesza i maja sporo wpadek, przy czym sa przereklamowani bo robi sie z nich jakas 10 x lepsza firme od reszty, a niczym sie nie wyrózniaja.
I nie Michał nie liczy sie tylko Legenda, z intensa jedyna rama, która moim zdaniem jest jakkolwiek orginalna to SS 2010 (no i stare intensy ale to dawne czasy). Teraz jest sporo fajnych firm, którymi ludzie sie mniej jaraja, a i sa takie co jest popyt i słusznie (Mondraker, Transition)
To nie jest zła firma - po prostu zajawka na nia zdecydowanie przekracza to co oferuja, a ta mityczna jakosc nie jest obecna, ramy spawane na tajwanie oferuja taka sama jak nie lepsza. Jak mam sie bawic w jaranie sie recznym elo wykonaniem to wybieram Nicolaia.
Jak dla mnie ta rama jest bardzo ladna;) Tak jak i M3, bo M6srednio mi sie podobala. Za to nie zgodze sie, ze naklejki szpeca, mnie sie tak podoba;) NIe ma co jeczec, kazdy wybiera to co lubi, co mu sie podoba i na co go stac:)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Rama wygląda bardzo ładnie, możliwość regulacji położenia dampera jest dużym plusem. Nie podoba mi się ta przestrzeń pomiędzy mocowaniem dampera a naklejką M9, mogliby tam coś nakleić.
Cieszy mnie za to bardzo powrót to wyższej pozycji suportu racingowych ram, z tego co widzę 14,2 -14,5 (360-368mm) jest to wg mnie optymalna wysokość, 13,9 (353mm) i niżej to dla mnie porażka.
Cubus5 a mnie to szczerze zastanawia bo poza m9 nigdzie takiego trendu nie widzialem. Moze to ze skoku wynika ale nie widze problemu z suppem na 348mm. Jak dla mnie haczenie to raczej kwestia trasy i jak masz zaczepic to i tak to zrobisz Nie wiem skad ten opór przeciwko niskim pakietom w ramach stricte dh ( rozumiem czemu dobrze miec wyzej w ramie bardziej uniwersalnej czy enduro) - spodziewalem sie odczuc to w nowej ramie ale nie widze róznicy wzgledem starej wysokiej ramy.
Spaced chodzi mi właśnie o częste haczenie korbami na trasach. Byłem ostatnio w Whistler i na większości czarnych tras dh przy wysokości suportu 350mm haczyłem co chwile, może sagu w baju było zbyt dużo, zobaczymy jak wrócę i założę twardszego springa ale to jest problem w niskich BB. Pomysł suportu 360-368 bardzo mi się podoba i jest to dla mnie na + dla Intensa.
A ja mam kone i jakikolwiek intens by nie był to zawsze będzie dla mnie marzeniem z kosmosu ale może kiedyś... dorobię się jakiegoś M...
Pięknie wygląda i zapewne pracuje równie dobrze Zobaczymy... może puszczą serie tych ramek w świat?
Cubus5 2 tygodnie we francji, wczesniej troche jazdy w polsce, jeszcze trip do niemiec do małego bikeparku i zahaczam tyle samo co na starym lapierre, a tutaj mam 348mm kiedy lapierre miało 370 czy nawet wiecej. Czasem sie zdarzy ale bez przesady. Zreszta jeszcze support zrozumiem ale korba sie haczy tylko jak sie ja opusci - nie opuszczaj