Nothing interesting

Stopek2
Kontakt:

Nothing interesting

Post autor: Stopek2 »

Witam.
Ostatnim czasy kiedy padało, troche z znajmoymi się nudziliśmy i wpadłem na pomysł zrobienia filmiku. Jest to kompletna amatorka, mój pierwszy film i do tego kręcony na najbliższej miejscówce jaka była (pogoda nie była na tyle sprzyjająca by jechać gdzieś dalej).
Prosze o oceny i komentarze. Każda uwaga jest dla mnie ważna bo może kiedyś uda mi sie zrobić coś fajnego :wink:

http://www.pinkbike.com/video/151239/
http://stops.pinkbike.com/
Szymon_331
Kontakt:

Post autor: Szymon_331 »

Prosisz o oceny i komentarze to bardzo proszę:

Hm, ocenić tutaj mogę:
-Jazdę
-Zdjęcia, montaż, muzykę
-Ogólny wyraz filmu

A więc jazda to taka hm, mooocno amatorska (jak u 80% zadeklarowanych downhillowców w Polsce) czyli spoko, nie czepiam się. Macie z tego zabawę więc dobrze.

Zdjęcia no cóż mocne nie są, ani oświetlenia, ani statywu, ani specjalnie dobrze zbudowanego kadru tu nie uświadczyłem. Chociaż może były eksperymenty jak w 1:20s. Nie wiem po grzyba w montażu uwzględniłeś "oddawanie moczu" przez autorów. Jeszcze jedno ujęcie byłoby takie "ziomalskie" ale oczywiście trzeba było pokazać wszystkich eh. Muzyka, może nawet być. Dobrze że nie użyliście ostrego metalu bo to było dobre pod koniec lat 90... Cały filmik zamknięty jest w obrębie wyprofilowanego zakrętu, kałuży i jakiejś hopko/dropu. Trochę mało że tak powiem "urozmaicenia"

Ogólnie na filmik patrzę tak: Fajną macie pamiątkę ale dobrze to zachować dla siebie na przyszłość i nie szpanować przed każdym kogo spotkacie.
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Nic dodac nic ując :wink:
KondziuNS
Kontakt:

Post autor: KondziuNS »

Jakiś specialnie dobry z angielskiego nie jestem, ale czy tytuł nie powinien brzmieć "Nothing interesting"? Obecny jakoś mnie nie przekonuje :roll:
Stopek2
Kontakt:

Szymon_331 włąśnie o takie oceny mi chodziło. dzięki za ocene. Oczywiście słowa krytyki przyjąłem i na przyszłość jak będę coś jeszcze robił to wezmę to pod uwage ;)
Szymon_331
Kontakt:

Kurcze, jak to dobrze że są jeszcze ludzie którzy potrafią wziąć na klatę krytykę zamiast obrażać innych. Życzę powodzenia w dalszych próbach filmowania : )

Moja pierwsza rada. Zrobić coś powoli. Przez kilka dni, nie jednego, byle szybciej. Każde ujęcia powtarzać tyle razy aż efekt będzie zadowalający. Mało używać zooma i zainwestować w statyw. Całość od razu technicznie pójdzie w górę.
Stopek2
Kontakt:

Statyw jest w planach, a całość nagrana była w 3h :roll: teraz mamy zamiar się na prawde przyłożyć i zrobić to porządnie, stąd mój temat na dh-zone. Szymon_331 dzięki za rady :wink:
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

ode mnie plus za muzykę i za chęci do jazdy po wodzie ;)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Wiekszosc bledow wam wypomnial Szymon, ale z dodatkowych, to duzo za dluga "pokazowka" ridera, tyle to trwa w pelnometrazowych filmach... i unikajcie polskich znakow w opisach na pinkbiku bo straszna sieka wylazi :(
No i nastepnym razem spytajcie kogos z wieksza dawka angielskiego :) bo tytul tak jak napisal KondziuNS, ostro przekreciliscie.. bo jakby to przetlumaczyc na polski to wam wyjdzie: Nic, interesowało, pomijając nawet fakt, ze nie ma słowa "intrested" :)
KondziuNS
Kontakt:

mar3k pisze:nie ma słowa "intrested"
Mi się wydaje, że jednak jest, w każdym razie w tym tytule powinno być w zupełnie innej formie ;)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

KondziuNS, jest słowo intErested i tego jestem pewny:) wiem czepiam sie literowki, no ale jak bład to bład, ale faktycznie czyta sie to intrested. Oczywiscie glowy nie dam, ale sprawdzilem dodatkowo w 3 slownikach, zaden slowa "intrested" nie znal :)
KondziuNS
Kontakt:

Aaa, sam tej literówki nie zauważyłem, mój błąd :oops:
Stopek2
Kontakt:

KondziuNS mar3k dzięki za zwrócenie uwagi, tytuł tu i na pb zmieniony ;)
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Szymon_331 pisze:Dobrze że nie użyliście ostrego metalu bo to było dobre pod koniec lat 90..
no nie chcę... nie chce, ale muszę... no muszę cię zj***** heheh

Mówcie co chcecie ale muza we wszystkich starszych disorderach gdzie jest kilka metalowych utworów bije na łeb muzę z dzisiejszych produkcji jak np. follow me, 3focus, finally gdzie muzyka jest dla mnie zbyt łagodna. Nie mówię by było darcie ryja na 100% ale szkoda, że w filmach panuje teraz taka moda ;) Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale... mój i tak jest najlepszy :P
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Ode mnie + za Black Betty z NFSUG2.
Szymon_331
Kontakt:

BiałyMadball Tak, masz rację ale żeby użyć metalu trzeba mieć do czego użyć. Było już na dh.zone kilku takich którzy do swojej jazdy użyli czegoś spokojniejszego, wyrafinowanego i pasowało świetnie.

Muzykę trzeba dobierać do specyfiki filmu. Jeżeli w powyższym filmie pojawiłoby się coś takiego jak ostre rockowe kawałki czy nawet metalowe to całość rozsypałaby się jak zamek z piasku. Nic do niczego nie pasowałoby.

Niektórzy jednak na siłę starają się zrobić coś na wzór dawnych disorderów i to ich gubi bo czasami nie da się tego oglądać. Ktoś ryczy z głośników, muzyka uderza jakieś "200hz" a gość jedzie na rowerku po łące...
ODPOWIEDZ