Brutalne męczenie zwierząt w Chinach! Pomóż !

Bomber_GD
Kontakt:

Brutalne męczenie zwierząt w Chinach! Pomóż !

Post autor: Bomber_GD »

Witam.

Proszę o podpisanie się pod protestem przeciwko brutalnemu zabijaniu zwierząt w Chinach. Wielu z Was zapewne posiada zwierzęta domowe i jeśli nie chce się niemalże rozpłakać niech nie ogląda filmu- jest naprawdę trudny do pojęcia (obdzieranie psa na żywca ze skóry itp.)

http://www.ptroa.co.il/petition/

Szczerze wierzę, że ta petycja pomoże tym biednym zwierzętom.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

poszło
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
aenim
Kontakt:

Post autor: aenim »

To masakra, co się tam dzieje, ale...
Nie chcę obalać Twych wizji, ale nie masz ani Ty ani nikt inny najmniejszych szans, by to zmienić. Dopóki nie zmieni się mentalność ludzi, dopóty będzie to na porządku dziennym. Znam całe mnóstwo historii z Azji, z racji mego zawodu. Czymś zupełnie normalnym jest jedzenie na żywo mózgu małpy, etc...
http://www.pinkbike.com/u/aenim/
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

... a mówią, że Polska to dziki kraj.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Hemp
Kontakt:

Post autor: Hemp »

Zapewne podobnie mordowane sa krowy kurczaki itp pytanie jest dlaczego dziwi nas fakt jak morduja psy a nie zwracamy uwagi na to ze np kurczaki czy swinie sa w rownie brutalny sposob mordowane ... hipokryzja czy po prostu mamy inny stousnek do psow ktore mozna poglaskac i inny do kurczakow ktore jemy na tony ;] Problem bardziej zlozony ;]
Krychu95
Kontakt:

Post autor: Krychu95 »

Chinole są poopieprzeni w ch**!!! Ale oni nie tylko traktują tam zwierzęta w ten sposób ale siebie nawzajem też. Przykład: u nas rozbił się samolot prezydencki i odrazu żałoba i wogóle, u nich trzęsienie ziemi w którym zginęło kilka tysięcy osób a oni mają to w dupie!!! Nic tym nie zmienimy ale chociaż możemy próbować żeby nie mówili że wszyscy ludzie mają to gdzieś i się tym nie interesują, tylko co będą gadać jak tak zacznie się dziać u nas??
Downhill jest bogiem, Freeride nałogiem, Triki zabawą a Styl podstawą!
Bomber_GD
Kontakt:

Zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie to niewiele pomoże ale nie potrafię tak po prostu nic nie zrobić. Nie mam nic przeciwko jedzeniu psów czy kotów ale mam przeciwko obdzieraniu tych zwierząt na żywca ze skóry i transportowaniu tych zwierząt. Jak one muszą cierpieć !? To chyba Chrystus na krzyżu tak się nie wycierpiał. Mało tego chinole potrafią podkradać zwierzęta ludziom na ulicy.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Krąży po necie od dawna i bez echa. Szkoda.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Moim zdaniem dużo to nie zmieni. Niech już robią z nimi co chcą ale przynajmniej mogli by je pierw jakoś bezboleśnie zabić bo to co z nimi robią mnie zaszokowało. Tak czy inaczej oczywiście się podpiszę.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

Hemp pisze:mamy inny stousnek do psow ktore mozna poglaskac i inny do kurczakow ktore jemy na tony
http://www.youtube.com/watch?v=Uc8DkO8CDf8
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Dla Europejczyka wydaje sie to oburzajace. Niestety ktos kto nie zna mentalnosci ludzi ze wschodu (Azji) nie zrozumie tego. Dla nich jest to tzw. "chleb powszedni". Jak dla nas jest nie zrozumiale jedzenie psow tak dla Hindosow jedzenie przez Europejczykow krow, przez Zydow wieprzowiny, itp.
To, ze tam tak jest, bylo i niestety bedzie. Jedyne co mozna zrobic to po prostu zmianic sposob zabijania aby byl bardziej cywilizowany (nieodpowiednie slowo bo zadna smierc nie jest cywilizowana) ale zeby te zwierzeta mniej cierpialy.
Kiedys widzialem film z zabijania swini (gdzies w Europie, prawdopodobnie Anglia) i wierzcie ze to bylo bardziej oburzajace niz ten film z Chin.
Krychu95 pisze:Przykład: u nas rozbił się samolot prezydencki i odrazu żałoba i wogóle, u nich trzęsienie ziemi w którym zginęło kilka tysięcy osób a oni mają to w dupie!!!
:lol: :lol: :lol: Myslisz, ze Chiny nie wyslaly zadnych ratownikow medycznych, zywnosci, wody, lekow, nie zajmowali sie rannymi, nie wysylali ich do szpitali, nie odbudowywali drog dojazdowych, nie odgruzowali terenow objetych trzesieniem?
Lepiej przeciez postawic krzyz przed palacem prezydenckim, czyz nie?
I wisienka na torcie: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1ab38 oooo :shock: I argument legl, o ironio, w gruzach.
http://spinacz86.pinkbike.com/
Krychu95
Kontakt:

Nie chodziło mi o fakt z krzyżem tylko o to jakie mają tam podejście do ludzkiego życia może ratowników wysłali i co z tego??? Ich i tak to nie obchodzi a ratownicy tam byli bo musieli!! Jak uważasz że chinole są normalni to twoja sprawa, ja nie wnikam tylko napisałem swoją opinie na ten temat
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Krychu95 kolega wyżej dał Ci link wyjaśniający dlaczego nie masz racji,
Ma też racje co do traktowania zwierząt, inna kultura, inne mięso. Nie będę im zabraniał jedzenia psów dopóki oni nie zabraniają mi jedzenia smacznej świnki.

I jak już wspomniano, dokładnie takie filmy można trafić na temat kurczaków, świń, krów, koni itd. Może to i złe, ale ja i tak bardziej żałuje ludzi którzy muszą tam pracować za niezbyt duże pieniądze, a nie zwierząt które koniec końców zostaną zabite i zjedzone.

Poza tym zmiana metod w ubojniach i tak by zaraz komuś nie pasowała, bo nawet zabicie świni na wsi - jak najszybsze i bez zbędnego stresu jest dla sporej części osób oburzające.
Bomber_GD
Kontakt:

Cóż...... też nie mam nic przeciwko jedzeniu psów czy kotów (jednakże trochę mi żal tych zwierząt) ale cały problem rozbija się o to w jakich warunkach oni transportują te zwierzęta i w jaki sposób je zabijają.
Fujibiker
Kontakt:

Post autor: Fujibiker »

Filmik fakt, stosunkowo mocny, oddziałuje na człowieka przynajmniej na mnie zwłaszcza w momencie kiedy obdzierano tego psa ze skóry i rzucono na bok. W takim momencie to bym życzył "wykonawcy" tego samego ale jak już ktoś powiedział inna kultura itp.
Nie można im tego zabronić bo dla nich pies to tak jak dla nas krowa czy świnia. Nie chodzi tutaj jednak o to co jedzą tylko o sposób w jaki to robią. Takie traktowanie przechodzi granice. Nikt też nie mówi o luksusie itp. ale niech te zwierzęta są transportowane w ludzkich warunkach a obdzierane ze skóry nieżywe i też nie zabite przez uderzanie o ziemię tylko np. szczepionką (wiem wiem koszty itp.). Problem istnieje dość długo i niestety ciężko będzie temu zapobiec.
Jeszcze co do porównania krowy/psy - myślę, że różnica jest w tym, że z psem się można "utożsamić", traktujemy go jak przyjaciela, kogoś równego z nami a krowy czy świnie, no chyba mało kto je przytula, głaska i wyprowadza na spacery.
Reasumując - niech zabijają, jedzą ale niech zmienią warunki w jakich to robią.
http://www.team.hadronsport.com/
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

A po co to podpisywać ?!

Mięso to mięso ... dla nas polaków mieso z kota czy z psa jest obrzydliwe dla chińczyków jest obrzydliwe genitalia z bawoła które uchodzą jako przysmak w Tajlandii :)

Fakt faktem mogli by te zwierzęta zabijać w bardziej cywlizziowany sposób.
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

W Europie czy USA projektuje się specjalne rzeźnie żeby te zwierzęta cierpiały jak najmniej i do ostatniej chwili miały wrażenie że wszystko jest ok. Jak już piałem niech zabijają ale w normalny sposób, bo to co widać na filmiku to największe okrucieństwo. Dziwie się też, że nie mają jakiś przepisów dotyczących transportu oraz całego przebiegu aż do końcowego dania - jakiś koleś ubrany zwyczajnie sobie obdziera ze skóry te biedne psy... u nas to ogórek musi być prosty żeby wszedł do sprzedaży. Ludzie którzy zabijają psy są okrutni, wcale im nie współczuję bo raczej nikt im nie każe tego robić a jak już muszą to chyba mogą zabić tego psa inaczej bo w tym przypadku zwierze umiera z bólu.
I tak znajdą się osoby, które uważają że to normalne. W jakimś kraju ponoć krowy są czczone jak jakiś bóg więc oni też mogli by mieć coś do powiedzenia.

Po za tym psy są na pewno "inteligentniejsze" niż jakieś krowy. Kolega wmyślił choćby kilka argumentów:
np. mogą wykrywać narkotyki
szukać ludzi w lawinach itp
prowadzić niewidomych
pomagają chorym osobom w leczeniu (z zespołem downa czy coś)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Krychu95
Kontakt:

Dobra sorki miałem po prostu miałem błędne informacje!! Ale to i tak nie zmienia faktu że traktowanie tych zwierząt jest okropne i tych gnoi co to robią powinno się wieszać za jaja i robić im to samo!!!!!!!!!!!! Rozumiem że inna kultura itd. ale bez przesady. Ci ludzie nie umieją samodzielnie myśleć?? Napisałbym co myśle o niektórych religiach i ich wyznawcach ale to forum to będzie jedna wielka kłótnia a chodzi tu tylko o podpisanie petycji!
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

szymon102 do tej pory na Polskich wsiach się tak dzieje , że krowe czy świnie zabija się w mniej humanitarny sposób i jakoś nikt na wsi problemu nie robi.

Lepiej byśmy się zajęli problemami naszego państwa niż jakimiś niskim Azjatami.

A jak Wy panowie zabijacie karpia/ie na wigilie ? To też jest niehumanitarne ? Dla mnie jest to tradycyjny obrzęd który się robi raz do roku ...

Już czuje jak wszyscy zaraz na mnie najada , ale wkurza mnie takie rozczulanie sie nad zwierzętami , jakby nie było ważniejszych spraw do roboty :wink:
ODPOWIEDZ